Vintage->Wilkinson->Nechutné pískání
Pravidla fóra
Re: Vintage->Wilkinson->Nechutné pískání
To by mě teda zajímalo dělaj se nějaký snímače už továrně zavoskovaný ? zatim sem nikde neviděl že by někdo o něčem takovym psal ale zase se mi nezdá že by ty nejdražší kytary neměly to nejlepší co můžou mít a zrovna tohle zas tak drahý nebude ne ?
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Basa Tenson
Dělají se zcela běžně. Pokud vím, mají je voskované i levné Corty, EMG-HZ na "dražších" Cortech jsou voskované taky. A třeba RM pickups jsou rovněž voskované. Přitom nic z toho není high-end.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
V tom případě otázka zní proč se nedělají voskovaně všechny ? 
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Basa Tenson
Asi to za to některým firmám nestojí. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
woro90-1
Jsou lidé, kteří tvrdí, že plně zavoskovaný snímač zní jaksi mrtvě. Že by nějaký vliv kapacity vosku ve vinutí? Nemůžu to potvrdit ani vyvrátit, nicméně hlavně u vintage laděných snímačů se to s voskováním nepřehání.
Zajímavá diskuze. Mám podobnej problém s R.M. Custom alnico II. Píská mnohem víc než ostatní snímače. Při stejným gainu a zesílení ostatní snímače na mých kytarách (R.M. Neck, Dimarzio Air Norton) vůbec nepískají, ale tenhle bohužel ano. Je to ta nechtěná vazba, která nepřestane ani utlumením strun. Zkoušel jsem laborovat se vzdáleností snímače od strun, ale nemá to na to vliv. Snímač jsem kupoval loni úplně novej přímo od R.M. Když tak koukám na ten návod na zavoskování, tak si říkám, že bych to mohl zkusit. Snímač mám u kobyly a mám tam dost dlouhej kabel, takže bych to asi ani nemusel odpájet od toho Push-pull potu, co mám na volume na rozepínání cívek. S tím se hrozně blbě dělá, moc paciček, moc drátů a málo místa.
Můj dotaz č.1 Co všechno musím ze snímače sundat než to ponořím do voskový lázně? Mám odmotat tu izolačku, kterou je snímač omotanej?
dotaz č.2 Můžu něco zku...t, když při tom voskování nechám snímač připojen k elektronice? Za předpokladu, že kytaru nevykoupu nebo nepřismahnu na plotně.
Můj dotaz č.1 Co všechno musím ze snímače sundat než to ponořím do voskový lázně? Mám odmotat tu izolačku, kterou je snímač omotanej?
dotaz č.2 Můžu něco zku...t, když při tom voskování nechám snímač připojen k elektronice? Za předpokladu, že kytaru nevykoupu nebo nepřismahnu na plotně.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
RM Custom AlNiCo je voskovaný. Už jsem ho jednou posílal na reklamaci kvůli mikrofoničnosti, kdy pískal ještě brutálněji než píská normálně. Bohužel reklamací jsem se té vazby nezbavil úplně. Asi je to feature.
Tos mě moc nepotěšil. Jen nevím, jak zjistit, jestli napískává víc než normálně. A tý reklamaci se chci vyhnout, protože se mi ho nechce vyndávat z kytary, zvlášť pokud by to navíc ještě asi ani nepomohlo. Až budu mít čas tak, ty střeva blejsknu, aby jste viděli, proč se mi do toho tak nechce.Bummer píše:RM Custom AlNiCo je voskovaný. Už jsem ho jednou posílal na reklamaci kvůli mikrofoničnosti, kdy pískal ještě brutálněji než píská normálně. Bohužel reklamací jsem se té vazby nezbavil úplně. Asi je to feature.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Uvědom si že ten RM C.A. je o dost silnější než ty druhé dva (myslím že to je dokonce nejsilnější snímač od RM), tak to prostě nemůžeš srovnávat při stejném gainu/volume.J.J. píše:... Mám podobnej problém s R.M. Custom alnico II. Píská mnohem víc než ostatní snímače. Při stejným gainu a zesílení ostatní snímače na mých kytarách (R.M. Neck, Dimarzio Air Norton) vůbec nepískají, ale tenhle bohužel ano...
Já RM custom alnico mám a nepíská mi ani při velkým gainu a vyhuleným zesíku ani trochu...asi bych to řešil s Machem.
Já jen vím, že když mi ten snímač přišel z reklamace, měl ještě kablíky upatlané od vosku, takže si pan Macho to voskování určitě nevymýšlí. Já si ani dříve nestěžoval, protože ve vytlumené zkušebně problém s vazbou nemívám. Ale s druhou kapelou zkoušíme ve sklepě s nízkým klenutým stropem a tam když to okotlím, tak je to docela terno.
zdravím vlastním kytaru vintage v 100bb ze snímačema wilkinson a vbc mi to nepíská jen když nechám zaplí efekt a kytaru dám do stojanu tak po 1 minutě začne trošku pištět jinak upe krásny zvuk podle mě bude chyba v seriové vyrobě snímaču wilkinson

rád bych slyšel odpověď na ty J.J.ovi dotazyJ.J. píše: Můj dotaz č.1 Co všechno musím ze snímače sundat než to ponořím do voskový lázně? Mám odmotat tu izolačku, kterou je snímač omotanej?
EDIT: mimochodem, do se do toho vosku dá celé, nebo se to tím voskem jenom zaleje (ze všech stran,nebo jak?)
Tam jde o to, aby vodič nemohl vzhledem k magnetu a nástavcům vykonávat jakýkoliv pohyb. Jak to uděláš, je na tobě, ale nevím, jak by se to dalo udělat nějak rozumně bez odmotání. V praxi se využívá voskování ve vakuu, aby se vosk dostal i dovnitř a vyplnil případné vzduchové mezery, což si nedovedu bez ponoření celého snímače moc dobře představit.
V tuhle chvíli mě nenapadá, co by se dalo podělat tím, že zůstane snímač připojený.
V tuhle chvíli mě nenapadá, co by se dalo podělat tím, že zůstane snímač připojený.
Pokud by někdo chtěl vyhodit starý nezavoskovaný gibson snímač, dám mu za něj jakýkoliv zavoskovaný 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.