Zánět šlach

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
kvitek

Re: Zánět šlach

Příspěvek od kvitek »

na začínající zánět šlach pomáhá masáž nejlépe vmasírovat kostivalovou mast na postižený místo a nebo vodní masáž sprchou proudem jako se dělá dostihovejm koním :D fakt pomáhá
ale hlavně to nechat v klidu a necvičit nezatěžovat
jinak je to pak průser a bude se to vracet
Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejzásadnější je opravdu ten klid. Ruka potřebuje nutně zregenerovat a 100% se zotavit. Pokud se jí to neumožní, dostává se člověk do uzavřeného kruhu a točité spirály, kdy sice chvilku to je OK, ale pak se záněty vrací a zhoršují se. Protože to člověka na několik týdnů odepíše, tak je do dosti otravné, ale lepší si dát měsíc dva oddych než to pak řešit jako chronický problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Už jsem z toho zánětu celkem na prášky. Víc jak měsíc jsem nešáhl na kytaru. Absolvoval jsem elektroléčbu a mažu to všema možnejma srágorama, co se na to daj namazat a když jsem dneska vzal do ruky kytaru, abych zkusil, jestli se ještě trefím prstama na struny, bolest byla po pěti minutách zpátky. Fakt už nevím co s tím. Doufám, že jsem s muzikou definitivně neskončil. Jiný koníčky nemám, nehledě k tomu, že mě to fest omezuje v práci i v běžným životě. :cry: :cry: :cry:
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Po zaléčeném zánětu musíš postupovat velmi pomalu, obezřetně a zlehka - po velmi krátkých intervalech a velmi nenáročnými cvičeními. A je to neuvěřitelný vopruz.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Teď si asi zas budu muset dát pauzu, začlo to zas bolet i když mám pracky v klidu. Nikdy jsem si nemyslel, že mě tohle potká. Nikomu to nepřeju, je to děs. No nic, věř a víra tvá tě uzdraví. Tak já budu věřit, že si ještě někdy brnknu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A při léčbě je opravdu nutný naprostý klid.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

Mám také takový delikátní problém. Když hraji každý den dostatečně dlouho, tak mě ruce, nebolí, vše v pořádku. Ale jel jsem na týden pryč, kde na kytaru nebyl vůbec čas a asi pátý den mě začalo bolet levé zápěstí, ten samý den jsme měli v rámci programu menší vystoupení, takže jsem hrál a po hraní mě neskutečně rozbolelo zase levé zápěstí, že jsem nemohl ani otevřít samozavírací dveře, ani zvednout půllitrovou skleničku. Dal jsem to do obvazu a něják přežil. Jak jsem se vrátil domů, tak jsem vzal kytaru, bez bolesti hrál asi hodinku a ruka bolet přestala. Teď hraji každý den a nikdy mě nic nebolí. Ale všímám si, že jakmile přestanu na delší dobu, zápěstí začne zase bolet... Na zánět mi to nepřijde, čím to může být?
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

fixja píše:Mám také takový delikátní problém. Když hraji každý den dostatečně dlouho, tak mě ruce, nebolí, vše v pořádku. Ale jel jsem na týden pryč, kde na kytaru nebyl vůbec čas a asi pátý den mě začalo bolet levé zápěstí, ten samý den jsme měli v rámci programu menší vystoupení, takže jsem hrál a po hraní mě neskutečně rozbolelo zase levé zápěstí, že jsem nemohl ani otevřít samozavírací dveře, ani zvednout půllitrovou skleničku. Dal jsem to do obvazu a něják přežil. Jak jsem se vrátil domů, tak jsem vzal kytaru, bez bolesti hrál asi hodinku a ruka bolet přestala. Teď hraji každý den a nikdy mě nic nebolí. Ale všímám si, že jakmile přestanu na delší dobu, zápěstí začne zase bolet... Na zánět mi to nepřijde, čím to může být?
Absťák? :)
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

armi píše:
fixja píše:Mám také takový delikátní problém. Když hraji každý den dostatečně dlouho, tak mě ruce, nebolí, vše v pořádku. Ale jel jsem na týden pryč, kde na kytaru nebyl vůbec čas a asi pátý den mě začalo bolet levé zápěstí, ten samý den jsme měli v rámci programu menší vystoupení, takže jsem hrál a po hraní mě neskutečně rozbolelo zase levé zápěstí, že jsem nemohl ani otevřít samozavírací dveře, ani zvednout půllitrovou skleničku. Dal jsem to do obvazu a něják přežil. Jak jsem se vrátil domů, tak jsem vzal kytaru, bez bolesti hrál asi hodinku a ruka bolet přestala. Teď hraji každý den a nikdy mě nic nebolí. Ale všímám si, že jakmile přestanu na delší dobu, zápěstí začne zase bolet... Na zánět mi to nepřijde, čím to může být?
Absťák? :)
taky bych řekl - stává se mi to samé - když delší dobu nehraju drtím to mnohem víc a delší dobu a ruce pak trpí...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Varach

