Kopie kytar Martin od fy Aria Japan
Pravidla fóra
Kopie kytar Martin od fy Aria Japan
Našel jsem informaci že kytara Martin má kopii od Arie.Tomu dost dobře nerozumím.Martin přece nejde okopírovat?Hlavně zvukem,ne?Např. Aria AD-50 celomasív je kopií Martin D-18.?
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kopie kytar Martin od fy Aria Japan
Aria AD-50 má design Martin HD-28, těžko říct, je-li to kopie. Designově asi ano, zvukově těžko.
Chci se zeptat, zda-li ji někdo zkoušel, případně další modely AD-28 nebo AD-35?

Chci se zeptat, zda-li ji někdo zkoušel, případně další modely AD-28 nebo AD-35?

Hrál jsem na AD-35 a designově naprosto super, ale zvuk se mi zdál takovej tupej,nezajmavej a neprůraznej.
Vlastním kytaru Aria Ad-35 a jsem naprosto spokojen. Dříve jsem měl Cort earth 80, ale oproti arii je tužší, tupější a ještě k tomu má aria naprosto pohodlný krk. Hraju fingerpicking, pro který sice dreadnought není, ale zní to dle mého názoru hezky. Nástroj je dynamický, reaguje na techniku hry a hra na něj je naprosto pohodlná. Tupá může někomu připadat jen když má staré struny, ve skutečnosti je totiž dost zvonivá. 
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Jinak licenci na kopii Martinek má tuším Sigma Guitars. 
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Můžu potvrdit, moc příjemná kytara, líbila se mi i fingerpicking a kvalitní zpracování opravdu vzhled Martin.piranha90 píše:Vlastním kytaru Aria Ad-35 a jsem naprosto spokojen. Dříve jsem měl Cort earth 80, ale oproti arii je tužší, tupější a ještě k tomu má aria naprosto pohodlný krk. Hraju fingerpicking, pro který sice dreadnought není, ale zní to dle mého názoru hezky. Nástroj je dynamický, reaguje na techniku hry a hra na něj je naprosto pohodlná. Tupá může někomu připadat jen když má staré struny, ve skutečnosti je totiž dost zvonivá.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Díky za pozitivní zprávy, až budu v Ostravě, chci se na ni podívat.
Tak sorry...já hrál na ten kus co maj v music city...ten měl fakt starý struny
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
je to tak, sám od nich mám jeden kousek (blíží se stářím k dvacítce myslím)piranha90 píše:Jinak licenci na kopii Martinek má tuším Sigma Guitars.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mám AD 80 za necelých 17.000,- , byl jsem reklamovat kytaru a místo ní si odnesl tohle. Nevím, co mě to tenkrát napadlo.
Smrk, palisandr, krk mahagon, hmatník eben. Při přímém srovnání s D 16 z toho majitel Martina byl dost špatný
, to je pravda, ale je to Aria, takže na ní jsou drobné řemeslné čuňárny, například přelakované, nesetřené lepidlo, vymačklé z pod hmatníku na desku, přesně nelícující lemy......a na to, že bude hrát dobře za 20 let bych úplně nesázel. Smrk na desce nevypadá nijak zvlášť pevně.
Smrk, palisandr, krk mahagon, hmatník eben. Při přímém srovnání s D 16 z toho majitel Martina byl dost špatný
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Z Martin D-18 a 28 vychází spousta kytar. Výrobci často používají i označení "28" aby bylo všem "jasno". Třeba Furch kopíruje i diamant na přechodu krk - hlava, a dokonce i upravil logo aby bylo ve správném stylu
Martin je ale jen Martin. I když ty Arie hrajou dobře.
Martin je ale jen Martin. I když ty Arie hrajou dobře.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- ...EDGE...
Jop, pravda pravdoucishoooter píše:Martin je ale jen Martin.
Martin je Martin, o tom žádná. Osobně mi takhle okaté kopírování docela vadí, jen si tak říkám, že se postupně rozdělují cesty těch, kteří chtějí za své peníze co nejkvalitnější kytaru a těch, kteří chtějí konkrétní značku s tradicí, třeba Gibson, C.F. Martin, nebo Taylor. Mají nenahraditelný charakter, ověřenu konstrukci a postup při výrobě a za to se platí.
Docela bych bral, aby se probrala k životu třeba značka Epiphone, poslední akustiky Masterbuilt už začínají být aspoň průměrné kytary, což je proti děsu posledních let posun nahoru.
Docela bych bral, aby se probrala k životu třeba značka Epiphone, poslední akustiky Masterbuilt už začínají být aspoň průměrné kytary, což je proti děsu posledních let posun nahoru.
Já pár těch "napodobenin D-28 měl (včetně třeba Furcha), a po několika letech kdy mi to stálo hodně peněz jsem skončil stejně u Martina D-28.Jazzman píše:Martin je Martin, o tom žádná. Osobně mi takhle okaté kopírování docela vadí, jen si tak říkám, že se postupně rozdělují cesty těch, kteří chtějí za své peníze co nejkvalitnější kytaru a těch, kteří chtějí konkrétní značku s tradicí, třeba Gibson, C.F. Martin, nebo Taylor. Mají nenahraditelný charakter, ověřenu konstrukci a postup při výrobě a za to se platí.
Jestli je nějaká renomovaná značka v akustikách úplně out, tak je to Fender. Bohužel i tím se prošel
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
To jsi udělal dobře. Já si takhle pořídil Gibson LP, Fender Strat Hot Rod, Ibanez Scofielda a nakonec na ně nehraji, protože se všichni zbláznili ( spoluhráči, žáci, posluchači ) a chtějí, abych hrál na Epiphona Broadway, ale Scofielda mám, je úžasný a v kapele s bicími nebo větší skupině stejně na nic jiného hrát nebudu.
Nad Furchem Bluegrass Vintage nebo Millenium vážně přemýšlím. Nechci ho jako kopii něčeho,ale jako kvalitní kytaru, která má svůj charakter a není vyrobená v Číně.
Nad Furchem Bluegrass Vintage nebo Millenium vážně přemýšlím. Nechci ho jako kopii něčeho,ale jako kvalitní kytaru, která má svůj charakter a není vyrobená v Číně.