Nátěr na závěs repro

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
citizen.one

Nátěr na závěs repro

Příspěvek od citizen.one »

Chci se zeptat, nevite nekdo cim opravari repraku natiraji membrany kdyz jsou poskozene nebo tak? Co to je za latku a nejlip kde ji sehnat, mam tu nejake repraky, ktere maji vylitane zavesy, ale pri natreni myslim ze by mohly jeste delsi cas dobre slouzit...
dik!
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nátěr na závěs repro

Příspěvek od mmjuz »

Každý něco jiného, navíc s tím dělají hrozné tajnosti.
Každopádně to nesmí být nic agresivního, aby Ti to nerozpustilo lepidlo, kterým je membrána přilepena ke koši. Já to dělal jednou v mládí a tenkrát jsem lehce naředil chemoprém lihem. Natíral jsem jen hodně vyběhanej závěs u staříčkého Dynacorda. Teď to řeším tak, že to vezmu příležitostně k p. Husákovi a on mi to přetře zdarma na počkání svým lektvarem. Jinak se také s oblibou používá šelak rozpuštěný v lihu. Hlavně žádné driáky.

Tak mě napadá, že před pár dny tu Qwer řešil, že má moc tuhé závěsy a že by potřeboval zdroj, z kterého by do repráků hrnul 50Hz sinus, aby se závěsy vytahaly, a repra lépe hrála. Tak si ty repráky vyměňte a budete oba spokojení a ještě si ušetříte práci...
citizen.one

:D :D

ja jsem si rikal ze to asi nebude nejaka uplne univerzalka....

ja mam tenhle problem u basovych repro, u kytarovek je to ok, tam asi tim, ze tam nejdou takovy basy, nejni takovy rozkmit a tak volnejsi zaves ,,lepsi'', ale tohle je 1x10 s tim, ze druha co byla opravovana a natrena timhle sajrajtem, hraje perfektne i v hladine, kde uz tahle neopravovana mirne chrasti. a pak mam jednu 6,5'' a opet, ostatni repraky i ta druha 6,5'' nechrasti, zatimco tadyta uz lehce ano, ted na to nejak nespecham, ale zajimalo me, jestli se na to prave nedela nejaky pripravek, jeste pujdu projit zahranicky fora, i kdyz tam toho asi moc nebude, tam si kdyz to zacne tohle delat, kazdej koupi novy nebo nejaky ktery je uplne v super stavu, coz ty moje krom zavesu jsou a jeste nevim kde bych tady schanel jiny...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Zkus ten chemoprém ředěný lihem. A můžeš udělat více vrstev, když to nebude ono, samozřejmě vždy po zaschnutí. Mně to tenkrát docela pomohlo, byl to reprák do podiového odposlechu.
A kydyž to nepomůže, pošli mi SZ, proberem to s odborníkem po telefonu.
citizen.one

no kdyztak pockam az budou nejaky penize a vyrazim za chlapikem co mi delal ty ostatni, moc za to nechtel, tak tohle bude asi taky docela lacino :)

kazdopadne dik!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“