EHX nebo Digitech nebo něco jiného

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

EHX nebo Digitech nebo něco jiného

Příspěvek od xHonzik.M »

Zadravím všechny. Mám pár otázek. Chci si koupit nějaký efekt pro styl Evergrey, Draconian, Moonspell, Novembers Doom apod. Uvažoval jsem o efektu DaneLctro Fab Metal. Ale pak jsem si řekl, že do toho vrazím víc a bude to snad kvalitnější. Proto uvažuji o Electro - Harmonix Micro Metal Muff. Doporučili byste mi tento efekt někdo? Nebo bych měl zkusit něco od Digitechu? NEbo úplně něco jiného? Díky předem a doufám, ež jsem neporušil nějaké pravidla... :oops:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, žádná pravidla si neporušil, tak se tak neboj :wink:

Hele, EHX MetalMuff je dobrá volba, ale doporučuju ho nejdřív vyzkoušet. Má hodně charakteristický zvuk a ne každému sedne. Jinak za ty prachy je to super volba.

Směr digitech - no nevím, to bych já osobně zrovna nedoporučil, když už tak spíš směr klasika Boss MT-2, kde si nakroutíš dost zvuků, nebo třeba Line6 ÜberMetal. Kdybys chtěl investovat víc peněz, zajímavé jsou efekty Carl Martin, doporučil bych Heavy Drive.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Asi metal muff...

Příspěvek od xHonzik.M »

JEště by mě zajímala jedna věc. Hodně jsem si četl o efektech a hodně lidí mluví o celolampových kombech(zesilovačích). Já mám toto http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;105533
a nevím jestli to je lampové nebo tranzistorové nebo jaké :D Mám v tom guláš... A taky si říkám, že bude asi hodně brutální to nějak doladit všechno. MYslím tím kombo a pak ještě efekt. Jinak efekt asi vezmu ten meetal muff, mají ho v jedné prodejně, respektive mi ho objednají, tak pak bych neměl mít problém s případnou reklmací.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je to tranzistor. Lampy jsou už trochu jiných kvalit a cenových relací než ten Soundking... Nastavení komba a efektu je jednoduché - na kombu bastav čistý zvuk, aby ti seděl, pak zapni efekt a nakrut na efektu všechny ovladače tak, aby ti seděl zkreslený. A je to...

Jinak opravdu doporučuju vše ozkoušet, abys pak nebyl zklamán...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od xHonzik.M »

Takže vlastně na kombu bude všechno na středu nastaveno. Hmmmm. Dobře..Ale neměl by být problém s tím, že mám tranzistorové kombo ne? Sice kombo má nějaký overdrive, ale pořád to není ono.PRostě tomu něco chybí. A celkem mě to i odradilo, když jsem začínal hrát. Teď ale vidím naději v efektu, a že všechno bude znít trochu jinak.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, na středu bych neřekl, zkus si s tím víc hrát. Prolém tranzistor není. Jinak ohledně kvality zvuku, ten tvůj soundking je dost low-end, nečekej od toho zázraky. Stejně ho časem budeš muset vyměnit, protože ti nebude stačit.

PetrPeter 1975 - 2008
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

asi

Příspěvek od xHonzik.M »

Tak si asi nechám ten efekt objednat v Karviné. Akorát mě trochu štve to, že se musí zaplatit záloha 1000. A když to přijde a mě se zvuk nebude líbit , tak to bude celkem na nic...
Podpis...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Re: asi

Příspěvek od vikicek »

xHonzik.M píše:Tak si asi nechám ten efekt objednat v Karviné. Akorát mě trochu štve to, že se musí zaplatit záloha 1000. A když to přijde a mě se zvuk nebude líbit , tak to bude celkem na nic...
Záloha? Karviná? Objednej si to třeba z kytar, žádnou zálohu platit nebudeš, a když se ti to nebude líbit, tak to do 30ti dnů můžeš vrátit a dostaneš peníze zpět ..
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Re: eLECTRO-hARMONIX NEBO dIGITECH NEBO NĚCO JINÉHO.

Příspěvek od Adys301 »

já mám danelctro fab metal. někdy vydává zvuky typu huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. nwm čim to je. vyměnim baterku a je v poho. nebo do něj trošku bouchnu :D ale jinak je super, ale to pazvuk mě fakt štve. ale co chci čekat od efektu za 399 kč :D
Obrázek
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Adys301 píše:já mám danelctro fab metal. někdy vydává zvuky typu huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. nwm čim to je. vyměnim baterku a je v poho. nebo do něj trošku bouchnu :D ale jinak je super, ale to pazvuk mě fakt štve. ale co chci čekat od efektu za 399 kč :D
reakce na 3 roky starý příspěvek, ale aspon relativně veselá :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

pupack píše:
Adys301 píše:já mám danelctro fab metal. někdy vydává zvuky typu huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. nwm čim to je. vyměnim baterku a je v poho. nebo do něj trošku bouchnu :D ale jinak je super, ale to pazvuk mě fakt štve. ale co chci čekat od efektu za 399 kč :D
reakce na 3 roky starý příspěvek, ale aspon relativně veselá :lol:
no jo, vskutku 3 roky. toho jsem si ani nevšim :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“