EHX nebo Digitech nebo něco jiného
Pravidla fóra
EHX nebo Digitech nebo něco jiného
Zadravím všechny. Mám pár otázek. Chci si koupit nějaký efekt pro styl Evergrey, Draconian, Moonspell, Novembers Doom apod. Uvažoval jsem o efektu DaneLctro Fab Metal. Ale pak jsem si řekl, že do toho vrazím víc a bude to snad kvalitnější. Proto uvažuji o Electro - Harmonix Micro Metal Muff. Doporučili byste mi tento efekt někdo? Nebo bych měl zkusit něco od Digitechu? NEbo úplně něco jiného? Díky předem a doufám, ež jsem neporušil nějaké pravidla... 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, žádná pravidla si neporušil, tak se tak neboj
Hele, EHX MetalMuff je dobrá volba, ale doporučuju ho nejdřív vyzkoušet. Má hodně charakteristický zvuk a ne každému sedne. Jinak za ty prachy je to super volba.
Směr digitech - no nevím, to bych já osobně zrovna nedoporučil, když už tak spíš směr klasika Boss MT-2, kde si nakroutíš dost zvuků, nebo třeba Line6 ÜberMetal. Kdybys chtěl investovat víc peněz, zajímavé jsou efekty Carl Martin, doporučil bych Heavy Drive.
Hele, EHX MetalMuff je dobrá volba, ale doporučuju ho nejdřív vyzkoušet. Má hodně charakteristický zvuk a ne každému sedne. Jinak za ty prachy je to super volba.
Směr digitech - no nevím, to bych já osobně zrovna nedoporučil, když už tak spíš směr klasika Boss MT-2, kde si nakroutíš dost zvuků, nebo třeba Line6 ÜberMetal. Kdybys chtěl investovat víc peněz, zajímavé jsou efekty Carl Martin, doporučil bych Heavy Drive.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Asi metal muff...
JEště by mě zajímala jedna věc. Hodně jsem si četl o efektech a hodně lidí mluví o celolampových kombech(zesilovačích). Já mám toto http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;105533
a nevím jestli to je lampové nebo tranzistorové nebo jaké
Mám v tom guláš... A taky si říkám, že bude asi hodně brutální to nějak doladit všechno. MYslím tím kombo a pak ještě efekt. Jinak efekt asi vezmu ten meetal muff, mají ho v jedné prodejně, respektive mi ho objednají, tak pak bych neměl mít problém s případnou reklmací.
a nevím jestli to je lampové nebo tranzistorové nebo jaké
- Nero
- Rádce
Je to tranzistor. Lampy jsou už trochu jiných kvalit a cenových relací než ten Soundking... Nastavení komba a efektu je jednoduché - na kombu bastav čistý zvuk, aby ti seděl, pak zapni efekt a nakrut na efektu všechny ovladače tak, aby ti seděl zkreslený. A je to...
Jinak opravdu doporučuju vše ozkoušet, abys pak nebyl zklamán...
Jinak opravdu doporučuju vše ozkoušet, abys pak nebyl zklamán...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
...
Takže vlastně na kombu bude všechno na středu nastaveno. Hmmmm. Dobře..Ale neměl by být problém s tím, že mám tranzistorové kombo ne? Sice kombo má nějaký overdrive, ale pořád to není ono.PRostě tomu něco chybí. A celkem mě to i odradilo, když jsem začínal hrát. Teď ale vidím naději v efektu, a že všechno bude znít trochu jinak.
- Nero
- Rádce
No, na středu bych neřekl, zkus si s tím víc hrát. Prolém tranzistor není. Jinak ohledně kvality zvuku, ten tvůj soundking je dost low-end, nečekej od toho zázraky. Stejně ho časem budeš muset vyměnit, protože ti nebude stačit.
PetrPeter 1975 - 2008
asi
Tak si asi nechám ten efekt objednat v Karviné. Akorát mě trochu štve to, že se musí zaplatit záloha 1000. A když to přijde a mě se zvuk nebude líbit , tak to bude celkem na nic...
Podpis...
Re: asi
Záloha? Karviná? Objednej si to třeba z kytar, žádnou zálohu platit nebudeš, a když se ti to nebude líbit, tak to do 30ti dnů můžeš vrátit a dostaneš peníze zpět ..xHonzik.M píše:Tak si asi nechám ten efekt objednat v Karviné. Akorát mě trochu štve to, že se musí zaplatit záloha 1000. A když to přijde a mě se zvuk nebude líbit , tak to bude celkem na nic...
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Re: eLECTRO-hARMONIX NEBO dIGITECH NEBO NĚCO JINÉHO.
já mám danelctro fab metal. někdy vydává zvuky typu huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. nwm čim to je. vyměnim baterku a je v poho. nebo do něj trošku bouchnu
ale jinak je super, ale to pazvuk mě fakt štve. ale co chci čekat od efektu za 399 kč 

- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
reakce na 3 roky starý příspěvek, ale aspon relativně veseláAdys301 píše:já mám danelctro fab metal. někdy vydává zvuky typu huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. nwm čim to je. vyměnim baterku a je v poho. nebo do něj trošku bouchnuale jinak je super, ale to pazvuk mě fakt štve. ale co chci čekat od efektu za 399 kč
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
no jo, vskutku 3 roky. toho jsem si ani nevšimpupack píše:reakce na 3 roky starý příspěvek, ale aspon relativně veseláAdys301 píše:já mám danelctro fab metal. někdy vydává zvuky typu huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. nwm čim to je. vyměnim baterku a je v poho. nebo do něj trošku bouchnuale jinak je super, ale to pazvuk mě fakt štve. ale co chci čekat od efektu za 399 kč