ale hlavně to nechat v klidu a necvičit nezatěžovat
jinak je to pak průser a bude se to vracet
Absťák?fixja píše:Mám také takový delikátní problém. Když hraji každý den dostatečně dlouho, tak mě ruce, nebolí, vše v pořádku. Ale jel jsem na týden pryč, kde na kytaru nebyl vůbec čas a asi pátý den mě začalo bolet levé zápěstí, ten samý den jsme měli v rámci programu menší vystoupení, takže jsem hrál a po hraní mě neskutečně rozbolelo zase levé zápěstí, že jsem nemohl ani otevřít samozavírací dveře, ani zvednout půllitrovou skleničku. Dal jsem to do obvazu a něják přežil. Jak jsem se vrátil domů, tak jsem vzal kytaru, bez bolesti hrál asi hodinku a ruka bolet přestala. Teď hraji každý den a nikdy mě nic nebolí. Ale všímám si, že jakmile přestanu na delší dobu, zápěstí začne zase bolet... Na zánět mi to nepřijde, čím to může být?
taky bych řekl - stává se mi to samé - když delší dobu nehraju drtím to mnohem víc a delší dobu a ruce pak trpí...armi píše:Absťák?fixja píše:Mám také takový delikátní problém. Když hraji každý den dostatečně dlouho, tak mě ruce, nebolí, vše v pořádku. Ale jel jsem na týden pryč, kde na kytaru nebyl vůbec čas a asi pátý den mě začalo bolet levé zápěstí, ten samý den jsme měli v rámci programu menší vystoupení, takže jsem hrál a po hraní mě neskutečně rozbolelo zase levé zápěstí, že jsem nemohl ani otevřít samozavírací dveře, ani zvednout půllitrovou skleničku. Dal jsem to do obvazu a něják přežil. Jak jsem se vrátil domů, tak jsem vzal kytaru, bez bolesti hrál asi hodinku a ruka bolet přestala. Teď hraji každý den a nikdy mě nic nebolí. Ale všímám si, že jakmile přestanu na delší dobu, zápěstí začne zase bolet... Na zánět mi to nepřijde, čím to může být?
Ortézy, ano, používá se to, dlouho jsem to používal taky, je to částečně fixace, což je zase na druhou stranu problém, člověk nemá v ruce takovej cit a když už ty ortézy fungujou, jak maj, tak se dost často odkrvuje ruka...Varach píše:Mám dotaz...Viděl jsem, že někteří kytaristi maji na obou předloktích- nevim jak se tomu nadává, snad protézy?-Takový větší potítka prostěMyslíte, že to má nějakej důvod, aby to tam všechno drželo pohromadě nebo aby to zápěstí bylo v teple nebo je to prostě jen image?Díky
Dík přesně to jsem chtěl slyšet...Nero píše:Lépe tím předejdeš octivým tréninkem techniky držení ruky a samotného úderu...
To ti určitě poradila manželka ne ?60'Rock_N'_Roll píše:když máte někdo problém, tak nejlepší na to je si napustit plnej dřez teplou vodou a mejt nádobí. nebo něco dělat v teplý vodě, třeba i hodinu. dost to pomáhá. nebo jen třeba jako relaxace, když máte unavenou ruku. po konzertech. nejlepší.
Vyzkoušeno. Jenom oklepávání cihel trošku přetížilo zápěstí, a odrovnalo levý loket. Možná je to od 230mm flexky, zatracená elektřina. Budu to muset řešit, už neudržím v levé ruce ani krk.Trao píše:Přátelé, kamarádi...
Po třech letech jsem konečně přišel na to, jak se zbavit problémů se šlachama a amputace to není;-)
Jakmile se u někoho z nás objeví náznak něčeho takového jako je zánět šlach, přestane s kytarou a začne o to víc blbnout na kompu a mrvit si ruce myší, takže moje definitivní řešení bylo na týden vypadnout z civilizace do chaty bez elektřiny a bez kytary...Všechny problémy jsou pryč...
Je to řešení, které je až překvapivě účinné narozdíl od ortéz, rehabilitací, obkladů, operácí a cojávímčeho...
Zkuste to taky