Line6 Toneport GX vs. Studio GX
Pravidla fóra
-
ohynek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Line6 Toneport GX vs. Studio GX
Nějak mi nejde do hlavy, proč je tahle zvukovka stejně drahá jako třeba alpha studio, když to má víc vstupů atd... a tahle má "jenom" jeden vstup. To je tak kvalitní nebo co? Nebo to je tim softwarem co se k ní dodává 
Washburn WI100C,GHS BOOMERS 10-46, CRATE FW15R, Lexicon Alpha
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
ohynek píše:Nějak mi nejde do hlavy, proč je tahle zvukovka stejně drahá jako třeba alpha studio, když to má víc vstupů atd... a tahle má "jenom" jeden vstup. To je tak kvalitní nebo co? Nebo to je tim softwarem co se k ní dodává
Protoze to neni jen samotná zvukovka ale defacto i multiefekt, který obsahuje kvalitní simulace efektů které jsou totožné s těma v POD řadě viz
http://line6.com/toneportgx/effects.html
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
ohynek
- Kontaktovat uživatele:
Aha, teď už to chápu dik. Ještě mám dotaz jestli náhodou někdo neví, jestli ovladače na studio gx na vistu fungujou na win 7, či jestli se nechystá udělat. Koukal jsem na jejich stránky a nic sem tam nenašel, narozdíl třeba od m-audio...
Washburn WI100C,GHS BOOMERS 10-46, CRATE FW15R, Lexicon Alpha
Chlapáci... Docela se mi zamlouvá Studio GX podle recenzí a ukázek na youtube... Už mě nebaví sem tam nahrávat, to co umím skrz mobil, který nahrává jak backing, tak moji hru současně i s videem... Nepřilíš vhodné řešení, ačkoliv kvalita záznamu není hrozná, jak by se mohlo očekávat... Vždy jsem chtěl nahrát svůj zvuk z aparátu, ale žádne simulace... Vytavit elektronky, použít krabičky... Jenže k tomu je potřeba dobrý mikrofon, zvuková karta a případný software a um s ním pracovat...
Ale rozhodl jsem se, že aparát a krabičky si nechám na live hraní, ať je to kdekoliv (což bude převažovat) a k nahrávání použiji právě zmiňovanou externí zvukovou kartu s příslušným softwarem... Pro moje příležitostné nahrávání, účely a potřeby bohatě dostačující myslím si...
(jít cestou kvalitního mikrofonu by bylo nejspíš zcela zbytečné)
Tak, pár dotazů: Když budu hrát přes GX, uslyším se z reproduktorů u PC? Nejspíš musím zapojit repro do outputu GX že? Ale jak pak uslyším např. puštěný backing... Jak nahráváte video k audiu? Současně? Nebo nahrajete kytaru, přidáte backing a pak natočíte zvlášt video, ke kterému nějak přidáte zvukovou stopu? Popřípadě jak?...
Nejspíš vše... Díky
Ale rozhodl jsem se, že aparát a krabičky si nechám na live hraní, ať je to kdekoliv (což bude převažovat) a k nahrávání použiji právě zmiňovanou externí zvukovou kartu s příslušným softwarem... Pro moje příležitostné nahrávání, účely a potřeby bohatě dostačující myslím si...
Tak, pár dotazů: Když budu hrát přes GX, uslyším se z reproduktorů u PC? Nejspíš musím zapojit repro do outputu GX že? Ale jak pak uslyším např. puštěný backing... Jak nahráváte video k audiu? Současně? Nebo nahrajete kytaru, přidáte backing a pak natočíte zvlášt video, ke kterému nějak přidáte zvukovou stopu? Popřípadě jak?...
Nejspíš vše... Díky
Mám zkušenosti se starším Toneportem, není problém přesměrovat zvuk z přehrávače ve kterém pouštíš song do GXka, slyšíš pak z jejího outputu jak kytaru tak song..
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Díky.Jimmy2 píše:Mám zkušenosti se starším Toneportem, není problém přesměrovat zvuk z přehrávače ve kterém pouštíš song do GXka, slyšíš pak z jejího outputu jak kytaru tak song..
