Pružinový dozvuk a převodník
Re: Pružinový dozvuk a převodník
Jaképak tajnosti po SZ. Nechtělo by to spíš samostatné téma o měření charakteristik OT, snímačů apod.?
kmensik Já osobně nejsem proti vláknu speciálně jen o měření,výpočtech a pod.Pokud tu podobné téma samostatně není založme jej. 
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tak...
Trafíčko navinuto.Jak jsem již říkal jádro 2x3 cm.EI plechy (bývalo síťové takže plechy normal nic extra)
Primár 2000 závitů vodič 0,2 Sekundár 120 závitů vodič 0,6 mezera-na tlošťku izolační tr. folie-neměřeno.
Z= P 14500 Ohm. S 6 Ohm. měřeno při 100 Hz.
U toho sekundáru jsem počítal s větší imedací,ale asi to způsobil silnější vodič který jsem použil,nebo chybička ve výpočtu? u vidíme u dalšího kusu.Sekundár vyšel perfektně.O víkendu ho zkusím dovolí-li čas
Trafíčko navinuto.Jak jsem již říkal jádro 2x3 cm.EI plechy (bývalo síťové takže plechy normal nic extra)
Primár 2000 závitů vodič 0,2 Sekundár 120 závitů vodič 0,6 mezera-na tlošťku izolační tr. folie-neměřeno.
Z= P 14500 Ohm. S 6 Ohm. měřeno při 100 Hz.
U toho sekundáru jsem počítal s větší imedací,ale asi to způsobil silnější vodič který jsem použil,nebo chybička ve výpočtu? u vidíme u dalšího kusu.Sekundár vyšel perfektně.O víkendu ho zkusím dovolí-li čas
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Kmensiku, posílal jsem číslo na soukromý telefon majitele měřící techniky vhodné k měření traf. Asi by mu vadilo, že jeho číslo zveřejňuji.
Trevore, co impregnace? Přeci jen Ti tam pofrčí poměrně vysoké napětí.
Trevore, co impregnace? Přeci jen Ti tam pofrčí poměrně vysoké napětí.
mmjuz je vidět že myslíš snad na vše : )
Mám doma lak od profíků z nedalekého podniku,žena kolegy pracuje ve firmě kde navíjej motory,nevím co je to přesně zač,ale prý se nemusí vypalovat a zaschne cca do druhého dne.Naimpregnuji radši až po zkouškách,kdyby bylo nutno to převinout nebo jinak upravit
Mám doma lak od profíků z nedalekého podniku,žena kolegy pracuje ve firmě kde navíjej motory,nevím co je to přesně zač,ale prý se nemusí vypalovat a zaschne cca do druhého dne.Naimpregnuji radši až po zkouškách,kdyby bylo nutno to převinout nebo jinak upravit
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jasně, tak to má být, nic ve zlém. Ale informace o té technice a technologii měření mě zajímají. Takže jestli máte nějaké poznatky z měření nebo postupů měření, rád si přečtu.mmjuz píše:Kmensiku, posílal jsem číslo na soukromý telefon majitele měřící techniky vhodné k měření traf. Asi by mu vadilo, že jeho číslo zveřejňuji.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Měřením výstupních i převodových trafáků, stejně jako jejich návrhy a realizací výroby se dlouhodobě zajímá majitel těchto stránek ( ing. T. Matoušek ) http://ema.sweb.cz/# Bohuže, na stránkách, krom měření Celestionu V30 a pár pikantností ve složce "galerie hrůzy", vůbec nic nemá. Ale jinak je velice komunikativní a rád poradí. Leta toho využívám...
Tááák jsem to vyzkoušel,
po údivu,že nemám ve fochu Ecc81,jsem si vzal Ecc82. Připojil jsem jsem primár nakonec na cca 50% odbočku.Abych pružiny slyšel naplno,musím dát gain více než na 25% (clear kanál) a trošku přitlačit na strunu (což při mém stylu hry není problém) jinak se zdá být vše v poho. elektronkou teklo něco přes 5mA což není moc,zkusím co udělá větší vybuzení a určitě koupím Ecc81 a porovnám se stávající,očekávám že vzhledem k rozdílným parametrům bude změna dostatečně slyšitelná.
Mimochodem bych si chtěl postěžovat na nedostatečnou,respektive žádnou tech. dokumentaci k dozvuku
po údivu,že nemám ve fochu Ecc81,jsem si vzal Ecc82. Připojil jsem jsem primár nakonec na cca 50% odbočku.Abych pružiny slyšel naplno,musím dát gain více než na 25% (clear kanál) a trošku přitlačit na strunu (což při mém stylu hry není problém) jinak se zdá být vše v poho. elektronkou teklo něco přes 5mA což není moc,zkusím co udělá větší vybuzení a určitě koupím Ecc81 a porovnám se stávající,očekávám že vzhledem k rozdílným parametrům bude změna dostatečně slyšitelná.
Mimochodem bych si chtěl postěžovat na nedostatečnou,respektive žádnou tech. dokumentaci k dozvuku
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Takže po pokusech jsem zavrhnul zapojení z "Fendrů" a udělal to po svém.
Preamp má tři systémy a čtvrtý systém slouží k zesílení signálu z pružin (Ecc 83) .Signál pro dozvuk beru z první anody (do parael Ecc 82) ,výstup z pružin/čtvrtého systému ženu rovnou do invertoru.
Při tomto zapojení je citlivost dobrá i při minimálním zisku.Rozdíl mazi Ecc81 a 82 není v zapojení nijak extrémní,proto nechám 82 jelikož jich mám víc
. Dle poslechu se mi zdá že potřebné pásmo je přenášeno celé (musel jsem trochu omezit hloubky)
Preamp má tři systémy a čtvrtý systém slouží k zesílení signálu z pružin (Ecc 83) .Signál pro dozvuk beru z první anody (do parael Ecc 82) ,výstup z pružin/čtvrtého systému ženu rovnou do invertoru.
Při tomto zapojení je citlivost dobrá i při minimálním zisku.Rozdíl mazi Ecc81 a 82 není v zapojení nijak extrémní,proto nechám 82 jelikož jich mám víc
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano. Nižší frekvence se u reverbu prakticky vždy omezují. Jinak gratuluji!