Moleek píše:Já nejsem žádný kdovíjaký příznivce přesnosti, ale udělal bych minimálně šablonu celkového tvaru a pak si jednotlivé díly rozrýsoval na přímo na dřevo... Pořádná šablona je samozřejmě mnohem lepší
Ve starém fóru "Gearbuilder" byla debata, jak přenést obrysy kytary a jejich detailů z papírového výkresu na dřevo. Největší problém znamenalo, jak a čím to po vystřihnutí na to dřevo nalepit. Jiný návrh byl, dát pod to kopírák a ručně to obkreslit. Další koumák radil, tu tiskovou barvu z navlhčeného výkresu překopírovat horkou žehličkou. A nejčastější problém byl, kde a jak, výkres stažený z webu dostatečně přesně vytisknout v měřítku 1:1.
Rozrýsování přímo na dřevo je samozřejmě přesná metoda (úměrně schopnostem kresliče), ale má smysl jen, když stavíme jednu kytaru a finito-konec. Když se kytara povede a kámoš(i) by najednou taky chtěli, musí se znovu rozrýsovávat. Kdyby se hned na začátku udělaly šablony, stačí je jen obtáhnout, resp. objet frézkou.
A to nemluvím o možnosti, při hledání nových tvarů, kombinovat na papíře jen některé detaily z různých šablon (které si časem naděláme do šuplíku).
Při zbrušování hran mi to dřevo vyskočilo z ponku a o
takovej železnej hajzl se mi kousek uštípnul nevíte jak to spravit ?

Ne, že bych byl škodo-libec, ale málem jsem se uchechtal, když jsem si ten hajzl představil
Tmelem, ale na průhlednej lak můžeš zapomenout.
Nebo zarovnat a naklížit odřezek stejného dřeva a po zatvrdnutí dorovnat.
Ale nenech se odradit, čím víc kopanců naděláš, tím víc se naučíš
EDIT: jak vidím, než jsem to tady naklepal, už mě předběhli