Kytara jako obraz

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Kytara jako obraz

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Zdravím,

docela vážně přemýšlím o tom, že bych nechal svoji Epi LP s klasickým cherryburstem pomalovat od šikovného a dlouholetého malíře (kterému se nápad taky moc líbí) asi tak tímto způsobem:

Obrázek
Obrázek

A teď:

Kam až mám sundat lak?
Předpokládám, že to bude chtít nějaký podklad, že?
Malbu bych viděl zřejmě nějakými rychleji schnoucími olejovkami
a pak bych to donesl lakýrníkovi ke stříknutí bezbarvým sprejem (polyuretan - je to dobrá volba?)

pročetl jsem snad všechny thready k lakování kytar a pár věcí jsem tam vyčetl -jako třeba kam pak nástroj donýst na finální přelakování- , ale nevím, jak by to bylo s takovouhle klasickou (olejo)malbou štětcem. Dík moc

EDIT: Lakovat obraz rovnou na stávající (samozřejmě patřičně odmaštěný a očištěný) finish by asi byla dosti prasárna, co? nebo ne? :D
Blackwell: Instrumental progressive rock
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara jako obraz

Příspěvek od Plumm »

Bhu z Crecelu píše:Zdravím,

Kam až mám sundat lak?
a pak bych to donesl lakýrníkovi ke stříknutí bezbarvým sprejem (polyuretan - je to dobrá volba?)

pročetl jsem snad všechny thready k lakování kytar a pár věcí jsem tam vyčetl -jako třeba kam pak nástroj donýst na finální přelakování- , ale nevím, jak by to bylo s takovouhle klasickou (olejo)malbou štětcem. Dík moc

EDIT: Lakovat obraz rovnou na stávající (samozřejmě patřičně odmaštěný a očištěný) finish by asi byla dosti prasárna, co? nebo ne? :D
Čus, imho je teda mnohem vhodnější varianta namalovat to akrylem. Nedovedu ti vysvětlit proč, ale malovat na kytaru olejem mi zavání průserem, nehledě na to, že klasický umělecký olejovky schnou třeba i měsíc:) Nevim, jak jsou na tom rychloschnoucí, doba schnutí normálních olejovej je ovlivněná typem použitýho ředidla (lněnej olej, makovej olej, terpentýn, bla bla), žádný rychloschnoucí jsem nikdy neměl a neznam to. Akryl pro výtvarníky je jistotka. Oproti olejovkám schne téměř okamžitě i v tlustších vrstvách, je na vodní bázi, krycí vlastnosti dobrý, atd atd. S polyuretanem se snáší výborně. Nemam nejmenší tušení, jak jsou na tom olejovky a polyuretan.

Co se podkladu týká, záleží na motivu, základní nástřik to ale bude chtít. Jednak kvuli jednotný barvě na pozadí, se kterou se pak při malbě mnohem líp pracuje, jednak taky kvuli vsakování barev do dřeva atd.

Nevidim žádný pozitivum v malování na současnej finish. Jedině snad, že by tě ta malba někdy v budoucnu omrzela a chtěl bys to zas vybrousit zpátky na původní finish:)
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Paráda :)

a co se týče podkladu, mám to stáhnout až na dřevo a na něj základní vrstvu?
Blackwell: Instrumental progressive rock
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Často opomíjený detail: Pokud budeš chtít lesklý povrch, nezapomeň, že musí malovat tence, něčím, co dokonale kryje. To je hlavní důvod, proč se na takovéto věci často používá airbrush.

Pokud to budeš brousit až na dřevo, musíš být nanejvýš opatrný - pokud si v klenutém vršku omylem vybrousíš fasety, budeš to opravovat do soudného dne. Pokud na tom není moc tlustý lak (což bohužel u Epi nejspíš bude), mohlo by stačit jen ho zdrsnit a překrýt tenkou vrstvou bílého základu.
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

Bhu z Crecelu píše:Zdravím,

docela vážně přemýšlím o tom, že bych nechal svoji Epi LP s klasickým cherryburstem pomalovat od šikovného a dlouholetého malíře (kterému se nápad taky moc líbí) asi tak tímto způsobem:

Obrázek
Obrázek

A teď:

Kam až mám sundat lak?

