utišit bicí
Pravidla fóra
Re: utišit bicí
no jo ... jenže já nemám 12 tisíc
Už mám ty sonory 
jenže co jsem pochopil Monča si to pořídila na cvičení na doma po tom co hraje x let na klasickou sadu a techniku uhozu má už v rukách, to je něco jinýho.JackLemon píše:Tak si kup elektriky. A máš vystaráno. Monča hraje na Medeli střední řady a hrajou prý dobře. A stojí asi 12 000...
Rozhodně bych na gumě nezačínal.Začínal bych na klasické bláně a neřezal bych do toho jak hluchej do vrat. Potom to vyzní jako cvičení na jakejkoliv nástroj (klavír, housle) a to je v pohodě.
Gumovej činel je děs
O tom, že je gumovej činel děs nemám ani nejmenší pochybnost. Je pravda že na bicí hraju teprve půl roku
Tady je právně blbý, že i když hraju co nejpotišeji umím, tak je to slyšet mimimálně vedle v pokojích :roll:A občas je fajn si pořádně zabubnovat
Tak teda nevím jak to vyřešit s tím utišením 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Pochopil si to přesně jak to je, PEHVE:)pehve píše:jenže co jsem pochopil Monča si to pořídila na cvičení na doma po tom co hraje x let na klasickou sadu a techniku uhozu má už v rukách, to je něco jinýho.JackLemon píše:Tak si kup elektriky. A máš vystaráno. Monča hraje na Medeli střední řady a hrajou prý dobře. A stojí asi 12 000...
Rozhodně bych na gumě nezačínal.Začínal bych na klasické bláně a neřezal bych do toho jak hluchej do vrat. Potom to vyzní jako cvičení na jakejkoliv nástroj (klavír, housle) a to je v pohodě.
Gumovej činel je děs
malý detail, ty Medelli 502J mají ke střední třídě ještě kousek cesty a stojí asi 11litříků nové... ale že na "takové to domácí žvýkání" bohatě stačí, o tom není pochyb
Co se týče toho kolegy, kterému je to nabízeno, opravdu souhlas s PEHVEm, v začátcích hraní na elektro placku s gumou kazí styl a návyky. NEZAČÍNAT s tím, ale pouštět se do hraní na tom až budeš mít trochu zažité držení atd.... Já sama hraju mnoho let a pokud se přez týden věnuji jen bouchání do medellek doma, pak o víkendu na kšeftě při zvukovce schválně natahuju rozehrání, abych nabrala zase tu správnou jistotu a "překlapla" v hlavě vypínač s parametry odskoku paliček z gumy na blánu
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
jj, ten odskok to je ten problém
pěkně jsi to vystihla s tim přepínačem parametrů odskoku
Janny: každý nástroj je slyšet "minimálně vedle v pokojích". Když někdo v rodině cvičí na hudební nástroj chce to od ostatních jistou dávku ohledu. Možná by stálo za to promluvit si s nimi že hrát na bicí aby to nebylo vubec slyšet prostě nejde. Já jsem kdysi cvičil v paneláku, dodržoval jsem večerní a noční klid a všechno fungovalo ok.
A občas si pořádně zabubnovat jde třeba v hudebce nebo ve zkušebně nebo u někoho, to přijde časem, jestli u toho vydržíš a budeš makat.
Zatím kompletně vytlum rezonanty a to tak že je překryj třeba molitanem a na činely dej přes půlku taky třeba nějakej hadr nebo přichytni molitan. Na hrací blány mužeš použít síťky.
Janny: každý nástroj je slyšet "minimálně vedle v pokojích". Když někdo v rodině cvičí na hudební nástroj chce to od ostatních jistou dávku ohledu. Možná by stálo za to promluvit si s nimi že hrát na bicí aby to nebylo vubec slyšet prostě nejde. Já jsem kdysi cvičil v paneláku, dodržoval jsem večerní a noční klid a všechno fungovalo ok.
A občas si pořádně zabubnovat jde třeba v hudebce nebo ve zkušebně nebo u někoho, to přijde časem, jestli u toho vydržíš a budeš makat.
Zatím kompletně vytlum rezonanty a to tak že je překryj třeba molitanem a na činely dej přes půlku taky třeba nějakej hadr nebo přichytni molitan. Na hrací blány mužeš použít síťky.