Pedál se dá zapojit od verze UX tuším.. podívej se na jejich stránky. Máš možnosti:
1) Koupit dražší verzi PODu s footswitch vstupem
2) Udělat to jako já (viz níže)
3) Případně šlapat přímo na klávesnici, třeba na mezerník
Já jsem si dopomohl bastlením:
-Koupil jsem nejlevnější klavesnici USB
-Vykuchnul jsem PCB
-Vybral jsem si dvě kombinace kláves, a ty vyvedl do Jacka 6.3mm
-Je to kompatibilni s mym footswitchem, ktery má dva spínače
-Nefunguje to s Gearboxem (dodává se k Toneportu) - neumožní MIDI ovládání a s Amplitube2 (nedetekuje MIDI kódy)
-Funguje to s Guitar Rigem nativně (dají se mapovat přímo klávesy), funguje to s Waves GTR a Revalverem MKIII (přes virtuální MIDI port)
Vyšlo mě to poměrně lacino, vzhledem k tomu, že mám Rolanda, kterej potřebuje spínače stejně jako klávesnice u PC - krabka 50, jack 15, klávesnice 100...
1) Koupit dražší verzi PODu s footswitch vstupem
2) Udělat to jako já (viz níže)
3) Případně šlapat přímo na klávesnici, třeba na mezerník
Já jsem si dopomohl bastlením:
-Koupil jsem nejlevnější klavesnici USB
-Vykuchnul jsem PCB
-Vybral jsem si dvě kombinace kláves, a ty vyvedl do Jacka 6.3mm
-Je to kompatibilni s mym footswitchem, ktery má dva spínače
-Nefunguje to s Gearboxem (dodává se k Toneportu) - neumožní MIDI ovládání a s Amplitube2 (nedetekuje MIDI kódy)
-Funguje to s Guitar Rigem nativně (dají se mapovat přímo klávesy), funguje to s Waves GTR a Revalverem MKIII (přes virtuální MIDI port)
Vyšlo mě to poměrně lacino, vzhledem k tomu, že mám Rolanda, kterej potřebuje spínače stejně jako klávesnice u PC - krabka 50, jack 15, klávesnice 100...
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Chci jenom přidat kladnou zkušenost.
Rozdíl Toneport GX a novym POD Studio GX jsem neřešil...............koupil jsem novější Studio GX za cenu starého Toneportu - 1500,- Nevim jak to, ale v K-Audiu to maj za tuhle cenu, zatimco všude jinde se pohybuje kolem 2500,-
Takže POD Studio GX je bomba, jednoduchý jako facka a opravdu NULOVÁ latence. Bedýnky (odposlech) bodnete do jedinýho výstupu (na sluchátka) a je to.
Ale největší překvapení je určitě ten software POD Farm. Hraje to neskutečně dobře a živě (na soft). Na nahrávání demáčů, pracovních nahrávek, nebo jen tak cvičení naprosto ideální a když trochu umíte s nahrávacim programem a plug-inama, tak s tim lze udělat na koleni špičkovou nahrávku, lepší než 95% studiovejch demáčů u nás - to sem slyšel na vlastní uši.
Třeba kytaru sejmout ve studiu aby zněla špičkově, je tak težký, že tenhle způsob (třeba zrovna přes POD software) zní nakonec líp a máte mnohem větší zvukové možnosti. Taková je moje zkušenost a to jsem 100% zastánce lampového živého zvuku, krabiček atd.
Na živo se DIGI processorů a simulací/imitací skoro štítim, ale nahrávání je uplně jinej sport. Takže tuhle krabičku od Line6 fakt doporučuju.
Jo a taky doporučuju určitě sehnat tu plnou verzi POD Farm Premium, rozdíl od standardní verze je opravdu velikej: 78 vs 18 kyt. apeců........22 vs 5 bass apeců.....atd.
Rozdíl Toneport GX a novym POD Studio GX jsem neřešil...............koupil jsem novější Studio GX za cenu starého Toneportu - 1500,- Nevim jak to, ale v K-Audiu to maj za tuhle cenu, zatimco všude jinde se pohybuje kolem 2500,-
Takže POD Studio GX je bomba, jednoduchý jako facka a opravdu NULOVÁ latence. Bedýnky (odposlech) bodnete do jedinýho výstupu (na sluchátka) a je to.
Ale největší překvapení je určitě ten software POD Farm. Hraje to neskutečně dobře a živě (na soft). Na nahrávání demáčů, pracovních nahrávek, nebo jen tak cvičení naprosto ideální a když trochu umíte s nahrávacim programem a plug-inama, tak s tim lze udělat na koleni špičkovou nahrávku, lepší než 95% studiovejch demáčů u nás - to sem slyšel na vlastní uši.
Třeba kytaru sejmout ve studiu aby zněla špičkově, je tak težký, že tenhle způsob (třeba zrovna přes POD software) zní nakonec líp a máte mnohem větší zvukové možnosti. Taková je moje zkušenost a to jsem 100% zastánce lampového živého zvuku, krabiček atd.
