Home made guitar - telecaster

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Thesces

Re: Home made guitar - telecaster

Příspěvek od Thesces »

arcilucifer píše:
kousek uštípnul
Hm.. a nebo mužeš, jestli je to větší zub, vybrousit ho a kus dřeva do něj vlepit, pak přebrousit, to lze
udělat hodně čistě, že to téměř nejde poznat.
Je to zub tak 3mm do hloubky 2cm širokej no taky mě napadlo to ještě zvětšit a zalepit to jinym kouskem. Nejspíš to tak udělám dík za radu

J.J. píše:Tmelem, ale na průhlednej lak můžeš zapomenout. Upřímně, začínám vážně pochybovat, že dokončíš provozuschopnou kytaru.
Doufám a věřim že dokončim, todle byla jen malá nehoda prostě sem to málo upnul a vylítlo mi to. A lak sem průhlednej nechtěl, chtěl bych jí udělat buď bílou nebo černou ale nechce se mi kvůli takovýmu kousku kupovat tmel
PRS
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Moleek píše:Já nejsem žádný kdovíjaký příznivce přesnosti, ale udělal bych minimálně šablonu celkového tvaru a pak si jednotlivé díly rozrýsoval na přímo na dřevo... Pořádná šablona je samozřejmě mnohem lepší
Ve starém fóru "Gearbuilder" byla debata, jak přenést obrysy kytary a jejich detailů z papírového výkresu na dřevo. Největší problém znamenalo, jak a čím to po vystřihnutí na to dřevo nalepit. Jiný návrh byl, dát pod to kopírák a ručně to obkreslit. Další koumák radil, tu tiskovou barvu z navlhčeného výkresu překopírovat horkou žehličkou. A nejčastější problém byl, kde a jak, výkres stažený z webu dostatečně přesně vytisknout v měřítku 1:1.
Rozrýsování přímo na dřevo je samozřejmě přesná metoda (úměrně schopnostem kresliče), ale má smysl jen, když stavíme jednu kytaru a finito-konec. Když se kytara povede a kámoš(i) by najednou taky chtěli, musí se znovu rozrýsovávat. Kdyby se hned na začátku udělaly šablony, stačí je jen obtáhnout, resp. objet frézkou.
A to nemluvím o možnosti, při hledání nových tvarů, kombinovat na papíře jen některé detaily z různých šablon (které si časem naděláme do šuplíku).
Při zbrušování hran mi to dřevo vyskočilo z ponku a o takovej železnej hajzl se mi kousek uštípnul nevíte jak to spravit ? :)
Ne, že bych byl škodo-libec, ale málem jsem se uchechtal, když jsem si ten hajzl představil :D :D :D
Tmelem, ale na průhlednej lak můžeš zapomenout.
Nebo zarovnat a naklížit odřezek stejného dřeva a po zatvrdnutí dorovnat.
Ale nenech se odradit, čím víc kopanců naděláš, tím víc se naučíš :wink:
EDIT: jak vidím, než jsem to tady naklepal, už mě předběhli :cry:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Odradit se nenechám každopádně, žene mě už jen to že od chvíle když sem řekl dědovi (bývalej truhlář) že jdu vyrábět kytaru se mi směje a když se to nepovede napoprvý tak začnu s novou :D ale dodělat ji musim
PRS
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

když sem řekl dědovi (bývalej truhlář) že jdu vyrábět kytaru se mi směje
Truhlář a kytarář - to je nebe a dudy, ale dědové mají trochu širší přehled.
Ideální by byl děda nástrojař, dřevomodelář, hodinář, lakýrník, ....
Tesař, kovář a pod. :shock:
Já jsem děda chemik a galvanizér :wink:
old kocour
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Tak tělo je hotový, krk skoro taky. Chci si ted objednat potřebný hardware. Kobylku mám vurobenou po domácku. Dál je potřeba snímač, ladící mechanika a dál vůbec nevim. Poradte pls :D plus nevim co budu potřebovat k zapojení když to bude jen jeden snímač a ovladač hlasitosti. Fotky budou co nevidět
PRS
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Thesces píše:Tak tělo je hotový, krk skoro taky. Chci si ted objednat potřebný hardware. Kobylku mám vurobenou po domácku. Dál je potřeba snímač, ladící mechanika a dál vůbec nevim. Poradte pls :D plus nevim co budu potřebovat k zapojení když to bude jen jeden snímač a ovladač hlasitosti. Fotky budou co nevidět
Tak na takovýhle zapojení budeš potřebovat myslím jen ten snímač, ovladač hlasitosti a výstupní jack.. nic víc