Tak asi by to bylo nejlepší kdyby nikdo nebyl doma, ale to se stane tak 2× do roka
Zase je fakt, že slyšet to bude tak jak tak. Tak asi budu cvičit když bude brácha ve škole, ten druhej brácha chodí dřív než domů .. no třeba půjde ven
Jojo tak nějak jak píšeš jsem to měla když jsem cvičila na zkoušky
No a třeba jendou nějaká zkušebna bude
Všem díky za rady 
Ahoj bubenici..potreboval bych radu mam si koupit crash paiste 14,řada 101 nebo Meinl 14,řada hcs..dekuji za radu
- Monikad
- Rádce
tak nějak... jen s tou střední třídou....no medeli jsou celkem hračka ve všech modelech, na domácí cvičení supr, ale nedokážu si představit nějaké profi využití jinde..JackLemon píše:Tak si kup elektriky. A máš vystaráno. Monča hraje na Medeli střední řady a hrajou prý dobře. A stojí asi 12 000...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
No tak já si moc vymýšlet nebudu, jsem ráda za ty sonory
A prodat moje čvachtáky a mít gumový placičky taky nechci
(a hlavně mi to přijde blbý, mami tati, koupili jste mi super bubny ale já je prodám a pak si koupím jiný
) Jen mě zajímalo jestli tu nějaká možnost toho utišení je 
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
No teĎ mě tak napadlo... Pokud jsem pochopil potřeuješ aby si nerušil okolí... Pokud máš jó hafec financí tak stačí vytlumit místnost ne ? Všechny díry zacpat, hodit na dveře nějaký ty plata od vajíček nebo molitany a máš to.. Ale je fakt stojí to práci, peníze a nervy.. Takže zde to je hodně subjektivní 
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
- ...EDGE...
vycpy kopak toaletakem a sbitek at se hraje potychu 
- Monikad
- Rádce
jestli to má být vtipné.... no nevím...EDGE... píše:vycpy kopak toaletakem a sbitek at se hraje potychu
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Jak moc by šlo slyšet hraní na bicí v patrech nade mnou?Jsme v přízemí, takže problém sousedů pode mnou odpadá....
- Monikad
- Rádce
Myslíš klasický panelák nebo moderní bytový dům???Dariel píše:Jak moc by šlo slyšet hraní na bicí v patrech nade mnou?Jsme v přízemí, takže problém sousedů pode mnou odpadá....
vem to takhle, jak často slyšíš vrčet automatickou pračku, hlasitější mluvení, puštěnou muziku nebo zapnutou televizi někde od sousedů po domě?? myslím že tohle každý z nás bytovkových nájemníků tohle slýchá denně víckrát..... no a hra na bicí je o mnoho dynamičtější a hlasitější..... je tedy třeba odpovídat???
Pokud jsi v paneláku, zrovna dělám cvičný projekt, který se panelákem zabývá (studuji architekturu), a věř mi, ty stěny vedou zvuk neskutečně dobře. Bicí ne-e. Co to je moderní bytový dům? Ta srandovní věc z pórobetonu co je vlastně zvětšený a přepažený RD, co je teď v módě proto, že to není panelák (do paneláku přece moderní člověk nevleze
) a moc to nestojí? Pokud ano, ani tam to nepůjde. Mívají stejně řešenou zvukovou izolaci jako klasické RD, což na bicí rozhodně není.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Zdravím.Mám problém.Přestěhovali jsme se s kapelou do nové zkušebny, ale když začnou hrát bicí tak neslyšíme kytary.Dřív s tím problém nebyl.Je to stará vinárna s klenbami cca 20 m2. Předem dík.
OT: Tak vám nezávidím ani bydlení v paneláku, ani cvičení na bicí, natož to kombinovat dohromady.
A hlavně nezávidím těm sousedům.
Cvičím na kytaru ve vlastním domě, a i tak se strašně musím omezit. Čas mám jen večer, a to už všichni spí.
Myslím, že cvičit v paneláku na bicí a neobtěžovat sousedy asi nejde. Asi bych to řešil hledáním vhodnějších prostor.
A hlavně nezávidím těm sousedům.
Cvičím na kytaru ve vlastním domě, a i tak se strašně musím omezit. Čas mám jen večer, a to už všichni spí.
Myslím, že cvičit v paneláku na bicí a neobtěžovat sousedy asi nejde. Asi bych to řešil hledáním vhodnějších prostor.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
najdi si tady temata jak vytlumit zkušebnu atd, je toho tady tuna.Hadllik píše:Zdravím.Mám problém.Přestěhovali jsme se s kapelou do nové zkušebny, ale když začnou hrát bicí tak neslyšíme kytary.Dřív s tím problém nebyl.Je to stará vinárna s klenbami cca 20 m2. Předem dík.
když jsi psala že se stane asi jen dvakrát do roka že nikdo není doba, tak hrej na plno , když tak to ještě nazvuč a ony se ty dny kdy nebude nikdo doma hned nahromadí, 
- Monikad
- Rádce
jako rada to je nanic a jako vtip to taky zase není taková pecka..... držme se prosím věcně diskuze. Díky.Dědekzhor píše:když jsi psala že se stane asi jen dvakrát do roka že nikdo není doba, tak hrej na plno , když tak to ještě nazvuč a ony se ty dny kdy nebude nikdo doma hned nahromadí,