Repro v 2x12 bedne

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro v 2x12 bedne

Příspěvek od Scorstin »

Tak sme sa dostali k skusaniu aparatu a bedni s dalsimi troma ludmi, aby to nebolo len o mojeje zaujatosti :) Mojho Dorda sme najprv zapojili do starej marshall 1960 jcm900A bedne v ktorej boli dva stare g12c a dva nejake vintage(ale nie vintage 30, nieco starsie/ine), bedna aj repro maju okolo 15 rokov aspon, a to bola parada ako to hralo, krasne prijemny a citatelny zvuk aj na vysokom volume, clean, crunch, metal pila, vsetko znelo perfektne...
Potom sme vyskusali nejaky 4x12 marshall avt box, je taky mensi oproti 1960 a ma nejake custom celestion v sebe myslim, ale nehralo to zle...bolo pocut ze zvuk nieje uplne top ale nebol mojim usiam nijako neprijemny, hralo to solidne, bol som prekvapeny.
No a napokon sme to zapojili postupne do boxu 2x12 Rockwell lezaty skoseny s V30 a do mojho (ako som vyssie popisoval, homemade recto 2x12 kopia s V30 a masivnymi stenami), a tam bol nakoniec tiez rozdiel trochu pocutelny. Rockwell bol akoby temnejsi a uhuhlanejsi, moj box bol jasny a cistsi trochu,akoby agresivnejsi...ale v oboch tie V30 zneju napriamo(tzn. pokial to nehra do noh) hodne neprijemne.
Zaujimave veci kazdopadne, ostatni ludia tie rozdiely poculi tiez, akurat ze im ten charakter v30 az tak ako mne nevadil, to fakt zalezi od cloveka toto...Takze rozmyslam ze tie V30 asi pre mna nebudu vazne cesta, maximalne len jedna v kombinacii s niecim inym, ale asi tu bednu celu skusim predat a kupim nieco ine...

Nemate este nejaku fintu ako by sa to dalo zmiernit tento efekt? Kdesi som cital ze si ludia robia nejake Beam blockery aby trochu rozptylili tie neprijemnejsie vyssie frekvencie z reprakov, neviem nakolko to moze fungovat. Hovorim, paci sa mi ako to hra zozadu alebo zboku, alebo do noh, ale akonahle mam usi priamo v ceste zvuku tak mi V30 vadia strasne...dam tomu este posledny pokus a ak sa nic nestane tak to dam niekomu kto to viac oceni :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Např engl boxy mají zadní stěnu vycpanou nějakou vatou,molitanem nebo co to bylo. Zkusil bych něco takového, nebo prostě jiné repráky, zase tak velký zásah to není.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Scorstin píše:...ale v oboch tie V30 zneju napriamo(tzn. pokial to nehra do noh) hodne neprijemne.
Zaujimave veci kazdopadne, ostatni ludia tie rozdiely poculi tiez, akurat ze im ten charakter v30 az tak ako mne nevadil, to fakt zalezi od cloveka toto...Takze rozmyslam ze tie V30 asi pre mna nebudu vazne cesta, maximalne len jedna v kombinacii s niecim inym, ale asi tu bednu celu skusim predat a kupim nieco ine...
Mam na V30 uplne stejny nazor, ten zvuk mi prijde vylozene neprijemny, malo stredu a nahore spousta jedovatych vysek. Ze vsech Celesionu se mi zvukove nejvic libi Classic Lead 80, uz jsem ho dal do 2 komb a ted prijde i do bedny 1x12 (obcas pouzivam k 50W kombu).
Hraju výhradně na šrot.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Jo, po reprakoch sa divam na bazaci, momentalne su tam seventy 80, ale tie predavajuci predava len po paroch, dve g12t za 1500 a dva za 1900, greenback za 2000kc kus...keby som tam strcil jeden greenback k tomu V30, to by asi nebolo moc dobre co? ked hlava ma 50w vykon, a greenback ma len 25w, to by bolo natesno dost...

ianc z coho sa robia tie vycpavky v engl boxoch? to asi nebude obyc molitan ze?

