China Gibson
Pravidla fóra
Re: China Gibson
Heleďte pánové, myslíte, že je reálný uzavřít s prodejcem před koupí papírovou kupní smlouvu, ve které by byla zmínka o tom, že prodejce ručí za to, že nejde o padělek? Solidnímu prodejci by to přece nemělo vadit...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Původně jsem na tohle nechtěl reagovat, abych tu zas nespustil řetězovou reakci názorových půtek odpůrců a obhájců kopírování Gibsonů, ale neudržel jsem se.
Panedge, nepřeháněj. O několik řádů ... Tj., 100x, 1000x (protože 10x je jen 1 řád)? Takže ty Epiny a číny by vlastně neměly hrát vůbec? Řekněme, že hrají obecně o několik desítek procent lépe (řekněme úměrně ceně), tedy některé kousky, protože u současné produkce můžeš najít 2 kusy od srovnatelného modelu (Gibson vs. Epiphone, příp. ta čína), které budou hrát srovnatelně, případně ta kopie se zájemci bude líbit víc. Neříkám, že bude lepší, názor na to je přece silně individuální a těžko ho lze nějak kvantifikovat.
Nechápu, že majitele originálů to může s..t, naopak, pokud jsou přesvědčeni, že mají skutečně originál a že je o tolik lepší. Ale oblbovat ty, co na originál nemají, že s kopií moc muziky nenadělají? Komu jde hlavně o muziku a ne o nákup rodinného stříbra s perspektivou výhodného budoucího prodeje, určitě si vystačí i s kopií nebo nějakou jinou kytarou srovnatelného modelu od méně hype značky.
Zajímavé je třeba, že při loňském koncertě amerických jižanů Molly Hatchet hrál jeden z kytaristů Na Epinu Les Paul Customa, jinak hrají na PRS (a na webu PRS dělají reklamu, takže je určitě mají za hubičku). Proč?
K těm čínským kopiím. Samozřejmě je to nemorální a zralé pro nějaké nové lawsuity, ale mně přijde mnohem horší a nemorálnější chování obchodníků-překupníků, které se tohle zboží snaží podstrčit jako originál a mít z toho stovky procent marži. Protože ty kopie se na webu neprodávají jako originály, tam člověk přece ví, že kupuje pirátskou kopii, a cena jí odpovídá. Dokonce myslím, že odpovídá i kvalitě, která se za tu cenu nabízí, dokonce možná kvalita tu cenu předčí. Přečtěte si na webu Cybermuffa, který si takovou čínskou kytaru (LP Supreme) na zkoušku pořídil.
Panedge, nepřeháněj. O několik řádů ... Tj., 100x, 1000x (protože 10x je jen 1 řád)? Takže ty Epiny a číny by vlastně neměly hrát vůbec? Řekněme, že hrají obecně o několik desítek procent lépe (řekněme úměrně ceně), tedy některé kousky, protože u současné produkce můžeš najít 2 kusy od srovnatelného modelu (Gibson vs. Epiphone, příp. ta čína), které budou hrát srovnatelně, případně ta kopie se zájemci bude líbit víc. Neříkám, že bude lepší, názor na to je přece silně individuální a těžko ho lze nějak kvantifikovat.
Nechápu, že majitele originálů to může s..t, naopak, pokud jsou přesvědčeni, že mají skutečně originál a že je o tolik lepší. Ale oblbovat ty, co na originál nemají, že s kopií moc muziky nenadělají? Komu jde hlavně o muziku a ne o nákup rodinného stříbra s perspektivou výhodného budoucího prodeje, určitě si vystačí i s kopií nebo nějakou jinou kytarou srovnatelného modelu od méně hype značky.
Zajímavé je třeba, že při loňském koncertě amerických jižanů Molly Hatchet hrál jeden z kytaristů Na Epinu Les Paul Customa, jinak hrají na PRS (a na webu PRS dělají reklamu, takže je určitě mají za hubičku). Proč?
K těm čínským kopiím. Samozřejmě je to nemorální a zralé pro nějaké nové lawsuity, ale mně přijde mnohem horší a nemorálnější chování obchodníků-překupníků, které se tohle zboží snaží podstrčit jako originál a mít z toho stovky procent marži. Protože ty kopie se na webu neprodávají jako originály, tam člověk přece ví, že kupuje pirátskou kopii, a cena jí odpovídá. Dokonce myslím, že odpovídá i kvalitě, která se za tu cenu nabízí, dokonce možná kvalita tu cenu předčí. Přečtěte si na webu Cybermuffa, který si takovou čínskou kytaru (LP Supreme) na zkoušku pořídil.