Příspěvek od Varach »

Mám dotaz...Viděl jsem, že někteří kytaristi maji na obou předloktích- nevim jak se tomu nadává, snad protézy?-Takový větší potítka prostě :D Myslíte, že to má nějakej důvod, aby to tam všechno drželo pohromadě nebo aby to zápěstí bylo v teple nebo je to prostě jen image?Díky
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Varach píše:Mám dotaz...Viděl jsem, že někteří kytaristi maji na obou předloktích- nevim jak se tomu nadává, snad protézy?-Takový větší potítka prostě :D Myslíte, že to má nějakej důvod, aby to tam všechno drželo pohromadě nebo aby to zápěstí bylo v teple nebo je to prostě jen image?Díky
Ortézy, ano, používá se to, dlouho jsem to používal taky, je to částečně fixace, což je zase na druhou stranu problém, člověk nemá v ruce takovej cit a když už ty ortézy fungujou, jak maj, tak se dost často odkrvuje ruka...
Jinak už jsem po letech u sebe stanovil příčinu těch problémů :) Blbé držení tužky, zlozvyk z první třídy, po maturitní písemce už lítala ve vzduchu operace...Tři tejdny po matuře relativního klidu a všechno ok, teď jsem měsíc ve škole a náběh znova...Asi budu muset přestat psát analogově...
Die Hard or Die Home
Varach

Příspěvek od Varach »

Aha...Díky..A dá se tím nějak předejít problémům kvůli rychlému downstroku?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Lépe tím předejdeš octivým tréninkem techniky držení ruky a samotného úderu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Varach

Příspěvek od Varach »

Nero píše:Lépe tím předejdeš octivým tréninkem techniky držení ruky a samotného úderu...
Dík přesně to jsem chtěl slyšet...
ahomonicky

Re:

Příspěvek od ahomonicky »

60'Rock_N'_Roll píše:když máte někdo problém, tak nejlepší na to je si napustit plnej dřez teplou vodou a mejt nádobí. nebo něco dělat v teplý vodě, třeba i hodinu. dost to pomáhá. nebo jen třeba jako relaxace, když máte unavenou ruku. po konzertech. nejlepší.
To ti určitě poradila manželka ne ? :-) Promiň, vím, že to funguje, ale nedalo mi to ....
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Trao píše:Přátelé, kamarádi...
Po třech letech jsem konečně přišel na to, jak se zbavit problémů se šlachama a amputace to není;-)
Jakmile se u někoho z nás objeví náznak něčeho takového jako je zánět šlach, přestane s kytarou a začne o to víc blbnout na kompu a mrvit si ruce myší, takže moje definitivní řešení bylo na týden vypadnout z civilizace do chaty bez elektřiny a bez kytary...Všechny problémy jsou pryč...
Je to řešení, které je až překvapivě účinné narozdíl od ortéz, rehabilitací, obkladů, operácí a cojávímčeho...
Zkuste to taky :wink:
Vyzkoušeno. Jenom oklepávání cihel trošku přetížilo zápěstí, a odrovnalo levý loket. Možná je to od 230mm flexky, zatracená elektřina. Budu to muset řešit, už neudržím v levé ruce ani krk.
kot3l

Příspěvek od kot3l »

Zdravím, mám poslední dobou trochu obavy. Když na levé ruce skrčím ukazováček tak, že se bříško dotýká kořene prstu (a vytvoří takový ,,čtverec") malinko mě bolí ten prostřední kloub. Je to jen v téhle poloze, když se o to snažím, jinak se mi to nestává a při hře se do takové polohy snad ani nedostanu.. Mohl by to být náběh na nějaký závažnější problém? Hraju jen krátce, zato pilně, tak 2 hodiny denně, málokdy v kuse, na půl ve stoje a v sedě. Kytaru mám poměrně vysoko, drnkám kousek pod kyčlí. Při hře mám permanentně studené ruce, ale to mám skoro pořád, zřejmě problém s prokrvováním. A ještě se chci zeptat na to opírání o korpus.. čemu přesně říkáte opírání? Zvykl jsem si hrát tak že tam mam položený (žádný tlak) malíček a občas prsteníček, dost se mi stává že když potenciometrem stáhnu volume, tím malíčkem si ho zase nechtěně zvyšuji.

Děkuji za odpovědi.
petr123

Příspěvek od petr123 »

Na pravé se mi udělá, když to přeženu d downstrickama. A na levé?
MiKiî^

Příspěvek od MiKiî^ »

kdyz si treba pri hre vestoje das popruh moc nizko a ruku moc ohybas v zapesti...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nebo když se snažíš křečovitě hrát cokoli, na co nemáš. Případně když hraješ na moc silné struny a moc to rveš.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“