Výběr malého Lampového komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
grock

Re: Výběr malého Lampového komba

Příspěvek od grock »

Myslím,že to bylo myšleno asi tak,že je v zásadě špatně uvažovat stylem"jak mám být vybaven,abych si vybojoval místo ve zvuku kapely",ale že for je v tom,jak hrát,abych nechal dost prostoru ostatním a aby to ti ostatní dělali také tak..That´s all! :D
Nero píše:mmjuz: Obávám se, že i kdyby to tu svítilo, blikalo a křičelo, pořád se někdo bude ptát, jestli zrovna ten jeho aparát to nezvládně :?

Vyvrácení teorie "průniku zvuků v kapele" nechám na tobě, teď totiž nevím, co přesně myslíš...
mmjuz píše:
Nero píše:
Billy Joe píše:Takže do menší zkušebny by mělo to VHTéčko vyhovovat ( při vytavení ) ?
Co jsem se díval na videa tak mi to přišlo spíš na slabší ražení nebo zvládne i již zminovaní rock popř. hard rock a punk ?
Řekl bych, že to budeš míst dost na hraně. Ale záleží na akustice zkušebny, kázni spoluhráčů a výkonnosti jejich aparatury.
Nero, tuhle svou odpověď už konečně někde v hlavním menu napiš výrazným fontem v největší velikosti a ubyde tu polovička zbytečných úvah. Slova "kázni spoluhráčů" ještě raději vypíchni tučným písmem.
Ještě by to chtělo nějak podobně výstižně umravnit tu úžasnou teorii o "průniku zvuku v kapele".
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

[quote="grock"]Myslím,že to bylo myšleno asi tak,že je v zásadě špatně uvažovat stylem"jak mám být vybaven,abych si vybojoval místo ve zvuku kapely",ale že for je v tom,jak hrát,abych nechal dost prostoru ostatním a aby to ti ostatní dělali také tak..That´s all! :D [quote="Nero"]mmjuz: Obávám se, že i kdyby to tu svítilo, blikalo a křičelo, pořád se někdo bude ptát, jestli zrovna ten jeho aparát to nezvládně :?

Přesně tak. Buď budu dělat hluk v kapele která dělá hluk a bude pro mne prioritou, aby můj hluk byl slyšet více než hluk ostatních a nebo budu dělat muziku ve spolupráci s ostaními členy.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vždycky je ale potřeba slyšet se přes bicí a hrát v tvrdší muzice na bicí pianissimo... To zní prostě blbě.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Billy Joe

Příspěvek od Billy Joe »

Já ale nepotřebuju být slyšet jako jediný mě šlo o to, abych se i při tvrdší muzice neztrácel - hlavně teda za bicíma( hard rock, punk ).
Nedá se předpokládat, že by bubeník při těchto stylech hrál ( jak už bylo napsáno ) pianissimo...
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Zdravím,

chtěl bych se Vás, jako odborníků, zeptat na výběr lampového komba.
Momentálně hraji na Crate FW65 (tento týden už doma nebude, prodal jsem ho) ovšem, rozhodl jsem se, že "přesedlám" na lampu. Proto bych se Vás chtěl zeptat co by jste mi doporučili. Je mi jendo zdali to je jedno nebo dvou kanál, pěkný čistý zvuk je základ. Co jsem četl podobná témata, tak tam padali názvy jako Blackheart, VHT nebo Laney atd.

Uvažoval jsem nad Laney CUB 10, má pěkný vintage zvuk. Ovšem, na bazaru se "válí" ty BH a VHT za luxusní ceny, 5W i s reprem atd. .. Nevyznám se v tom, tak bych chtěl slyšet Váš názor.

Jediné omezení, co mám, je cenová relace - max. 5000.- Kč (předpokládám, že nejlepší bude bazar, v tomto případě). Styl který hraju je lecos, teprve začínám, hraju přes rok, takže nějaký ten blues, rock, jazz atak. Žádné "ultra metalové" zkreslení ani nechci, metal není moje číslo jedna.

Ještě bych chtěl podotknout, že kytaru mám Fender Standart Stratocaster (Mexico) takže mám singli, vy kteří mtomu rozumíte, určitě víte, zdali by to kombo se hodilo spíše na tyto snímače nebo naopak. O když, v této cenové relaci to bude nejspíše jedno, že ?
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico
Aparatura: momentálně žádná
Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

VFiser píše:max. 5000.- Kč
Škoda. Zrovna se chystám vyměnit lampy ve svém BH a eventuálně ho poslat do světa. Nechce se ti něco přišetřit?

Jinak kombinaci BH a singlů můžu doporučit. Je to zábavný a inspirující zvuk.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Hele, něco bude, ale to počítám až v říjnu/listopadu. Potřebuji něco teď, koupil jsem si novou kytaru a nemám prakticky na co hrát teď. :)

Jediná možnost, že bys mi dal slevu. :D :)
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico
Aparatura: momentálně žádná
Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

V pohodě. Neprodávám z finanční nouze, takže to nepotřebuji mít hned z domu.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
thesilentman

Příspěvek od thesilentman »

Taky hledam malou lampu kolem 5000Kc na domaci cviceni, hlavne blues a jazz - pololubovka (podpis). Doporucite mi neco prosim? V aparatech se bohuzel absolutne nevyznam... Mockrat dekuji.
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Pokud máš takovéhle požadavky, tak bych kontaktoval mmjuze, možná má nějakého prcka na skladě :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mmjuz je samozřejmě dobrá volba, pokud bych se držel standardní produkce, tak bych zkusil najít bazarový Vox AC4TV, případně Laney CUB nebo VHT Classic / Special.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Výhledově přemýšlím o nějaké malé lampičce na blues/blues rock (čistý + nakřáplý zvuk).
Mám kromě ceny kolem 4t. a slušného zvuku trochu specifické požadavky:
1. Mobilita - mělo by to být malé a relativně lehké, potřebuju kombo přenášet pěšky (předpokládám v nějakém batohu + kytaru v ruce) do cca 2 km vzdálené hospody ( ...s konzumací, proto pešky)
2. Mělo by to umět hrát i relativně potichu - zbývající nástroje jsou vesměs akustické, bicí = cajon, zpěv též bez amplifikace
3. No a teď asi úplná blbost, nouzově by to mělo zvládnout i basu, tak aby byla slyšet mezi akustickými nástroji. Není to podmínka.

Vím, že si moc vymýšlím, nosit lampu v batohu - nic moc, no a pak ještě ta basa......

Kandidáti, které bych chtěl vyzkoušet, až bude příležitost:
VHT AV-SP1-6 Special - bohužel ale asi moc velký a těžký
Laney Cub8 - to by snad tahat šlo
Vox AC4TV Mini - regulovatelný výkon, velikost OK
...no, teď koukám, že jsou vlastně všechny v předchozím příspěvku.

Nějaké rady nebo návrhy?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“