Tie classic lead by sa pozdavali aj mne, ale z bazacu sa zohnat nedaju, jedine nove...skoda
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Scorstin píše:Tie classic lead by sa pozdavali aj mne, ale z bazacu sa zohnat nedaju, jedine nove...skoda
Zrovna ted jeden kupuju z Kytar.cz, stoji 1600,- novy, to se da prezit :wink:
Ten seventy 80 neni zadna vyhra, jeden jsem mel v kombu, hralo to, ale zadny zazrak, uz je venku.
Hraju výhradně na šrot.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ty 2 Vintage v tom Marshallu byli Vintage30, akorát staré poctivé a hlavně vyhrané. Ony po čase ty nepříjemné výšky zmizí a hrají dobře akorát to prostě trvá. Když jsem je kupoval do 2x12 boxu, tak byly jedovaté jak čert, ale co mám 2 ve VHT boxu /15let starý/, ty hrají o dost líp.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

bubucci píše: Ony po čase ty nepříjemné výšky zmizí a hrají dobře akorát to prostě trvá.
Na tom urcite neco bude. Ty V30 ktere jsem zatim slysel nejcasteji (a z kterych mam tak spatny pocit) ma spoluhrac v kapele v "rozsirujici" 2x12 bedne, kterou ovsem pouziva jen sporadicky, takze repraky budou zcela jiste nevyhrany....
Hraju výhradně na šrot.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ona se ta Vintage 30 časem opravdu začne "tvařit" více mile!

Teď mám momentálně doma jednu Vintage 30, kterou jsem kupoval takřka nehranou a dal jsem jí už celkem nějakých 250h na tráfku (viz. můj mnohými vysmívaný topic o zajíždění repro pomocí 50Hz ze sítě...) a ta hraje opravdu fajn - to repro přestalo být "harsh"..., hodně se zjemnilo.

Ono strašně moc záleží na zahrání repra, tedy spíše na celkové době, kdy to repro "hraje". Momentálně mám doma rok hraný Celestion Gold v jednom kombu, v dalším kombu od stejného výrobce (totožné rozměry a materiál) mám teďko nový Celestion Gold a když oba ty repráky v těch dvou kombech připojím paralelně k jednomu ze zesáků v těch kombech, postavím ty dva "kabinety" vedle sebe a hraju, tak slyším hlavně ten nový reprák - prostě ty neuhlazené výšky a vyšší středy z toho nového repra vylezou daleko víc než uhlazené kulatější výšky rok hraného repra.

Ona je to velká alchimie a vůbec to není sranda. Já bych osobně už považoval za velice troufalé hodnotit zvuk reproduktoru, který nemá odehraných nějakých min. 100h při zkušebnové hlasitosti...
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

neviem kolko to ma nahrane ten moj box, alebo tie ostatne boxy v skusobni s V30, ale kazdopadne ani jeden z nich nieje novy. Ja mam ten box napriklad od zimy, skoro pol roka to uz bude, s tym ze na nom hravam v skusobni celkom casto a koncerty v poslednej dobe kazdy vikend prakticky. Stovku hodin som uz na nom velmi pravdepodobne nahral ja sam odkedy ho mam...A povodny majitel na nom hraval tiez nejaku dobu, mal ho nejaky ten rok aspon podla mna. Ak boli v tom marshallovi skutocne V30 ale 15 rokov vyhrane tak to sa mi tak dlho cakat nechce kym zacnu aj tie moje zniet k svetu :D

na ten topic o zajizdeni repro sa pozriem :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No topic o zajíždění repro si klidně projdi, ale žádné závěry jsem tam nepsal...

Ona V30 bude mít vždy agresivní charakter, někomu se to líbí, někomu ne. Určitě to není takový ten klasický rockový uhlazený zvuk jako třeba z Greenbacků - zkus tedy třeba ty G12M :)
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

no to by chcelo pocut. nemas niekde porovnanie toho svojho 'zajeteho' repra V30 a noveho? zvukove nahravky atd, zaujimalo by ma to nakolko sa v tom rozohranom stratia tie neprijemne frekvencie...a ako si to napokon robil? nie ze by som to mal kde robit ja, ziadny prazdny barak nemam :) ale mozno by to slo u niekoho objednat :) bolo by to tiez riesenie

keby som kupil novy napr ten classic lead 80, to musim asi par hodin tiez zahravat kym to zacne aspon ako-tak hrat ze?
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Já mám ve Framusu tlumenou zadní stěnu a spodek, ještě jsem si vyndal horní část zadní desky a jsem s těma V30 celkem spokojený. Ale je fakt, že jsem moc jiných reproduktorů nezkoušel. A to mám ještě docela přidané výšky a presenci na zesíku.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

A ako to mas tlmene? z akeho materialu sa to robi normalne?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Přímé porovnání zahrané V30 a nezahrané V30 nemám. Můžu ale porovnat ten nezahraný a zahraný Celestion Gold a ty rozdíly tam fakt jsou... Jsou to ale nuance, které bys třeba v kapele neslyšel. Celkový výraz a barva zvuku toho repra se prostě nezmění, spíš to zahrané repro má takový "větší objem" a zní příjemněji.

