sestava na snímání komba

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Kuliman

Re: sestava na snímání komba

Příspěvek od Kuliman »

mě se zdá u EH 002 nejlepší poměr cena/kvalita, prostě za to 1400 nechci dát
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Podle mě to sou vyhozený peníze, za 800 seženeš tak možná kvalitní kabel a stojan, aby to za něco stálo, tak musíš přišetřit. Kup si nějakej mikrofon za 100 v supermarketu, jeslti to potřebuješ jenom na nahrávání doma, je zbytečný takle vyhazovat peníze...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

tak, už to mám objednaný, pak sem hodím ukázku
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

tak, mikrofon už má, ale jelikož nemám k dispozici do pátku svůj noťas, tak do té doby vám to nenahraju. Chci se zeptat, přes co by šlo zpívat, jako kdybych chtěl hrát na kytaru a do toho zpívat, jde to nějak levně (redukce) dát do kyt. komba (kytaru i mikrák)? nebo třeba hi-fi věž bo tak...

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Potřebuješ nějaký mikrofonní preamp a pak zesilovač. To může být kombo nebo třeba hifi vež s line-in vstupem. Do komba to dostaneš pomocí malého mixpultu, ale není to vůbec dobré řešení - kytarové kombo na to není dělané.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Zkoušel jsem to dávat do hi-fi věže, ale bylo jaksi moc potichý, nevadí, že je to MONO redukce (6 na 3mm jack)? Zkusím to ještě na jedné, na té jsem hrál přes mulťák na kytaru, ale až budu sám doma :D (čtvrtek). Do těch věcí okolo mikrofonu nechci moc utrácet, takže zesík kupovat neplánuji.

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No právě mezi mikrofonem a tou věží musí být ten mikrofonní preamp (pokud ho teda cpeš do line-in a ne do mic-in)
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

aha, to asi nejde nějak obejít že? :D Na kolik to tak přijde?

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

aha :mrgreen: a bez toho se neobejdu že?

Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Všichni ti to tady řikali...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

NO do ntbku do mic-in by to IMHO mělo jakž takž jít (tam by něco jako preamp být mělo; zkušenosti ani teoretické znalosti nemám :D ), ale do line in to rozhodně bez preampu nedostaneš...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kuliman píše:aha :mrgreen: a bez toho se neobejdu že?
Prosím zapnout mozek - 2x ti bylo napsáno, že potřebuješ preamp, tak se bez něj asi opravdu neobejdeš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

myslel jsem to tak, jestli neexistuje fakt uplně žádný jiný řešení, sadam mi napsal s tím noťasem, tak to pak zkusím. Jinak mám teď doma basový kombo se vstupama low a high a když do jednoho zapojím basu (akustickoou baskytaru) a do druhýho mikrofon, tak hrajou obě, k tomu kombu mám celkem pravidelný přístup, takže to asi budu řešit přes tady to.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jedna prasárna větší jak druhá, tvoje uši bych fakt mít nechtěl...
(A s mýmo bych se z toho zbláznil.)

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jenom taková idea, zkus ten mic prdnout do toho digitechu co máš, a ten do věže. na digitechu si nastav nějaký čistý preamp, nebo jen compressor jestli to jde atd, prostě něco co ti zesílí (byt se šumem a jen digitálně) signál. Já takhle 4 roky fungoval s PODxt a jeho compressorem celkem v pohodě včetně recordingu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Mám takovej problém, když to přes redukci zapojím do PC, tak mi to hraje jenom z levé strany, aji když to dám do hi-fi věže, tak hraje jen jeden reprák. Je to tou redukcí? že by tam byl špatnej kontakt? nebo čím?

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

.. nebo jen noise gate? :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kuliman píše:Mám takovej problém, když to přes redukci zapojím do PC, tak mi to hraje jenom z levé strany, aji když to dám do hi-fi věže, tak hraje jen jeden reprák. Je to tou redukcí? že by tam byl špatnej kontakt? nebo čím?
Slečna Wiki píše:When a three-conductor version of the 1/4″ jack was introduced for use with stereo headphones, it was given a sharper tip profile in order to make it possible to manufacture jacks (sockets) that would accept only stereo plugs, to avoid short-circuiting the right channel amplifier. This attempt has long been abandoned, and now the normal convention is that all plugs fit all sockets of the same size, regardless of whether they are balanced mono, unbalanced mono or stereo. Most 1/4″ plugs, mono or stereo, now have the profile of the original stereo plug, although a few rounded mono plugs are also still produced. The profiles of stereo miniature and subminiature plugs have always been identical to the mono plugs of the same size.

The results of this physical compatibility are:

If a two-conductor plug of the same size is connected to a three-conductor socket, the result is that the ring (right channel) of the socket is grounded. This property is deliberately used in several applications, see "tip ring sleeve", below. However, grounding one channel may also be dangerous to the equipment if the result is to short circuit the output of the right channel amplifier. In any case, any signal from the right channel is naturally lost.

If a three-conductor plug is connected to a two-conductor socket, normally the result is to leave the ring of the plug unconnected (open circuit). In the days of vacuum tubes this was also potentially dangerous to equipment but most solid state devices tolerate this condition well. A 3-conductor socket could be wired as an unbalanced mono socket to ground the ring in this situation, but the more conventional wiring is to leave the ring unconnected, exactly simulating a mono socket.

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No a hraje to v tom ntbku trochu nahlas?
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“