IMHO to bude kromě toho VHT vše spíše rockový středový sound, na druhou stranu to VHT má jen gain, tone a volume a naky přepínače... v tehle ceně je to stejně všechno kompromis
Video je nahráno na tuto kombinaci :
1) celkem obyčejná, ale ucházející kytara
2) digitální simulace stompboxů (TS, Rat ...)
3) lampový zesáček VHT Special 6
4) repro 10" Eminence (keramika)
Přitom po celou dobu je zesák nastaven na:
Tone-1hod a Volume-10hod
změny charakteru zvuku jsou prováděny pouze digitálními
simulacemi krabiček (takže při použití skutečných analogových by to mohlo být i lepší)
P.S.
Nevím jak u verze Ultra,
ale ten obyč VHT Special 6
jsem u kytary.cz objednal 1.6.2011
a termín dodání mi mejlem upřesnili na 17.6.2011
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
Vím, že už se to tu řešilo, ale zeptám se znova to VHT special 6w ( za ty 3k ) by asi nebylo schopno přehrát bicí s basou v garáži ? Popř. bylo by toho schopno jedno z těch levných lamp ( Vht Ultra nebo i něco jinčího popř. BlackHeart).
všechno jsou to aparáty s jednou lampou v konci takže tak kolem těch 5W, záleží na spoustě okolností (prostor, spoluhráči, pozice aparátu atd...) jedině to vyzkoušet
Stanley06 píše:všechno jsou to aparáty s jednou lampou v konci takže tak kolem těch 5W, záleží na spoustě okolností (prostor, spoluhráči, pozice aparátu atd...) jedině to vyzkoušet
Vím, že kdysi jsem se pokoušel přebít s malým tranzistorákem ( co jsem dostal k sestavě- sh*t ) bicí a měl jsem co dělat...
Bylo to taky v garáží, ale zde na foru po přečtení pár komentářů se ke mě dostala možná klamná idea, že lampa by snad měla být silnější než tranďák ?!
Stanley06 píše:všechno jsou to aparáty s jednou lampou v konci takže tak kolem těch 5W, záleží na spoustě okolností (prostor, spoluhráči, pozice aparátu atd...) jedině to vyzkoušet
Vím, že kdysi jsem se pokoušel přebít s malým tranzistorákem ( co jsem dostal k sestavě- sh*t ) bicí a měl jsem co dělat...
Bylo to taky v garáží, ale zde na foru po přečtení pár komentářů se ke mě dostala možná klamná idea, že lampa by snad měla být silnější než tranďák ?!
U lampy si můžeš dovolit určitou míru zkreslení aniž bys ji postřehl, což má za následek vyšší vnímanou hlasitost čistého zvuku. I vyšší, již slyšitelné zkreslení, je u ní příjemnější než u běžného tranzitoráku. To bude taky tvůj případ, protože čistý zvuk u takového lampáčka vedle rozjetých bicích jen tak neuslyšíš. Na rokec to ale vadit nebude.
s názory na hlasitost aparátů vůči kapele je to různé:
Radim Hladík a Blue Effect - Malý velký muž (rozhovor s Radimem Hladíkem)
18.03. | Autor: Ladislav Ptáček | časopis Muzikus, sekce: pro muzikanty - články
Pojďme na elektriku...
Tak tam je hlavní kombo Matchless SC 30. To je kompletně elektronková záležitost. Já jsem po něm toužil hodně let a konečně jsem si ho koupil, i když je už použitý, protože nový je hrozně drahý. Jsou to v podstatě dva zesilovače v jednom. První kanál je vlastně Vox AC-30, který má normálně na vstupu ECC83 a korekce výšky a basy. Na konci je „cut“, který ořezává výšky. Druhý kanál má místo korekcí šest předvoleb, šest hotových zvuků, pasivních korekcí. Žádné kroucení. Na vstupu je hi-fi elektronka EF86, která bývala v magnetofonu Sonetu Duo. No a na konci je společný push-pull Master. A buď s ním hraji nebo ne. Je tam rectifier, ten má dvě dvojité „usměrňovačky“. A ještě je tam přepínač 12 W nebo 30 W. Ono to vlastně ani nemá těch třicet wattů, asi „jen“ dvacet šest, ale má to šílený účinek! Takže já naprostou většinu koncertů hraji na dvanáct wattů. Když jsme hráli v Lucerně velký koncert s Omegou a já to dal na plných třicet, tak mně zvukař málem vynadal, že jsem přeřval celé PA. A celé to mám za plexisklem, aby to nedělalo kravál na pódiu a do lidí.
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
No tak jednak Matchless je kvalitativně (a třeba tedy i hlasitostně) určitě jinde než VHT za pár tisíc a jednak na pódiu se zvučením je to zas něco jiného než v garáži bez zvučení a bez vytlumení.
Takže do menší zkušebny by mělo to VHTéčko vyhovovat ( při vytavení ) ?
Co jsem se díval na videa tak mi to přišlo spíš na slabší ražení nebo zvládne i již zminovaní rock popř. hard rock a punk ?
Bummer píše:No tak jednak Matchless je kvalitativně (a třeba tedy i hlasitostně) určitě jinde než VHT za pár tisíc a jednak na pódiu se zvučením je to zas něco jiného než v garáži bez zvučení a bez vytlumení.
A asi bych dodal, že 26W v Class A je slušná šupa, kdyby to bylo v jiný třídě ( AB ) tak to zdaleka není tak silný, takže to fakt musí stačit pro většinu věcí.
Billy Joe píše:Takže do menší zkušebny by mělo to VHTéčko vyhovovat ( při vytavení ) ?
Co jsem se díval na videa tak mi to přišlo spíš na slabší ražení nebo zvládne i již zminovaní rock popř. hard rock a punk ?
Řekl bych, že to budeš míst dost na hraně. Ale záleží na akustice zkušebny, kázni spoluhráčů a výkonnosti jejich aparatury.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Billy Joe píše:Takže do menší zkušebny by mělo to VHTéčko vyhovovat ( při vytavení ) ?
Řekl bych, že to budeš míst dost na hraně. Ale záleží na akustice zkušebny, kázni spoluhráčů a výkonnosti jejich aparatury.
Nero, tuhle svou odpověď už konečně někde v hlavním menu napiš výrazným fontem v největší velikosti a ubyde tu polovička zbytečných úvah. Slova "kázni spoluhráčů" ještě raději vypíchni tučným písmem.
Ještě by to chtělo nějak podobně výstižně umravnit tu úžasnou teorii o "průniku zvuku v kapele".
Bummer píše:No tak jednak Matchless je kvalitativně (a třeba tedy i hlasitostně) určitě jinde než VHT za pár tisíc a jednak na pódiu se zvučením je to zas něco jiného než v garáži bez zvučení a bez vytlumení.
A asi bych dodal, že 26W v Class A je slušná šupa, kdyby to bylo v jiný třídě ( AB ) tak to zdaleka není tak silný, takže to fakt musí stačit pro většinu věcí.
Ano já mam ve studiu 22 - 22W v Class A to je opravdu síla. Pokud má Matchless zhruba 26, tak je na tom obdobně. Kolem 20W v Class A je už IMHO docela dost silný aparát. Já s ním hrál v kapele bez problému. Ale podle mého nezáleží jen na síle powerampu, ale také na kvalitě reproduktoru a vhodném nastavení zvuku v rámci kapely.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]