Na živo se DIGI processorů a simulací/imitací skoro štítim, ale nahrávání je uplně jinej sport. Takže tuhle krabičku od Line6 fakt doporučuju.
Jo a taky doporučuju určitě sehnat tu plnou verzi POD Farm Premium, rozdíl od standardní verze je opravdu velikej: 78 vs 18 kyt. apeců........22 vs 5 bass apeců.....atd.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
a jde sehnat i nějak jinak, než za ty obrovské peníze co za ni chtějí line6?Hemi píše:
a btw. dívám se na www.k-audio.cz a vidím u pod studia cenu 2,4..
No pravda že Line6 za tu verzi Platinum (ne Premium, to sem napsal blbě) chtěj 250 dolárků a to neni málo. Sehnat jinde to samozřejmě jde, ale nemůžu ti napsat jak, internet je všemocnej.
A to K-Audio teda nevim.............já jsem si u nich na webu našel ten starej Toneport GX, kterej tam furt maj za 1500,- a oni mi za tu cenu dali ten novej POD Studio GX, že Toneport už nemaj a že to Studio ho nahrazuje. Tak možná ještě nemaj nový ceny, nebo udělali chybu, nevim.
A to K-Audio teda nevim.............já jsem si u nich na webu našel ten starej Toneport GX, kterej tam furt maj za 1500,- a oni mi za tu cenu dali ten novej POD Studio GX, že Toneport už nemaj a že to Studio ho nahrazuje. Tak možná ještě nemaj nový ceny, nebo udělali chybu, nevim.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
Ahoj.
Používám TonePort GX s Gearboxem a chtěl bych se zeptat těch,kteří měli možnost porovnat kvalitu zvuků v Gearboxu a v Pod Farmu kterej se dodává se Studiem GX.
Je tam znatelnej rozdíl v kvalitě simulace aparátů a efektů?
A nevíte někdo jestli není nějaká možnost pro majitele TonePortu GX přejít z Gearboxu na Pod Farm ?
Používám TonePort GX s Gearboxem a chtěl bych se zeptat těch,kteří měli možnost porovnat kvalitu zvuků v Gearboxu a v Pod Farmu kterej se dodává se Studiem GX.
A nevíte někdo jestli není nějaká možnost pro majitele TonePortu GX přejít z Gearboxu na Pod Farm ?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Wardog píše:Ahoj.
software který používáš nemá na kvalitu zvuku žádný význam. Zvuky se "tvoří" v Toneportu a software který pužíváš je jen prostředek jak zařízení ovládat. Gearbox je základní věc. Nastavuješ klasicky efektovou cestu jako u "realného krabičkového zařízení" POD farm je jen takový "upgrade" s více možnostma, hlavní je dual tone, čili jako by jsi měl 2 efektové cesty, 2 aparáty atd atd podrobnosti na line6.com. Každopádně, kvalita zvuku zůstává stejná jen máš větší možnosti v nastavení
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dovolil bych si nesouhlasit, ptal se na simulaci.. Zvuk tvoříš v kytaře, to ano, HW interface je stejný, to ano. Ale pokud se bavíme o jiném, než čistém tónu, má podle mě obrovský podíl na kvalitě tónu software (který v tomto případě nahrazuje hlavu).
Když jsem to naposledy zkoumal já, rozumnou alternativu upgradu tuším (nevím na stopro teďko z hlavy) Line nenabízí. Tzn. full Pod Farm vyjde na celkem pálku převyšující hodnotu samotného interface (tuším okolo 300 dolaru). Osobně jsem bohužel Pod Farm nezkoušel, ale být tebou tak zvážím také koupi jiného software, který se pohybuje v té samé relaci - konkurence tu je.
Jsem amatér - takže to asi nebude úplně směrodatné - ale na dobrém konci (myšleno zes/repro) mi zní Gearbox, Guitar Pro dostatečně, Revalver a GTR potom opravdu dobře.
Doporučuju, pokud jen trochu plaveš v internetu, vyzkoušet výše zmíněné, a pokud uznáš investici za vhodnou dodanému vylepšení Gearbox zvuku, koupit ten soft, který ti přijde nejlepší..
