Kód: Vybrat vše
Custom Audio Electronics MXR MC-404 Dual Cry Baby
Hodně dlouho jsem váhal nad nejrůznějšíma značkama jako signature od Kirka či Slashe až po starej anglickej Vox na baterky. Ptal jsem se kdekoho na názory a nakonec jsem zvolil podle sebe. A důvod je jasný, hlavně univerzálnost a veliká úroveň kvality součástek i šasí = životnost (doufám) Navíc za cenu 3200kč která nebyla zase tak přemršťěná na něco co mechanicky musí skutečně vydržet roky.
zkušenosti :
Obě fasel cívky jsou opravdu dost rozdílné v charakteru zvuku a žlutá pro mě představuje klasické Cry Baby. Červená je víc do basů ale nic přehnaně zahuhlaného a líbí se mi snad ještě víc. Booster je prakticky vestavěná krabička MC-401 která samotná stojí 1800kč a zesiluje a nakresluje opravdu hodně takže mám knoflík jen lehce doprava na boost sóla což je super věc. Boost nefunguje když je kvákadlo vyplé což je škoda. Přepínání čudlíků cívek i boosteru je úžasné. Čekal sem to víc fórovité a přepíná se to lehce. Diody svítí opravdu hodně a i za plného slunce jsou nádherně vidět. Diody signalizují zapnutí kvákadla, zapnutí boosteru a jaký typ cívky máte momentálně v chodu takže vše co potřebujete. S nastavením míry ostrosti zvuku tzv Q ovladačem sem si ještě nehrál a zatím ani nebudu dokud si nenaposlouchám rozmezí ale je dobré že se to dá nastavit a to dokonce pro každou cívku zvlášť takže variabilita se může ještě více roztáhnout. Z výroby je to nastaveno na střed. Bytelnost šasí je samozřejmá a váha je veliká. Bílý spodní lem se mi moc líbí a v témném prostředí bude jistě k užitku. V balení bylo jen pár letáků a klíč k nastavení tuhosti kvákadla. Kvákadlo může padat na hlavu či se dá nastavit aby drželo tón. Nemá zpětné vracení. Vypínání stiskem se při kváknutí nemůže stát protože musíte opravdu dost zatlačit špičkou na přepínač aby se vypl což hodně oceňuju a bál jsem se že to bude jednodušeji stlačitelné (zkušenost ze starého Voxe). Je jak na 9v baterii která se dá vyměnit bez rozšroubování krytu protože je zvenčí pod plastovým krytem tak i na 9v adaptér. Překvapil mě krátký chod pedálu.
S tím true Bypassem sem trochu v rozpacích protože na čistej kanál hraje kvákadlo fakt hlasitě a když je vyplé tak mám zase vše moc potichu ale asi musím zakroutit s nastavením hlasitosti u krabiček.
(edit - toto jsem již spravil snížením potenciometru ukrytého uvnitř a hlasitost je nyní správná)
Ideální video Bohužel musíte na youtube.
Manuál
http://www.jimdunlop.com/files/manuals/ ... Manual.pdf
Kdyby měl kdokoliv otázky či chtěl něco detailně vyfotit (či vidět naživo v Mladé Boleslavy) tak písněte.
Oficiální Popis :
Kód: Vybrat vše
• Výsledek spolupráce s legendárním elektronickým guru Bobem Bradshawem
• Univerzální zvukové možnosti
• Možnost přepínání mezi dvěma různými cívkami Fasel: zvýrazněné vyšší frekvence / výraznější odezva v basech a středech
• Regulace ostrosti zvuku pomocí interních ovladačů
• Integrovaný Booster/Line Driver MC-401
• Potenciometr CTS: tichý chod, dlouhá životnost
• Operační zesilovače třídy A s nízkým šumem
• Napájení: 9V baterie, adaptér Dunlop ECB003E (není součástí balení)
• True Bypass
• Parametry filtru:
• Cívka „Red Fasel“
• pásmo nižších frekvencí: 400Hz
• pásmo vyšších frekvencí: 1,9kHz – 2,2kHz
• Cívka „Yellow Fasel“:
• pásmo nižších frekvencí: 255Hz – 355Hz
• pásmo vyšších frekvencí: 1,3kHz – 1,5kHz
• Ovládání:
• Volume – úroveň zesílení signálu pomocí integrovaného boosteru MXR-MC401
• nožní přepínač Boost – aktivace boosteru (signalizace rozsvícením modré LED)
• nožní přepínač Inductor – volba typu cívky (signalizace červenou / žlutou LED)
• 2x interní ovladač Q – vyladění ostrosti zvuku nezávisle pro každou cívku
• Konektory:
• Input Jack (impedance 1 MOhm)
• Output Jack (impedance <10 kOhm)
• vstup pro adaptér