Kopie kytar Martin od fy Aria Japan

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
stargate

Kopie kytar Martin od fy Aria Japan

Příspěvek od stargate »

Našel jsem informaci že kytara Martin má kopii od Arie.Tomu dost dobře nerozumím.Martin přece nejde okopírovat?Hlavně zvukem,ne?Např. Aria AD-50 celomasív je kopií Martin D-18.?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nezda se mi, ze by zrovna Aria vyrabela licencne Martiny - patrne nejaky hoax.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Kopie kytar Martin od fy Aria Japan

Příspěvek od CzechJoker »

Aria AD-50 má design Martin HD-28, těžko říct, je-li to kopie. Designově asi ano, zvukově těžko.
Chci se zeptat, zda-li ji někdo zkoušel, případně další modely AD-28 nebo AD-35?

Obrázek
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Hrál jsem na AD-35 a designově naprosto super, ale zvuk se mi zdál takovej tupej,nezajmavej a neprůraznej.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Vlastním kytaru Aria Ad-35 a jsem naprosto spokojen. Dříve jsem měl Cort earth 80, ale oproti arii je tužší, tupější a ještě k tomu má aria naprosto pohodlný krk. Hraju fingerpicking, pro který sice dreadnought není, ale zní to dle mého názoru hezky. Nástroj je dynamický, reaguje na techniku hry a hra na něj je naprosto pohodlná. Tupá může někomu připadat jen když má staré struny, ve skutečnosti je totiž dost zvonivá. :)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Jinak licenci na kopii Martinek má tuším Sigma Guitars. :)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

piranha90 píše:Vlastním kytaru Aria Ad-35 a jsem naprosto spokojen. Dříve jsem měl Cort earth 80, ale oproti arii je tužší, tupější a ještě k tomu má aria naprosto pohodlný krk. Hraju fingerpicking, pro který sice dreadnought není, ale zní to dle mého názoru hezky. Nástroj je dynamický, reaguje na techniku hry a hra na něj je naprosto pohodlná. Tupá může někomu připadat jen když má staré struny, ve skutečnosti je totiž dost zvonivá. :)
Můžu potvrdit, moc příjemná kytara, líbila se mi i fingerpicking a kvalitní zpracování opravdu vzhled Martin. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Díky za pozitivní zprávy, až budu v Ostravě, chci se na ni podívat.
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Tak sorry...já hrál na ten kus co maj v music city...ten měl fakt starý struny
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

piranha90 píše:Jinak licenci na kopii Martinek má tuším Sigma Guitars. :)
je to tak, sám od nich mám jeden kousek (blíží se stářím k dvacítce myslím)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Mám AD 80 za necelých 17.000,- , byl jsem reklamovat kytaru a místo ní si odnesl tohle. Nevím, co mě to tenkrát napadlo.
Smrk, palisandr, krk mahagon, hmatník eben. Při přímém srovnání s D 16 z toho majitel Martina byl dost špatný :D , to je pravda, ale je to Aria, takže na ní jsou drobné řemeslné čuňárny, například přelakované, nesetřené lepidlo, vymačklé z pod hmatníku na desku, přesně nelícující lemy......a na to, že bude hrát dobře za 20 let bych úplně nesázel. Smrk na desce nevypadá nijak zvlášť pevně.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Z Martin D-18 a 28 vychází spousta kytar. Výrobci často používají i označení "28" aby bylo všem "jasno". Třeba Furch kopíruje i diamant na přechodu krk - hlava, a dokonce i upravil logo aby bylo ve správném stylu :lol:

Martin je ale jen Martin. I když ty Arie hrajou dobře.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

shoooter píše:Martin je ale jen Martin.
Jop, pravda pravdouci
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Martin je Martin, o tom žádná. Osobně mi takhle okaté kopírování docela vadí, jen si tak říkám, že se postupně rozdělují cesty těch, kteří chtějí za své peníze co nejkvalitnější kytaru a těch, kteří chtějí konkrétní značku s tradicí, třeba Gibson, C.F. Martin, nebo Taylor. Mají nenahraditelný charakter, ověřenu konstrukci a postup při výrobě a za to se platí.

Docela bych bral, aby se probrala k životu třeba značka Epiphone, poslední akustiky Masterbuilt už začínají být aspoň průměrné kytary, což je proti děsu posledních let posun nahoru.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Jazzman píše:Martin je Martin, o tom žádná. Osobně mi takhle okaté kopírování docela vadí, jen si tak říkám, že se postupně rozdělují cesty těch, kteří chtějí za své peníze co nejkvalitnější kytaru a těch, kteří chtějí konkrétní značku s tradicí, třeba Gibson, C.F. Martin, nebo Taylor. Mají nenahraditelný charakter, ověřenu konstrukci a postup při výrobě a za to se platí.

Docela bych bral, aby se probrala k životu třeba značka Epiphone, poslední akustiky Masterbuilt už začínají být aspoň průměrné kytary, což je proti děsu posledních let posun nahoru.
Já pár těch "napodobenin D-28 měl (včetně třeba Furcha), a po několika letech kdy mi to stálo hodně peněz jsem skončil stejně u Martina D-28.

Jestli je nějaká renomovaná značka v akustikách úplně out, tak je to Fender. Bohužel i tím se prošel :-(
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

To jsi udělal dobře. Já si takhle pořídil Gibson LP, Fender Strat Hot Rod, Ibanez Scofielda a nakonec na ně nehraji, protože se všichni zbláznili ( spoluhráči, žáci, posluchači ) a chtějí, abych hrál na Epiphona Broadway, ale Scofielda mám, je úžasný a v kapele s bicími nebo větší skupině stejně na nic jiného hrát nebudu.

Nad Furchem Bluegrass Vintage nebo Millenium vážně přemýšlím. Nechci ho jako kopii něčeho,ale jako kvalitní kytaru, která má svůj charakter a není vyrobená v Číně.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“