Když jsem to naposledy zkoumal já, rozumnou alternativu upgradu tuším (nevím na stopro teďko z hlavy) Line nenabízí. Tzn. full Pod Farm vyjde na celkem pálku převyšující hodnotu samotného interface (tuším okolo 300 dolaru). Osobně jsem bohužel Pod Farm nezkoušel, ale být tebou tak zvážím také koupi jiného software, který se pohybuje v té samé relaci - konkurence tu je.
Jsem amatér - takže to asi nebude úplně směrodatné - ale na dobrém konci (myšleno zes/repro) mi zní Gearbox, Guitar Pro dostatečně, Revalver a GTR potom opravdu dobře.
Doporučuju, pokud jen trochu plaveš v internetu, vyzkoušet výše zmíněné, a pokud uznáš investici za vhodnou dodanému vylepšení Gearbox zvuku, koupit ten soft, který ti přijde nejlepší..
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
a začne ti nadávat teď? teď? pupack má pravdu, toneport má HW simulace...
zajímalo by mne, jak jsi na to přišel...mycountry píše:toneport má HW simulace...
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jimmy2 píše:Dovolil bych si nesouhlasit, ptal se na simulaci.. Zvuk tvoříš v kytaře, to ano, HW interface je stejný, to ano. Ale pokud se bavíme o jiném, než čistém tónu, má podle mě obrovský podíl na kvalitě tónu software (který v tomto případě nahrazuje hlavu).
No asi to bude tak že máme oba částečně pravdu, pravdou je, že ten soft přidává další simulace a jak Ty píšeš ten tón pak tvoří právě ona software simulace. Já to myslel spíš ve smyslu, že kvalitativní hranice toho jak to zní (ať už je to 5 či 25 simulací) je dána hardwarem, čili tím toneportem jako takovým. To jak se simulace povedly či nepovedly, jak se ti líbí či nelíbí je čistě subjektivní věc.
Takže stejně odkážu dotyčného na to, aby si někde ten rozdíl poslech, vyzkoušel sám, protože kvalita harwaru je věc jedna a to "jak se mi líbí jak to zní" je věc druhá
Dík za opovědi.
Já si taky myslím, že TonePort je prostě zvukovka, která je schopá nahrávat v určitý kvalitě a to se žádným programem nezmění.
Ale samotná simulace efektů a aparátů je věc softwaru. Takže na jeho kvalitě bude záležet jak to bude ve výsledku znít, pokud nechcete nahrávat jen syrovej zvuk a efektovat to až dodatečně nějakým jiným VST nástrojem. Potom samozřejmě ani Gearbox ani Pod Farm není potřeba. Ale já přes ten Gearbox nahrávám.
Asi to nechám být. Mě Gearbox bohatě vyhovuje. Ještě jsem zdaleka navyzkoušel všechy zvukový možnosti který v tý základní verzi nabízí. A na nahrávání demáčů a cvičení je to paráda.
Jen mě zajímalo jestli je ten Pod Farm jinej jen v ovládání a počtu aparátů a efektů nebo vylepšovali i kvalitu samotný simulace.
Jedinej velkej rezdíl jsem zaznamenal v tom,že při nákupu Sdudia GX s Pod Farmem máte už v základní verzi zadarmo možnost využívání Pod Farm pluginů to znamená VST nástrojů například pro Cubase.
Zatímco u Tone Portu s Gearboxem je nutná aktivace za poplatek.
Jinak, koukal jsem na Line6 a nabízí tam pro TonePort nákup Pod Farmu za 49 dolarů a nebo Pod Farm Platinum za 249 dolarů.
Já si taky myslím, že TonePort je prostě zvukovka, která je schopá nahrávat v určitý kvalitě a to se žádným programem nezmění.
Ale samotná simulace efektů a aparátů je věc softwaru. Takže na jeho kvalitě bude záležet jak to bude ve výsledku znít, pokud nechcete nahrávat jen syrovej zvuk a efektovat to až dodatečně nějakým jiným VST nástrojem. Potom samozřejmě ani Gearbox ani Pod Farm není potřeba. Ale já přes ten Gearbox nahrávám.
Asi to nechám být. Mě Gearbox bohatě vyhovuje. Ještě jsem zdaleka navyzkoušel všechy zvukový možnosti který v tý základní verzi nabízí. A na nahrávání demáčů a cvičení je to paráda.
Jen mě zajímalo jestli je ten Pod Farm jinej jen v ovládání a počtu aparátů a efektů nebo vylepšovali i kvalitu samotný simulace.
Jedinej velkej rezdíl jsem zaznamenal v tom,že při nákupu Sdudia GX s Pod Farmem máte už v základní verzi zadarmo možnost využívání Pod Farm pluginů to znamená VST nástrojů například pro Cubase.
Zatímco u Tone Portu s Gearboxem je nutná aktivace za poplatek.
Jinak, koukal jsem na Line6 a nabízí tam pro TonePort nákup Pod Farmu za 49 dolarů a nebo Pod Farm Platinum za 249 dolarů.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Vzhledem k tomu že se Toneport GX už neprodává, mám jít do http://kytary.cz/line-6-gear-box-plug-i ... /HN115911/ ? Bude to mít stejně kvalitní a bezlatenční hraní? Můžu to brát jako normální externí zvukovku? Cena se mi zdá podezřelá.
zalezi k cemu to potrebujes, ja bych klidne doporucil "zkatovat kosty" jeste vic
http://www.k-audio.eu/Line6-Gear-Box-Pl ... ndle-n3965
Gold bundlem dostanes akorat vic aparatu na vyber (vic prumernych zvuku
, na hrani staci ta zakladni verze.
Hodne bych se divil, kdyby streva byly jine, lisi se to jenom krabickou a marketingovym zacilenim.
GX nema v zakladu podporu pluginu (musis ji za penize aktivovat) ale zase ty packy jsou prenosne na dalsi zarizeni L6 (ktere to umoznuje) "zakerna" finta je v tom, ze jenom na jedno zarizeni v case, kdyz chces na dalsi, tak se musi to puvodni odhlasit a naládovat to nove (to bylo trochu nemile prekvapeni kdyz jsem chtel pouzivat GX u stolniho PC a Guitarport u NB abych to nemusel porad prepojovat,.... ze full packs mam jenom u jednoho zarizeni, no za peníze v praze doom, ze)
DI ma automaticky podporu pluginu, a ze bundly nejsou prenositelne na dalsi zarizeni, jsou pevne spojene s DI HW.
Na jednoduchou praci je L6 dobre reseni, u standalone je nulova latence, minimalni zatizeni procesoru, vsechno mas pohromade a odladene. Na slozitejsi aplikace (reamping atd) uz to je otazka ..... na delsi povidani.
A zvuk? ted uz existuje hodne simulaci, i lepsich, .... ale stejne jsou to porad jenom simulace, s poradnym zvukem nesrovnatelne (nebo za hodne velkeho usili a zkusenosti, navic jenom vyjimecne). Zkousel jsem vetsinu simulatoru, zustavam porad u Lejna, protoze mi zatim zadny nenabidl takovy zvuk, aby se vyrovnal lampovemu preampu nebo by prevazil tu jednoduchost a minimalni HW naroky Line6.
http://www.k-audio.eu/Line6-Gear-Box-Pl ... ndle-n3965
Gold bundlem dostanes akorat vic aparatu na vyber (vic prumernych zvuku
Hodne bych se divil, kdyby streva byly jine, lisi se to jenom krabickou a marketingovym zacilenim.
GX nema v zakladu podporu pluginu (musis ji za penize aktivovat) ale zase ty packy jsou prenosne na dalsi zarizeni L6 (ktere to umoznuje) "zakerna" finta je v tom, ze jenom na jedno zarizeni v case, kdyz chces na dalsi, tak se musi to puvodni odhlasit a naládovat to nove (to bylo trochu nemile prekvapeni kdyz jsem chtel pouzivat GX u stolniho PC a Guitarport u NB abych to nemusel porad prepojovat,.... ze full packs mam jenom u jednoho zarizeni, no za peníze v praze doom, ze)
DI ma automaticky podporu pluginu, a ze bundly nejsou prenositelne na dalsi zarizeni, jsou pevne spojene s DI HW.
Na jednoduchou praci je L6 dobre reseni, u standalone je nulova latence, minimalni zatizeni procesoru, vsechno mas pohromade a odladene. Na slozitejsi aplikace (reamping atd) uz to je otazka ..... na delsi povidani.
A zvuk? ted uz existuje hodne simulaci, i lepsich, .... ale stejne jsou to porad jenom simulace, s poradnym zvukem nesrovnatelne (nebo za hodne velkeho usili a zkusenosti, navic jenom vyjimecne). Zkousel jsem vetsinu simulatoru, zustavam porad u Lejna, protoze mi zatim zadny nenabidl takovy zvuk, aby se vyrovnal lampovemu preampu nebo by prevazil tu jednoduchost a minimalni HW naroky Line6.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
OK, tedy neprohloupím když koupím Silver Bundle a v případě že se mi nebudou líbit simulace-pojedu přes Guitar Rig 4?