Chci se zeptat, nevite nekdo cim opravari repraku natiraji membrany kdyz jsou poskozene nebo tak? Co to je za latku a nejlip kde ji sehnat, mam tu nejake repraky, ktere maji vylitane zavesy, ale pri natreni myslim ze by mohly jeste delsi cas dobre slouzit...
dik!
Nátěr na závěs repro
Pravidla fóra
- citizen.one
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nátěr na závěs repro
Každý něco jiného, navíc s tím dělají hrozné tajnosti.
Každopádně to nesmí být nic agresivního, aby Ti to nerozpustilo lepidlo, kterým je membrána přilepena ke koši. Já to dělal jednou v mládí a tenkrát jsem lehce naředil chemoprém lihem. Natíral jsem jen hodně vyběhanej závěs u staříčkého Dynacorda. Teď to řeším tak, že to vezmu příležitostně k p. Husákovi a on mi to přetře zdarma na počkání svým lektvarem. Jinak se také s oblibou používá šelak rozpuštěný v lihu. Hlavně žádné driáky.
Tak mě napadá, že před pár dny tu Qwer řešil, že má moc tuhé závěsy a že by potřeboval zdroj, z kterého by do repráků hrnul 50Hz sinus, aby se závěsy vytahaly, a repra lépe hrála. Tak si ty repráky vyměňte a budete oba spokojení a ještě si ušetříte práci...
Každopádně to nesmí být nic agresivního, aby Ti to nerozpustilo lepidlo, kterým je membrána přilepena ke koši. Já to dělal jednou v mládí a tenkrát jsem lehce naředil chemoprém lihem. Natíral jsem jen hodně vyběhanej závěs u staříčkého Dynacorda. Teď to řeším tak, že to vezmu příležitostně k p. Husákovi a on mi to přetře zdarma na počkání svým lektvarem. Jinak se také s oblibou používá šelak rozpuštěný v lihu. Hlavně žádné driáky.
Tak mě napadá, že před pár dny tu Qwer řešil, že má moc tuhé závěsy a že by potřeboval zdroj, z kterého by do repráků hrnul 50Hz sinus, aby se závěsy vytahaly, a repra lépe hrála. Tak si ty repráky vyměňte a budete oba spokojení a ještě si ušetříte práci...
- citizen.one
ja jsem si rikal ze to asi nebude nejaka uplne univerzalka....
ja mam tenhle problem u basovych repro, u kytarovek je to ok, tam asi tim, ze tam nejdou takovy basy, nejni takovy rozkmit a tak volnejsi zaves ,,lepsi'', ale tohle je 1x10 s tim, ze druha co byla opravovana a natrena timhle sajrajtem, hraje perfektne i v hladine, kde uz tahle neopravovana mirne chrasti. a pak mam jednu 6,5'' a opet, ostatni repraky i ta druha 6,5'' nechrasti, zatimco tadyta uz lehce ano, ted na to nejak nespecham, ale zajimalo me, jestli se na to prave nedela nejaky pripravek, jeste pujdu projit zahranicky fora, i kdyz tam toho asi moc nebude, tam si kdyz to zacne tohle delat, kazdej koupi novy nebo nejaky ktery je uplne v super stavu, coz ty moje krom zavesu jsou a jeste nevim kde bych tady schanel jiny...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ten chemoprém ředěný lihem. A můžeš udělat více vrstev, když to nebude ono, samozřejmě vždy po zaschnutí. Mně to tenkrát docela pomohlo, byl to reprák do podiového odposlechu.
A kydyž to nepomůže, pošli mi SZ, proberem to s odborníkem po telefonu.
A kydyž to nepomůže, pošli mi SZ, proberem to s odborníkem po telefonu.
- citizen.one
no kdyztak pockam az budou nejaky penize a vyrazim za chlapikem co mi delal ty ostatni, moc za to nechtel, tak tohle bude asi taky docela lacino 
kazdopadne dik!
kazdopadne dik!