Vzdyt to druhy jmenovany to v tomhle pripade perfektne resiFořt píše: Komu jde hlavně o muziku a ne o nákup rodinného stříbra s perspektivou výhodného budoucího prodeje, určitě si vystačí i s kopií nebo nějakou jinou kytarou srovnatelného modelu od méně hype značky.
-
woro90-1
V principu by mělo stačit mít kupní smlouvu, kde je zboží jasně označeno celým jménem orginálu. Pokud se ukáže, že je zboží padělek, není to zboží uváděné ve smlouvě. Prodávající může maximálně skučet něco o omylu při identifikaci zboží. Větší problém je jak to rozhýbat a dosvědčit, že ten padělek je skutečně tím předaným zbožím (beze svědků a s nedostatečnou dokumentací může tvrdit, že ti prodal pravý kus a ty sis opatřil padělek, abys z toho vytřískal peníze).Bummer píše:Heleďte pánové, myslíte, že je reálný uzavřít s prodejcem před koupí papírovou kupní smlouvu, ve které by byla zmínka o tom, že prodejce ručí za to, že nejde o padělek? Solidnímu prodejci by to přece nemělo vadit...
Fořt píše:Dokonce myslím, že odpovídá i kvalitě, která se za tu cenu nabízí, dokonce možná kvalita tu cenu předčí. Přečtěte si na webu Cybermuffa, který si takovou čínskou kytaru (LP Supreme) na zkoušku pořídil.
Tedy všeho s mírou, je řada neskutečných paskvilů z té doby z překližky, který fakt nehrajou, ale některý lawsuit fendery se mi fakt dost líbily... Možná po 30 letech bude podobná poptávka po současných lawsuit china fake modelech (humor, ale kdo ví...). Ale fakt to berte rozumně a s rezervou... Taky se na bazaru prodával nějaký LesPaul od Hondo z té doby, že prý "špičkový profesionální nástroj". To mne docela rozesmálo, protože mám doma nějaký starý časáky z tý doby, například v americkým IMRW z roku 80 tohle inzerovali jako "First name in the first band" s fotkama dětí s těmahle kejtrama - a po pár letech to tady na bazaru někdo nabízí drze jako absolut profi...
Jinak já ten fake mám pořád doma, moc na to nehraju, protože jsem spíš na delší menzuru a fendrácký umístění ovládacích prvků (fakt mi to umístění poťáků a spol. u LP přijde praštěný), ale ta kytara je normálně hratelná (nehratelný jsou snímače a je dobrý srovnat pražce lépe - to skoro u každý nový - a dát nějakou vysoce kvalitní ladicí mechaniku).
Moje hraje o několik řádů líp než můj Epiphone,takže třeba třikrát líp,prostě celý to je jiný a ke zbytku se vyjadřovat nebudu,nebo mě akorát vylítne tep na 250,tady končímFořt píše:Původně jsem na tohle nechtěl reagovat, abych tu zas nespustil řetězovou reakci názorových půtek odpůrců a obhájců kopírování Gibsonů, ale neudržel jsem se.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Pod názor tohoto pána bych se podepsal 1:42 - 2:12
Doporučuji všem věčným rejpalům aby si výše zmíněný úsek pustili. Protože s jeho názorem absolutně souhlasím a myslím, že nebudu sám.