http://www.seymourduncan.com/images/sup ... m_1vol.jpg

Akorát místo humbuckeru budeš mít patrně singl
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Moleek píše:
Thesces píše:Tak tělo je hotový, krk skoro taky. Chci si ted objednat potřebný hardware. Kobylku mám vurobenou po domácku. Dál je potřeba snímač, ladící mechanika a dál vůbec nevim. Poradte pls :D plus nevim co budu potřebovat k zapojení když to bude jen jeden snímač a ovladač hlasitosti. Fotky budou co nevidět
Tak na takovýhle zapojení budeš potřebovat myslím jen ten snímač, ovladač hlasitosti a výstupní jack.. nic víc

http://www.seymourduncan.com/images/sup ... m_1vol.jpg

Akorát místo humbuckeru budeš mít patrně singl
Jj bude tam singl, díky
PRS
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Přidávám sem aspon nějaký foto teda, jinak kritiku snesu.
Přílohy
Obraz077.jpg
Naposledy upravil(a) Thesces dne 22.04.2011 16:31, celkem upraveno 1 x.
PRS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nějaký důvod pro to, žes to lakoval dřív, než si udělal díry (díru) pro snímače?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Nero píše:Nějaký důvod pro to, žes to lakoval dřív, než si udělal díry (díru) pro snímače?
Protože ještě nemám hotovej krk a nevim jak mi to vyjde takže abych pak moch dát kobylku malinko dál kvůli menzuře. Jinak todle je jen první vrtva a to se snad při frézování díry na nímač nepoškodí
PRS
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S krkem se budeš dělat sám, nebo koupíš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Nero píše:S krkem se budeš dělat sám, nebo koupíš?
Jeden sem zkusil a posr*** sem ho, ale nevypadal zle až na těch pár chyb. Takže na druhej pokus už vim co a jak takže se pokusim ho vyrobit.
PRS
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podle čeho budeš umisťovat pražce?

PetrPeter 1975 - 2008
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Thesces: nemužu si pomoct, ale ten roh je tak jaksi falickeho tvaru?!
podle čeho jsi to kreslil.
Thesces

Příspěvek od Thesces »

arcilucifer píše:Thesces: nemužu si pomoct, ale ten roh je tak jaksi falickeho tvaru?!
Falického ? :D co to znamená? :D Jinak ten roh byl normal kulatej ale takle to vypadá že je do špičky je to asi pohledem a tim že ta hrana je sražená v tom místě
PRS
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Nero píše:Podle čeho budeš umisťovat pražce?
Našel sem na netu generátor kam napíšeš počet pražců a menzuru a ono ti to vypíše rozměry pražců
PRS
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Jo Arcilufere ten uštíplej kousek byl tam jak je ted ta malá tečka přesně ve prostřed kus pod místem kde má bejt kobylka

EDIT: Naštěstí sem našel mezi kupou bordelu co se nahromadil při výrobě ten uštíplej kousek a nalepil ho tam zpět
PRS
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Thesces píše:
arcilucifer píše:Thesces: nemužu si pomoct, ale ten roh je tak jaksi falickeho tvaru?!
Falického ? :D co to znamená? :D
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/falicky

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Thesces píše:
Nero píše:Podle čeho budeš umisťovat pražce?
Našel sem na netu generátor kam napíšeš počet pražců a menzuru a ono ti to vypíše rozměry pražců
Mohl bys prosím hodit link ? Celkem bych se na to rád podíval. :)
Thesces píše:
Nero píše:Nějaký důvod pro to, žes to lakoval dřív, než si udělal díry (díru) pro snímače?
Protože ještě nemám hotovej krk a nevim jak mi to vyjde takže abych pak moch dát kobylku malinko dál kvůli menzuře. Jinak todle je jen první vrtva a to se snad při frézování díry na nímač nepoškodí
Tak tos měl buď začít krkem anebo aspoň počkat, až budeš mít všechny ty věci doma na stole. Takto to vidím jako zbytečnou práci navíc. Ale vzhledem k tomu, že se to bleští jak psí koule, by mě zajímalo, jestli to vytáhl blesk, nebo jestli je ta barva lesklá, nebo jsi to už nabarvil a zalakoval ? Lak se dává až na poslední vrstvu barvy ne ?
Jinak bych se ještě chtěl zeptat, jestli to byl umělecký záměr, vytvořit úplně nový tvar Telete ? Mě to spíš přijde jako SG, která má místo levého výřezu u krku zaoblenou hranu jako telecaster; a ten pravý roh je spíš příbuznější k Icemanovi. Nic ve zlém, je to jen můj skromný názor :)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“