Každé nové repro hraje tak trochu naprd. Stačí ale pár hodin a zvuk si sedne. Kdesi jsem četl, že během pár hodit hraní se z repra dostane těch 90% a těch dalších 10% se získává třeba i roky. Jde o to, kdo umí těch zbylých 10% ocenit. Nedávno jsem viděl jedno video s Linchem (ač nejsem metalák, tak jsem na to mrknul) a ten prostě natvrdo řekl, že na těch 90% nehraje - že buď chce těch 100% a nebo nic, že prostě potřebuje, aby vše bylo dokonalé a že je to všechno o těch nuancích... No a já to mám podobně, snažím se dostat maximum, ikdyž to třeba spousta lidí neslyší a nechápe :) Ale já jsem spíš takový ten člověk, který se pořád v něčem rýpe, než že bych hrál :D
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Scorstin píše:A ako to mas tlmene? z akeho materialu sa to robi normalne?
Je to takové to rouno. Používá se to třeba v čalounictví pod látku.
Obrázek
Já mám vytažený ten menší kus a ten větší jsem tam nechal (je v něm samice pro jack).
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Tak som tu svoju bednu trochu 'potunil' v poslednych dnoch...nevedel som zohnat nic na tlmenie (niezeby som nejak moc hladal, nieje cas v poslednej dobe na nic), kupu noveho repra som zatial tiez odlozil,

ALE skusil som len odmontovat celu zadnu dosku boxu a urobilo to divy, zvuk je krajsi, vzdusnejsi, nestiesneny, proste to znie prijemnejsie. Pri pocuvani napriamo ale tie V30 stale zneli dost harsh, tak som cez prednu cast boxu proste zavesil svoju mikinu, a pomoholo to, tie neprijemne vysky to pohltilo a parada :D zvuk sa sice kus zabasoval, ale stacilo ubrat basy jemne a pridat vysky a presence na hlave a je to :) fakt super, konecne sa mi paci ako to znie...len asi mikina nieje najpraktickejsie riesenie, tak rozmyslam co vyuzit za material na trvalejsie pouzivanie, chcel by som zakryt len cast reprakov aj tak. nejake navrhy?

a chcelo by to aj inac vyriesit tu zadnu stenu, to musim este nejako vychytat aby bol box otvoreny a zaroven v nom bola zabudovana koncovka na vstup z hlavy. ale to snaci snad nejaka lista co? neviem ako je to riesene v openback boxoch...vzdy vsade vidim len uzavrete
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rekl bych, ze z tebe budou mit zvukari radost :lol:

Obrázek
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

no aka parada :) zvukari mi casto radost sami nerobia, tak im to vratim aspon. Minule som bol na koncerte kde mi typek nevedel nastavit poriadne hlasitost do odposluchu, motal to cele, a ked to nastavil tak bol zvuk uplne nanic aj tak, zahuhlane to bolo cele, spev nebolo pocut vobec, gitary len bordelovali...a my sme boli pre ludi za debilov este potom...

ale vazne, myslis ze by to bol problem pre zvukara zvucit open back s miernym tlmenim stredu reprakov? mikrofony davam vacsinou aj tak mimo os a nie priamo na stred, to je inac strasny plech...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nemyslíš, že je problém spíš špatně zvolené repro? Vybrat si V30, když nechceš hnusné vyšší středy a pak se to snažit dohnat tlumením boxu mikinou... Sorry, tohle mi fakt přijde na hlavu padlý. :D Můj Celestion Seventy 80 (ač je to jiná cenová) je na tom s jedovatostí ve vyšších středech při poslechu blízko k ose vyzařování dost podobně, a tak sháním repro, které sice třeba není tolik v módě, ale které má vyrovnanější charakteristiku a obecně spíš víc těch nižších středů. Nabízí se spousty alternativ. Člověk pak nemusí dohánět basy řezáním výšek tlumením, když to ten reprák zahraje sám.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Scorstin: Ja bych spis rekl, ze preferujes nejakej zahuhlanej zvuk, kterej muze byt peklo nazvucit. V metalove hudbe stejne ve vetsine klubu nejakej medovej ton z kytary nedostanes (tedy z toho, co leze z PA), na druhou stranu ty jedovaty stredovysky pomahaji kytare prolezt ven. Ale takhle pres internet samozrejme tezko soudit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“