Hitparáda: 4. kolo

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

4. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 29.05.2011 19:15

Caffeine
37
49%
Feel the Steel
1
1%
Ice Scream
2
3%
Neskutečná situace
2
3%
Noisebleed
8
11%
Sphere
4
5%
Toxic People
18
24%
Vookno
3
4%

Celkem hlasů: 75

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Hitparáda: 4. kolo

Příspěvek od Nero »

4. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra

Trvání: 22. května - 29. května

Caffeine – Danger

Feel the Steel – Protiúder

Ice Scream – Tonight

Neskutečná situace – Když vládnou bohatí

Noisebleed – Lockdown

Sphere – Scars of You

Toxic People – Jsem teď sám

Vookno – Showing Your Face

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JohnyWM

Re: Hitparáda: 4. kolo

Příspěvek od JohnyWM »

Caffeine: zaujalo mě na první poslech - první hlas de sem ! :twisted:
Feel the steel: po prvních slovech mother f****r vypínám, přesně tohle nesnáším :roll:
Ice cream: nezaujalo
Neskutečná situace:nezaujalo
Noisebleed: od prvního riffu mě to zaujalo, trošku moc dlouhý intro na mě, ale ta sólovka potom se mi líbí moc, druhá část (od 2:40) už mě nazaujala tolik jako první, přesto sem jde můj druhý hlas - za pěknou instrumentálku, ale se zpěvem by to bylo ještě lepší
Sphere: nezaujalo
Toxic people: + za českej text, za míchání tvrdšího a měkčího zpěvu, zajmavej riff, ale není to můj šálek.....
Vookno: nezaujalo
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hmm, tak me to neprijde vyrovnane.
Caffeine tam vycniva jak Everest na ceskomoravske vrchovine.
druhy hlas Toxic People, protoze maji o neco mensi rytmicke problemy nez vsechno ostatni.
Rhythm is the Key..... nejenom ve funky, sorry.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, takže byť je toto kolo dost mimo můj hudební apetit, nakonec nebylo zas tak těžký vybrat ty dvě kapely, kterým bych dal hlas...

První rozhodně Caffeine, ty opravdu tvrdě vyčnívají, to byla jasná volba. Druhý hlas jde Toxic People, kteří byť mě hudebně zas tak moc nezaujali, tak aspoň působili dojmem, že hrají to, na co mají a dělají to pořádně. Chvilku jsem zvažoval Sphere, nicméně tam mě totálně odradil druhý vokál a zejména závěrečné solo, kde mi to přišlo nějaké rozházené.

Celkově mi přijde, že v tomhle kole se v některých skladbách, nebo alespoň v jejich částech (a bohužel jich nebylo zas tak málo), ukázalo, že si některé kapely na sebe vzaly víc, než snesou. Nejvíc to bylo slyšet celkově na rytmu, jak zcela oprávněně vypíchnul přede mnou hyenik - někdy se ty skladby fakt hodně sypaly... Druhak to občas bylo cítit na některých solech. A někdy to odnesla celá skladba jako celek, bohužel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za me jednoznacne Caffeine :)
Hollywood

Příspěvek od Hollywood »

Za mě jednoznačně Neskutečná situace (důvody jsou zřejmé, žejo) :wink:
Druzí jasní favorité Caffeine – zajímalo by mě, jestli ten zpěv takhle zní i naživo. A myslím, že tady to Nero se zařazením přepískl (jak píše Hienik -Everest na…). :evil:
No a nakonec, trošku jsem nepochopil komentář od JohnyWM – co vidíš, resp. slyšíš, u kapely Toxic people jako zajímavý riff? Mě to přijde jako riff nejprofláknutější z profláklých (omlouvám se kapele). A nechápu od tebe hodnocení kapel stylem – nezaujalo - po prvních slovech vypínám-, mě se to jako „umělce“ docela dotýká a myslím, že i ostatních…to se raději ani nevyjadřuj. Samozřejmě jsou to tvoje názory, já mám taky své…tak jen reaguji. :| Dál už bych to nijak nerozváděl.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hollywood píše:A myslím, že tady to Nero se zařazením přepískl (jak píše Hienik -Everest na…). :evil:
Obavam se, ze to nebyl komentar k zanrovemu rozdeleni, ale kvalite.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Wohma píše:Obavam se, ze to nebyl komentar k zanrovemu rozdeleni, ale kvalite.
Obavy jsou naprosto opodstatene :)