Doporučuji všem věčným rejpalům aby si výše zmíněný úsek pustili. Protože s jeho názorem absolutně souhlasím a myslím, že nebudu sám.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Epi patří do stejný stáje jako Gibson. Takže by byli blbí, kdyby obchoďáci netlačili na to, aby nástroje v rámci jedné firmy byly kvalitativně odstupňované. To je prostě normální kšeft, kytary v rámci jedné firmy prostě musí být diferenciované. To mají i jiné firmy (tj. nejen v rámci hud. nástrojů). Třeba jsem se tady divil, proč některé levnější basy jedné firmy s aktivkou hrajou hůř než dražší modely - než jsem si to rozkreslil a otestoval pořádně a zjistil, že to je záměr, ne drobná chyba. Nebylo to ve jen dřevě, ale i v elektronice (aby to bylo každýmu na první poslech jasný) a šlo to celkem levně podstatně zvednout. Podobně třeba AIWA u spotřební elektroniky měla podobné schéma pro některé přístroje spotřební elektroniky, ale u levnějších byly hodnoty součástek záměrně takové, aby poslechově ta nižší řada hrála hůř. Rozdíl ceny pro výrobce 0 (ty kondíky a odpory stály stejně), rozdíl prodejní ceny 100% (jasně, bylo tam pár věcí navíc, ale to, co měnilo zvuk, byl úmysl firmy odlišit levný od drahého víc, než bylo přirozené).panedge píše: Moje hraje o několik řádů líp než můj Epiphone,takže třeba třikrát líp.......
U nezávislých a neznačkových, neřkuli pirátských, výrobců ale tato direktiva neplatí a tak se může náhodou stát leccos... Takže kejtra za pár kilo po výměně sračkových snímačů může mít velmi dobrý sustain a stát se oblíbencem č.1 atd... Ale je to nestandard, takže případ od případu, nedá se to zobecnit...
Tenhle ESP EX vypadá hodně podobně jako Gibson Explorer, kterého jsem si před 15 lety přivezl z Floridy. I ten tvar hlavy byl stejný, jen černě lakovaný se zlatým (ne perleťovým) logem Gibson. Koupil jsem ho v jednom pawnshopu tuším za 300 $ i s tvrdým kufrem. Ořezaný Explorer se 2 poťáky, místo 3. přepínač 2 humbuckerů (odkryté černé gibsoňácké, typ jsem nezkoumal, asi keramika). Přestože (podle zalakované nálepky na spodku hlavy) to měl být produkt z Custom Shopu, nesedla mi a zbavil jsem se jí. Byla mimochodem v dost špatném stavu. Lak (slonová kost) ve spoji krku s tělem začínal praskat, lak zespodu krku se strašně špinil a drhnul. Snímače strašně napískávaly. Původní majitel ji vylepšil nálepkou, po odlepení zůstal světlejší flek. Někdo mi tehdy říkal, že takhle může kytara dostat na frak, když se skladuje ve vedru a vlhku, je fakt, že o tom bažinatá severní Florida je. Jinak vše nasvědčovalo tomu, že to není fake, HW, ořech byly gibsoňácké, dřevěný obrovský a těžký kufr Made in Canada. Na standardním přiloženém servisním bookletu byl rok 93, sériové číslo jsem nehledal takže vyrobená asi mezi 93 a 95.Mastr píše:Pod názor tohoto pána bych se podepsal 1:42 - 2:12
Kytaru jsem vyměnil s kytaristou z pražského Kiss Revivalu za strata, který ji asi pak střelil kytaristovi ze Škworu (viděl jsem ji u něj na jedné akci, už s EMG snímači). Možná ji taky poslal dál, protože na fotkách z jejich webu ji nikdy neměl. Ani bych se mu nedivil, to se Custom Shopu (pokud to byl) moc nepovedlo. Hledal jsem usilovně tuhle kytaru na webu, ale nic. Možná to byl jen jediný kus na přání zákazníka.
Nevíte o téhle kytaře někdo něco? Nepotkal jste někdo tu moji ex? Ne, že bych ji chtěl zpátky, ale tak jsem trochu zavzpomínal, když jsem viděl tu ESP na videu. Foto bohužel momentálně nemám, někde jsem ho zahrabošil.
Dík za případnou odpověď.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tonda - pokus se vychladnou.
Pokud se tu objeví, ještě pár urážek a flame bude pokračovat ještě pár příspěvků, tak zamykám bez milosti. Gibsonisti tu dělají jen problémy, už snad tři diskuze se zvrhly stejným stylem.