To tele je exelentní.To si musím nechat udělat.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Taky si zrovna říkám, jestli něco nekoupit na bazaru a nedat na zkrášlení kamarádce :-D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

a moje kramerka se ti nelíbí? :-D
download/file.php?id=1750
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Pikus

Příspěvek od Pikus »

MrB14ck píše:a moje kramerka se ti nelíbí? :-D
download/file.php?id=1750
takhle to zle nevypadá... až jí zkompletuješ, tak pošli foto ;-)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Plumm: mysli ze tim olejem to nebdue takove terno..delal sem si olejovy swirl, pretahl lakem a porad to drzi, zadny obarvene ruce ani sloupany lak...al je rpavda ze to ej hodne tenka vrstvicka
Chuck

Příspěvek od Chuck »

Vůbec se ve světě kytar navyznám, airbrush doma ale mám :wink: . Myslím, že to je nejlepší volba. Na youtube je toho taky spousta, např:
http://www.youtube.com/watch?v=zArwRMee ... re=related
Poradil bych to udělat airbrushem, od někoho, kdo má na to vybavení a umí s tím pracovat.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

McKozias píše:Plumm: mysli ze tim olejem to nebdue takove terno..delal sem si olejovy swirl, pretahl lakem a porad to drzi, zadny obarvene ruce ani sloupany lak...al je rpavda ze to ej hodne tenka vrstvicka
Swirl olejovkama mě taky napadl, ale to je právě absolutně tenká vrstvička, štětcem takovou nevytvoříš. Za sebe jen říkam, že já bych šel do akrylovek, protože u těch vim, že jsou bez problémů, u olejovek si nejsem jistej:)
Chuck píše:Vůbec se ve světě kytar navyznám, airbrush doma ale mám :wink: . Myslím, že to je nejlepší volba. Na youtube je toho taky spousta, např:
http://www.youtube.com/watch?v=zArwRMee ... re=related
Poradil bych to udělat airbrushem, od někoho, kdo má na to vybavení a umí s tím pracovat.
Malba airbrushem je pocitově zase uplně jinde, než malba štětcem. A airbrush na videu, který linkuješ, nemá svym charakterem absolutně nic společnýho s malbou na tom teleti a sgčku, co sem přidal Bhu z Crecelu. Proč teda myslíš, že je to nejlepší volba? Je možná technicky nejmíň komplikovaná, co se pak týká finálního lakování, páč narozdíl od malby štětcem nevytváří žádnej reliéf, ale tim výčet toho, v čem má navrch, končí:) Zbytek je o osobních preferencích.
Chuck

Příspěvek od Chuck »

Byl to první link, jen příklad, že je to běžný způsob. Airbrushem samozřejmě uděláš i jiné kresby.. netřeba se slepě soustředit na konkrétní příklad.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

airbrushem toho udelas plno, ale je to hodne pracne, aby to za neco stalo..musis mit skill :D
Bilardy

Příspěvek od Bilardy »

Myslím že není ani k zahození to udělat fixem http://www.youtube.com/watch?v=HMSvhuPLmSU

Co se airbrushe týče tak s investicí cca 10 tisíc je možný do 1-2 měsíců se naučit tak aby to slušně vypadalo, ale nepočítám barvy
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Já jsem kytaru obrousil až na dřevo, protože jsem jí zaobloval hrany. Poté nátěr penetrací a vlastní malba akrylem. Finiš bezbarvým polyuretanem na chodbě na kolejích (tuším že 3 nebo 4 vrstvy). Myslím, že mě všichni na patře nenáviděli :-D Každopádně kytara je už pár let v provozu a nepozoruju jakékoliv barevné, nebo kvalitativní změny povrchu.
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Bilardy píše:Myslím že není ani k zahození to udělat fixem http://www.youtube.com/watch?v=HMSvhuPLmSU
Co myslíte, že by to mohlo být za fixu?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

něco takovýho http://drewbrophy.mybigcommerce.com/cat ... aint-Pens/

kámoš mi jednou posílal vodkaz na nějakej sprejerskej vobchod kde prodávali plnitelný fixy takže sis tam dal barvu jakou chtěl . měli jich tam tenkrát dost

EDIT koukni sem . http://www.grafficon.cz/cz/e-shop/index ... 194674&s=1
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Díky.

Jinak ještě jeden dotaz - to je asi jen na dřevo? Chtěl bych obrázek na kytaru ale už na "hotový" lak. Ten lak budu dělat sám. Takže předpokládám, že hodím několik vrstev barvy, na něj ten obrázek (touto fixou nebo akrylovkama, jak se píše o něco výš) a nakonec bezbarvý lak. Popřípadě ten ne kdybych chtěl matnou kytaru. Takže matná barva, na to obrázek a toť vše. Plácám zase blbosti nebo to sedí? :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

myslíš ty fixy ? ty by měli bejt na cokoliv ale na holí dřevo by sem to asi rovnou nedával , rozpíjelo by se to . jinak na už hotovej jak by to neměl bejt problem . a pak to zalakovat a možná by to chtělo npřed vyzkoušet co to stim lakem udělá.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Bilardy

Příspěvek od Bilardy »

Přesně jak říká Core někde si to napřed vyzkoušet. a i když chceš matnej lak tak musíš udělat nějakou finální upravu, v tomto případě matnej bezbarvej lak
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“