Stavba boxu 1x12

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba boxu 1x12

Příspěvek od Rocky_MK »

mia píše:
...A jenom tak mimochodem,můžu vědět,jaktože máš tolik koček ? To už je nějaký velkochov anebo je to výhodný kšeft s asijskými bistry ? :D...
ani náhodou, já mám kožky rád a do žádnýho asijskýho bistra bych je nedal. S těma kočkama... no začalo to tak, že jsme si pořídili kocourka. Pak moje žena přinesla domů kočičku, která za ní přišla do práce (malý kotě). No a tyhle dvě kočky měly spolu další kotě. Mezitím jsme si pořídili ještě jednu kočku. No a furt nebyly prachy na to, aby jsme ty kočky nechali kastrovat... konečný stav koček je 17 :-D Další už nebudou, už jsou všechny kastrovaný. A jsou to normální venkovský miciny, žádný extra šlechtěný. Sežere to jak tank, ale máme je všichni rádi :-)
Tak to pak jo :) ty jsou taky nejlepší,než nějaké super extra šlechtěné bestyje,co je ofoukne a hned sú na umření. Taky mám kočky rád ;) U známého jsem viděl dvě takové ty kočky,co jsou bez srsti,ale to se mi ani trochu nelíbilo :D
Jinak,když už jsme u těch koček...já měl 7 let andulku,teď v lednu mě umřela...a ona hrozně ráda sedávala na takové garnýžce na záclonky,která je asi v polovině výšky našeho okna na dvůr. A černá kočka,od súsedy,semtam pozorovala,jak si tam sedí a jednou už jen tak neseděla a nečuměla a začala se přikrčeně plížit po plotě až k našemu oknu...přeskočila na stříšku,co je nad schody do sklepa a je hned vedle toho okna...a z té stříšky skočila po andulce,která seděla za oknem na garnýžce :D Rána do okna,pták poplašeně odletěl a byl pak dva dny úplně na prášky a kočka nasraně odešla...:D Já ji akorát viděl na plotě,jak se začínala plížit k našemu oknu; pak už jsem jí nevěnoval pozornost a uklízel jsem nádobí v kuchyni...až potom,jak skočila do toho okna,jsem si jí znova všimnul :D a divil jsem se,že ten náš pták odletěl až těsně před tím,než se ozvala ta rána na sklo,způsobená kočičím čumákem :D

Sorry za OT,vím že tohleto není chovatelské forum,ale mě to nedalo :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V UG je myslím téma něco jako "Naši mazlíčci" (pokud ještě nebylo zpopelněno), tak se kdyžtak přesuňte tam a tady se držte tématu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Boxík je na světě ! Už jenom dodělat logo, zabarvit vruty a přidělat madlo...já už su na to teď totálně groggy...hraje vysoko nad moje očekávání. Krásný plný hutný zvuk,přestože v zádu jsou jenom 2 úzké 10 cm příčky, basů to má na rozdávání. Porodní váha je celých 14 kilo, rozměry 488x488x270.
S výsledkem su fakt spokojený. Stavba mi trvala dost dlouho,aj když žádné horší komplikace se prakticky nedostavily...ale výsledek fakt stál za to...súsedi přes dvůr zrovna mají neakú grilovačku venku, toš sme s kámošem a s mojou vylézli na terasu s takovým celkem slušným hifi zesákem a pustili sme jim Tool,Breeders a Flojdy,ať si užijou :twisted: ty jejich diskosračky to přeřvalo s přehledem :D

http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1 ... b#76268256
až to bude komplet hotové,vyfotím to líp a hlavně foťákem...
komentáře vítám.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

je to super, :wink: :shock: pošli nějaký ukázky
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

syneda píše:je to super, :wink: :shock: pošli nějaký ukázky
ukázky budou, ale až dostavím apec ;) Jo a zapomněl jsem dodat,že taky ještě zabarvím hlavy vrutů na rožkách :)
a došel ti ten stabík ?
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jojo došel dík moc akorát jsem to ještě ani nezapojil, protože poslední 4 dny jsem strávil v posteli s hnusnym heřmánkovim čajem a angínou :( ale dneska už je mi líp tak to možná sestavim
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Toš, už je to neaký ten pátek nahotovo udělané, rožky zastříkané, panýlek vystřihnutý ( nepovedený, časem udělám nový,takže opět provizorka :roll: :D ),madlo přichytnuté, příčky dodělané ... tqk jenom tak informačně,jak to dopadlo :
http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1 ... b#77168645

Jinak,vyšlo mě to velmi levně,vzhledem k tomu,že reprák jsem dostal,tak jsem kupoval prakticky
jenom potah a průzv. látku : 170,-
chemopren : 230,-
rožky ( bohužel plast ) : 80,-
madlo a nožky : 120,-
+ a možná ještě nějaké ty k**** kolem teho,ale to už nestojí za řeč. A spojovací materiál,pattex a nádobíčko komplet z baráku...
griper

Příspěvek od griper »

Zdarec, na jaře plánuju stavět box 1x12". Chci se zeptat na pár věcí.

- rozměry: Co sem koukal na obchody tak se ty bedny rozměrama lišej, takže asi zas tolik na nich nesejde, nebo jo? Plánuju bednu 55x50x30cm halfback. To by mohlo jít, ne?

- materiál: koukal jsem, že to lidi stavěj od překližky k osb deskam, jak se vám co osvědčilo? Já sem rozhodnutej jít do překližky, ale pokud se jí něco vyrovná a je to levnější, sem s tim. Taky přemejšlim, kde by se eventuelně dala překližka vzít (skříně,...) ?

Jinak repro tam příde Celestion V30.

dík za odpověď.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já jsem kdesi slyšel okřídlené úsloví ,,čím větší čelní deska, tím líp to pak hraje". Já jsem rozměry střelil od boku, vlastně jsem se podíval po pár fotoalbech různých homemade boxů a zvolil střední cestu. Takže 470x470x270 a jsem spokojený. Zadní stěnu nemám halfback, ale spíš absolutní openback - mám tam jen dvě úzké příčky. Někteří tvrdí, že uzavřené boxy víc tlačí a mají pevnější a hutnější basy. Já teda osobně nemám zkušenosti s různýma boxama, ale nějaké uzavřené boxy jsem slyšel v akci a přišlo mi, že se zvuk dusí uvnitř a moc se mi ten zvuk nelíbil. To ale mohlo být malou litráží...

Na stavbu můžeš použít i laťovku nebo spárovku. Ale musíš si dát pozor na orientaci.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Uzavřený je konkrétní, přesný a rychlý, což se o otevřeném moc říct nedá. Alespoň já to tak slyším.
Skříň z překližky budeš asi těžko shánět, ale laťovka je celkem fajn.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Zdravim, stavěl jsem už 2x polootevřený 1x12 podle mesa boogie wide body (http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... x12-LG.htm) osadil jsem to celestion classic leadem a hrálo to dobře, basů to mělo dost, díky tomu polootřevření nebyl ten box tak "rychlý" jako zavřené boxy, ale hrál pěkně.

Zajímavý že chceš V30 do otevřeného boxu, mě se třeba víc líbí v zavřené bedně.

Rozměry? hele, normálně bych si změřil kufr u auta, aby se ti to tam vešlo, protože k čemu box kterej ani nedáš do kufru (nebo dáš ale už tam nedáš nic jinýho) a musíš ho vozit na zadních sedačkach - nezdá se mi ta tvoje vejška 50cm, přijde mi to možná až zbytečně moc na to že to chceš polootevřené.