Pokud se tu objeví, ještě pár urážek a flame bude pokračovat ještě pár příspěvků, tak zamykám bez milosti. Gibsonisti tu dělají jen problémy, už snad tři diskuze se zvrhly stejným stylem.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
RedBull-aha probléémy
takže je vlastně v pořádku když lidi kradou a obklopujou se fejkama
Nejdřív sem se chtěl vyjádřit,ale radši na to kašlu,protože by to mohl být problém a tady se problémy zamykají.Není nad to moc se v tom neštourat a nechat lidi ať kradou dál
Nejdřív sem se chtěl vyjádřit,ale radši na to kašlu,protože by to mohl být problém a tady se problémy zamykají.Není nad to moc se v tom neštourat a nechat lidi ať kradou dál
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řekl jsem tu někdy, že něco podporuji? Mam ti to dát v obrázkové formě, aby to bylo zcela srozumitelné? Tahle diskuze se opakuje po x-té, končí jako flame a osobním napadáním. Nereagoval jsem na povýšenost Gibsonistů, ale na osobní útoky (Tonda a Woro). 
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne útočil Tonda, ale trochu ses svezl tím, že jsi byl na oplatu vulgární. Jen nechci, aby to tu pokračovalo vzájemným napadáním.
Neřekl,ale pokud se to opět zamkne a bude se dělat jakoby nic-je to nepřímá podporaRed Bull píše:Řekl jsem tu někdy, že něco podporuji? Mam ti to dát v obrázkové formě, aby to bylo zcela srozumitelné? Tahle diskuze se opakuje po x-té, končí jako flame a osobním napadáním. Nereagoval jsem na povýšenost Gibsonistů, ale na osobní útoky (Tonda a Woro).
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Měl by ses dát ke strážcům vesmíru - nikdo to zamykat nebude:
1. Když se diskutovat bez vzájemného napadání a osočování
2. Když diskuze nebude OT
3. Když se z toho nestane FLAME
1. Když se diskutovat bez vzájemného napadání a osočování
2. Když diskuze nebude OT
3. Když se z toho nestane FLAME
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
zkus nad tím přemýšlet tak, že nás nezajímá o čem se mluví, ale JAK se o tom mluvípanedge píše:Neřekl,ale pokud se to opět zamkne a bude se dělat jakoby nic-je to nepřímá podporaRed Bull píše:Řekl jsem tu někdy, že něco podporuji? Mam ti to dát v obrázkové formě, aby to bylo zcela srozumitelné? Tahle diskuze se opakuje po x-té, končí jako flame a osobním napadáním. Nereagoval jsem na povýšenost Gibsonistů, ale na osobní útoky (Tonda a Woro).
jo, RB to teĎ shrnul poměrně trefně
dál už snad k tématu a další spory přes SZ, případně hudebniforum-cz/stiznosti-na-admina-mod ... t9256.html
nebo si rovnou můžete založit téma v UG, kde se zamyká máloco
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zajímavé, jak se téma o Gibsonech vždy zvrhne. Fakt by to chtělo nějakou studii, proč se to týká jen Gibsonů a ne třeba Fenderů, PRS, Ibanezů, Jacksonů ESP nebo Music Manů.
Povídačky o nějaké nepřímé podpoře jsou opravdu směšné. To je to jediné, co se k tomu z pozice administrátora dá říct.
Povídačky o nějaké nepřímé podpoře jsou opravdu směšné. To je to jediné, co se k tomu z pozice administrátora dá říct.
3x lépe není ani o jeden řád lépe. O řád lépe by bylo 10x. O několik řádů by muselo být 100x, 1000x nebo ještě vícekrát.panedge píše: Moje hraje o několik řádů líp než můj Epiphone,takže třeba třikrát líp,prostě celý to je jiný.
Obával bych se, že tohle zrovna není pravda. Samozřejmě na webech typu tradetang apod. je jasné (rozumnému člověku), že kupuje kopii (ale nedivil bych se, kdyby se nějaký noob odkázaný tam přes google adsense nachytal), ale různé aukční weby a bazary se hemží kopiemi, co nejsou označené jako kopie.Fořt píše:Protože ty kopie se na webu neprodávají jako originály, tam člověk přece ví, že kupuje pirátskou kopii, a cena jí odpovídá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Protože Ti za svoje peníze dostanou co chtěli, Gibsoňáci zaplatí 40 a neví jestli to není čínaNero píše:Zajímavé, jak se téma o Gibsonech vždy zvrhne. Fakt by to chtělo nějakou studii, proč se to týká jen Gibsonů a ne třeba Fenderů, PRS, Ibanezů, Jacksonů ESP nebo Music Manů.
Bubucci:
Ale čekej na sobě plnou salvu hněvu svědků Gibsonových
Ale čekej na sobě plnou salvu hněvu svědků Gibsonových
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY