Pružinový dozvuk a převodník

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
kmensik
Rádce

Re: Pružinový dozvuk a převodník

Příspěvek od kmensik »

Jaképak tajnosti po SZ. Nechtělo by to spíš samostatné téma o měření charakteristik OT, snímačů apod.?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

kmensik Já osobně nejsem proti vláknu speciálně jen o měření,výpočtech a pod.Pokud tu podobné téma samostatně není založme jej. :wink:
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Tak...
Trafíčko navinuto.Jak jsem již říkal jádro 2x3 cm.EI plechy (bývalo síťové takže plechy normal nic extra)
Primár 2000 závitů vodič 0,2 Sekundár 120 závitů vodič 0,6 mezera-na tlošťku izolační tr. folie-neměřeno.
Z= P 14500 Ohm. S 6 Ohm. měřeno při 100 Hz.
U toho sekundáru jsem počítal s větší imedací,ale asi to způsobil silnější vodič který jsem použil,nebo chybička ve výpočtu? u vidíme u dalšího kusu.Sekundár vyšel perfektně.O víkendu ho zkusím dovolí-li čas
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kmensiku, posílal jsem číslo na soukromý telefon majitele měřící techniky vhodné k měření traf. Asi by mu vadilo, že jeho číslo zveřejňuji.
Trevore, co impregnace? Přeci jen Ti tam pofrčí poměrně vysoké napětí.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

mmjuz je vidět že myslíš snad na vše : )
Mám doma lak od profíků z nedalekého podniku,žena kolegy pracuje ve firmě kde navíjej motory,nevím co je to přesně zač,ale prý se nemusí vypalovat a zaschne cca do druhého dne.Naimpregnuji radši až po zkouškách,kdyby bylo nutno to převinout nebo jinak upravit
Dotazy prosím do SZ
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

mmjuz píše:Kmensiku, posílal jsem číslo na soukromý telefon majitele měřící techniky vhodné k měření traf. Asi by mu vadilo, že jeho číslo zveřejňuji.
Jasně, tak to má být, nic ve zlém. Ale informace o té technice a technologii měření mě zajímají. Takže jestli máte nějaké poznatky z měření nebo postupů měření, rád si přečtu.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Měřením výstupních i převodových trafáků, stejně jako jejich návrhy a realizací výroby se dlouhodobě zajímá majitel těchto stránek ( ing. T. Matoušek ) http://ema.sweb.cz/# Bohuže, na stránkách, krom měření Celestionu V30 a pár pikantností ve složce "galerie hrůzy", vůbec nic nemá. Ale jinak je velice komunikativní a rád poradí. Leta toho využívám...
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Tááák jsem to vyzkoušel,
po údivu,že nemám ve fochu Ecc81,jsem si vzal Ecc82. Připojil jsem jsem primár nakonec na cca 50% odbočku.Abych pružiny slyšel naplno,musím dát gain více než na 25% (clear kanál) a trošku přitlačit na strunu (což při mém stylu hry není problém) jinak se zdá být vše v poho. elektronkou teklo něco přes 5mA což není moc,zkusím co udělá větší vybuzení a určitě koupím Ecc81 a porovnám se stávající,očekávám že vzhledem k rozdílným parametrům bude změna dostatečně slyšitelná.
Mimochodem bych si chtěl postěžovat na nedostatečnou,respektive žádnou tech. dokumentaci k dozvuku :(
Dotazy prosím do SZ
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Takže po pokusech jsem zavrhnul zapojení z "Fendrů" a udělal to po svém.
Preamp má tři systémy a čtvrtý systém slouží k zesílení signálu z pružin (Ecc 83) .Signál pro dozvuk beru z první anody (do parael Ecc 82) ,výstup z pružin/čtvrtého systému ženu rovnou do invertoru.
Při tomto zapojení je citlivost dobrá i při minimálním zisku.Rozdíl mazi Ecc81 a 82 není v zapojení nijak extrémní,proto nechám 82 jelikož jich mám víc :) . Dle poslechu se mi zdá že potřebné pásmo je přenášeno celé (musel jsem trochu omezit hloubky)
Dotazy prosím do SZ
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ano, ano. Nižší frekvence se u reverbu prakticky vždy omezují. Jinak gratuluji!
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“