Obecně asi u zavřené bedny platí čím větší objem bedny, tím "větší" zvuk, u otevřené to až takový vliv nejspíš mít nebude, ale jak píše Rocky, čím větší plocha přední desky tím líp :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

Jaký kabel mám použít na spojení samice s reprákem? Stačí ten klasický kabel, co se dává k hifi do obýváku?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

To záleží na tom, jaký proud půjde do repra. Každopádně silovým kabelem nic nezkazíš.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Ale jedenapůlka od lampičky taky dobrá :D
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

Rocky_MK píše:To záleží na tom, jaký proud půjde do repra. Každopádně silovým kabelem nic nezkazíš.
No budu do toho pouštět nějakých 13W, 6Ω. Reprák je 50W 8Ω.
Ale jak říkáš - silovým kabelem nic nezkazím. Raději zajdu se samicí do hudebnin ať to je i spájené od profíka... A uvidíme co mi na to poví.
Jinak box vypadá takto: http://tinypic.com/view.php?pic=13zx1d5&s=6 - už jen chybí repro a něco před něj. :)
griper

Příspěvek od griper »

Stanley06 píše:
Zajímavý že chceš V30 do otevřeného boxu, mě se třeba víc líbí v zavřené bedně.

Rozměry? hele, normálně bych si změřil kufr u auta, aby se ti to tam vešlo, protože k čemu box kterej ani nedáš do kufru (nebo dáš ale už tam nedáš nic jinýho) a musíš ho vozit na zadních sedačkach - nezdá se mi ta tvoje vejška 50cm, přijde mi to možná až zbytečně moc na to že to chceš polootevřené.
Myslíš že by zavřenej hrál líp? no můžu udělat takovej ten kompromis s oddelavatelnou pulkou steny. V tom pripade to zavrit uplně nebo tam enchat nejakej bassreflex?

Rozmery sou taky streleny od boku, jelikoz budu mit hlavu 55cm sirokou tak sem chtel aby to sedelo hezky, ale co se vejsky tyce klidne zvolnim.

Jinak to este resim. Celej box chci teda delat z 18mm preklizky. Predni deska se dela taky z 18mm nebo sirsi?

A taky mi nejde do hlavy jak upevnit tu predni desku s látkou tak aby pred tim nebyl zadnej spalik. vrtat to zepredu nejde.... No obrazek asi lepsi nez tisic slov:
Obrázek

nebo jak to ma core88 na svym: http://core88.rajce.idnes.cz/Reprobox_1 ... AG0191.jpg

To se proste chytne zezadu?

diky
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud vim tak Core to má tak že má potaženou celou tu přední desku látkou a v ní repro montovaný zezadu, neni to podlě mě uplně šťastný řešení, já uchycení rámečku řešim zezadu skrz přední desku normálně vrutem do toho rámečku na kterým je natažená látka

jestli bude pro tebe zavřená nebo otevřená bedna lepší je jen na tobě, jak už jsme tu psali, zavřená je rychlejší, otevřená má větší setrvačnost, pokud nechceš bassreflex přímo počítat pro určitý repro, asi to moc cenu nemá, když zavřít, tak celý, když to bude otevřené, je +- jedno jak moc řešení s půlenou zadní stěnou asi nebude to pravé, celá deska je lepší než dvě samostatné, které můžou vrzat na spoji a každá se chovat jinak
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

griper píše:
nebo jak to ma core88 na svym: http://core88.rajce.idnes.cz/Reprobox_1 ... AG0191.jpg

To se proste chytne zezadu?

diky
já mam tu látku vycenou rovnou na přední desku kerá je přišroubovaná a přilepená ke zbytku boxu . takový řešení je uplně h***o . já když by sem protrhnul tu látku tak ten box můžu vyhodit protože tu desku nevyndam . když by sem to stavěl podruhý tak by sem tam ten rámeček dal .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já to dělal takhle. Prostě tu látku napnout přes čelní desku a z vnitřní strany přišít sponkovačkou přes pásky koberce.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

přesně takle to mam já . a je to ta největší kravina co sem na tom boxu udělal . takle už nikdy
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“