Dle mych meritek, jsou Caffeine na urovni remeslneho standardu, neboli takhle by mely hrat vsechny kapely ktere chteji neco dokazat.
Jestlize pak mezi ostatnimi vycniva takovymhle brutalnim zpusobem, tak to o nasi scene vypovida hodne nelichotive veci.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Hlasoval jsem jen pro Caffeine

Hollywood píše:A nechápu od tebe hodnocení kapel stylem – nezaujalo - po prvních slovech vypínám-, mě se to jako „umělce“ docela dotýká a myslím, že i ostatních…to se raději ani nevyjadřuj.
Já třeba taky Feel The Steel přeskočil. Prostě už jsem těch mothertruckerů slyšel tolik, že na tohle fakt nemám náladu.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Hollywood píše: No a nakonec, trošku jsem nepochopil komentář od JohnyWM – co vidíš, resp. slyšíš, u kapely Toxic people jako zajímavý riff? Mě to přijde jako riff nejprofláknutější z profláklých (omlouvám se kapele). A nechápu od tebe hodnocení kapel stylem – nezaujalo - po prvních slovech vypínám-, mě se to jako „umělce“ docela dotýká a myslím, že i ostatních…to se raději ani nevyjadřuj. Samozřejmě jsou to tvoje názory, já mám taky své…tak jen reaguji. :| Dál už bych to nijak nerozváděl.

nezaujalo znamená, že mě ta písníčka nezaujala, co na tom ? :roll:
k tomu profláknutýmu riffu - dost možná je, tohle hudební odvětví normálně neposlouchám, proto nemůžu vědět, jestli je odňekud "obšlahlej" (nemyslím si)
a po prvních slovech vypínám je jen a jen kvůli výše zmíněným slovům, pokud se tě to dotýká tak co já stim, souhlas s DL, ten to vyjádřil líp jak já. Pouze vyjadřuji svůj názor, každý máme nějaký... ;)
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Caffeine - Po poslechu části tohohle songu si řikám, že se Nero asi spletl, když psal "nejtvrdší kolo v hitparádě". Hodně mezi ostatními vyčnívá, myslim, že není dobře zařazen do stylu tohoto kola, nicméně je to dobrej počin, líbí se mi. Mám sice radši, když kopák pořádně basuje jako na živáku, ale i tak je to hodně dobrej a vyrovnanej zvuk. Tady +1
Feel the steel - nejsem příznivcem násilí v textu, ale hudebně je to takový Soulfly styl, a Soulfly je moje srdeční záležitost :wink: text se mi vážně nelíbí, ale zas plus za češtinu a za zvuk, taky pěknej
Ice Scream - Tady ten zvuk pokulhává, celkově taková nezajímavá písnička, je to celou dobu stejný, co se týká kytarovýho riffu, stejnej rytmus celou dobu. Nezaujalo mě to
Neskutečná situace - začátek vypadal slibně, ale ten zvuk pozdějc to všechno zkazil. Hřeben na zpěvu obzvlášť. Jako balada by to bylo slušný, obzvlášť ta kytara na začátku a zhruba v prostřed. V týhle verzi to ale není dobrý. V poslechu jsem skončil někde na 2:40, už mě to nebavilo
Noisebleed - hned první věc - kopák moc mlaská, vyčnívá přes všechno. Celou dobu čekám, kdy příjde zpěv a ono nic :mrgreen: kdyby se na to napsal nějakej slušnej text, byl by to dobrej kus, takhle to ale nudí. Ty stopky v druhý půlce celou píseň obohacujou, pěkná práce
Sphere - Tady jsou hodně rozhozený bicí, scream hodně dobrej(!), zpěv už je horší, hudebně dobrý, změna rytmu na refren působí zajímavě. Ovšem solo mohlo bejt líp zahraný a myslim, že za to opět můžou až katastrofálně rozhozený bicí. V tom sóle je to fakt hrůza. Jinak celkem jako song dobrá věc
Toxic People - Hodně mi to připomíná styl Slipknot, dobrá práce. Zvuk nadupanej, zpěv teda v refrenu trochu ujíždí, ale ten song je tak kvalitní, že to snad ani nevadí. Sólo - špica! Tady +1
Vookno - tak tohle fakt ne :lol:

Závěrem bych chtěl jenom říct, že s tou tvrdostí to tady není tak horký...je to zhruba nastejno s prvním kolem
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Hollywood

Příspěvek od Hollywood »

JohnyWM píše:
Hollywood píše: No a nakonec, trošku jsem nepochopil komentář od JohnyWM – co vidíš, resp. slyšíš, u kapely Toxic people jako zajímavý riff? Mě to přijde jako riff nejprofláknutější z profláklých (omlouvám se kapele). A nechápu od tebe hodnocení kapel stylem – nezaujalo - po prvních slovech vypínám-, mě se to jako „umělce“ docela dotýká a myslím, že i ostatních…to se raději ani nevyjadřuj. Samozřejmě jsou to tvoje názory, já mám taky své…tak jen reaguji. :| Dál už bych to nijak nerozváděl.

nezaujalo znamená, že mě ta písníčka nezaujala, co na tom ? :roll:
k tomu profláknutýmu riffu - dost možná je, tohle hudební odvětví normálně neposlouchám, proto nemůžu vědět, jestli je odňekud "obšlahlej" (nemyslím si)
a po prvních slovech vypínám je jen a jen kvůli výše zmíněným slovům, pokud se tě to dotýká tak co já stim, souhlas s DL, ten to vyjádřil líp jak já. Pouze vyjadřuji svůj názor, každý máme nějaký... ;)

No pokud mě něco nezaujme a chci to dát veřejně vědět všem, tak napíšu důvod, proč mě to nezaujalo. Jinak jsem zticha. Zbytečně tady pak kalíš vodu. A stím rifem máš pravdu…Pokud toto odvětví neposloucháš, může se ti i staletí starej riff, zdát zajímavej. :| Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel. :idea:
Jako inspiraci pro psaní recenzí, bych ti doporučil DJ murana. (kterého mimochodem přestávám mít rád) :D
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Jen píšu co si myslim :wink: :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja bych zas rekl, ze rozebirat zvukovou stranku je naprosto zbytecny. Budto se mi pisnicka libi nebo ne, hotovo, jestli tam kopak moc mlaska pak nehraje takovou roli.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

K zařazení Caffeine - kdyby to šlo jinak, zařadil bych je do kola druhého nebo posledního, které jsou hardrockovější, nicméně tam už bylo dost plno a v tomto kole bylo naopak prázdno, protože při původním roztřídění ještě chyběli Sohere, kteří se přihlásili až na poslední chvilku. Caffeine, i vzhledem k tomu, že se sami označili za metal, měli k tomuto kolu ze "relativně blízko". Bohužel nemůže být vše ideální - kdybych sem zařadil někoho jiného, vyčníval by stejně. Musí se pracovat s tím, aby kapely aspon rámcově ladily a aby v jednotlivých kolech byl aspoň rámcově stejný počet kapel.

Nicméně zásadní věcí je to, že Caffeine vyčnívá hlavně kvalitativně, to byla pointa moje a evidentně i hyenikova.

Ad "nejtvrdší kolo" - to byl hlavně trailer/spoiler/upozornění pro ty, kterým přijde, že je zde samý metal, tak aby s tím počítali a pak zde zbytečně nevyšilovali. Pointa je hlavně v tom, že tak "moc metal" už žádné kolo nebude. :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Wohma píše:Ja bych zas rekl, ze rozebirat zvukovou stranku je naprosto zbytecny. Budto se mi pisnicka libi nebo ne, hotovo, jestli tam kopak moc mlaska pak nehraje takovou roli.
na druhou stranu zase proc ne, kdyz to DJ bavi rozebirat, pro dalsi lidi to muze byt zpestreni, pohled ze zvukarske stranky.
Jettoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jettoun »

no tohle kolo neni zrovna můj šálek kávy ale rozhodně dávám hlas Caffeine – Danger ostatní je na mě až moc tvrdý :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Hollywood píše: No pokud mě něco nezaujme a chci to dát veřejně vědět všem, tak napíšu důvod, proč mě to nezaujalo. Jinak jsem zticha. Zbytečně tady pak kalíš vodu.Jako inspiraci pro psaní recenzí, bych ti doporučil DJ murana. (kterého mimochodem přestávám mít rád) :D
Já zase souhlasím s Wohmou.... naco rozebírat písničku, která mě nezaujala ? Abych jí kvůli tomuhle rádoby "recenzování" musel poslouchat znovu ? ne, díky.... :roll:
kvasna

Příspěvek od kvasna »

tak ja bych ani neřekl že Caffeine nějak vyčnáívaj stylově podle mě je to kvalitní nefalšovanej Stoner rock a ten se podle mě patří :) (jinak poslouchá se to dobře takže muj hlas putuje k nim z ostatního mě nic nezaujalo :) )
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Mé hlasy jdou Caffeine... je to tady asi jediné, co má úroveň, a druhý hlas jde Toxique... je to zajímavé... ikdyž by to chtělo ještě trošku zapracovat na intonaci a rytmické přesnosti....

Je tak OT: Zdá se mi to, nebo zpěvák používá oktáver?
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“