Hlava CRATE FW120 vs. 8ohm repro

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Hlava CRATE FW120 vs. 8ohm repro

Příspěvek od Nero »

ballgrinderS píše: Zrovna přemýšlím, že to vyřeším Digitech Death Metalem. :twisted:
Prosím tě, zkus něco lepšího - za stejný prachy se dá najít kopa mnohem lepších věcí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

S tím souhlasím, Death Metala jsem měl. Šel celkem rychle pryč.
Myslím že místo něj by velice dobrou práci zastal třeba nějaký Metal Muff od EHX, ať už jakékoli velikosti. Měl jsem toho plného a byl to nejlepší dist. pedál jaký jsem měl. Na death a podobné husťárny jako dělaný.

Jo jinak jsem si ještě vzpomněl, že jsem ve zkušebně před tím mojim Cratem FW120 předtím ten Metal Muff zkoušel, protože jsem si taktéž myslel, že to bude lepší. Bez doprovodu kapely se to lepší býti zdálo, ovšem po zapojení spoluhráčů už tak ne. Hlavní nevýhoda byla, že při gainu, který bylo potřeba na deathový zvuk na tom metalMuffu nastavit, to šíleně pískalo a tehdy jsem neměl noise-gate. Co je ale hlavní, při hře s kapelou prostě lépe znělo samotné zkreslení na tom Crate. Lépe to pumpovalo a prostě to valilo do celkového zvuku kapely lépe.
Toť mé poznatky. :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
ballgrinderS

Příspěvek od ballgrinderS »

Ach, jsem zdrcen... 8) Určitě si nechám poradit, i když jste mě s tím DDM trochu na....li.... :wink: Takže co si o Metal Muffu (nebo něčem jiném) myslí široká hrubě deathová veřejnost... :?:
Laney LV300H / Marshall 1960AV / Aria XL-SPL-K / Boss HM-2 / Boss TU-3 / Boss NS-2
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nas kytarista an to pali grind a je to vydatne...o milion procent lepsi nez ty deathmtl chrastidla
ballgrinderS

Tak ještě k tomu pedálu a "zlobivým" efektům - znovu jsem to zkusil asi pětkrát po sobě a nakonec se to nějak chytlo. Takže zatím to vypadá, že to funguje a mezi nastaveními jednotlivých bank jde přepínat. Tak snad to vydrží... :? Obecně mi připadá, jako by ten zesák vůbec reagoval nějak opožděně nebo až na poněkolikáté. Snad se to všechno tak nějak usadí... :?:

Tak už mě trápí pouze ten jinak famózní zvuk, který se při jakkoli rychlém hraní na "dušené" struny jakoby ztratí, zeslábne a přijde o průraznost. To není nějaká haluz začátečníka, hraju drsařinu cca 15 let a celkem vím, jaký zvuk by se z toho měl správně ozývat... 8) Tak fakt doufám, že právě tohle ta krabička zmákne a vyřeší... :?: :roll: Pravděpodobně půjdu do toho Muffa, za DDM jsem dostal vynadáno od Demilicha... :lol:
Laney LV300H / Marshall 1960AV / Aria XL-SPL-K / Boss HM-2 / Boss TU-3 / Boss NS-2
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Jak psal Demilich. Taky jsem měl Crate FW120 a měl jsem i Metal Muffa. Krabička na metal dost dobrá..lepší jsem neměl. Ale stejně jsem ji pak prodal, protože ten Crate měl toho gainu fakt dost a hodně se to podobalo tomu Muffovi.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Opravdu bych doporučil na tom Crate nedávat gain na plno :D Bude to znít stejně, ale nebude se to slívat. Shape bych naplno taky nedával, nějaké středy tam nech a ono se to zformuje lépe.
Vždycky to je něco za něco. Gain doprava nerovná se hustý zvuk. Chce to vychytat tu správnou polohu kdy je to pila ale zároveň neslitá dokupy a nepřeražená kapelou ;-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
ballgrinderS

Vím přesně, jak to myslíš... Ale je problém, že mně se ten zvuk prostě líbí právě takhle a ne jinak 8) Nejsem totiž moc velkým milovníkem středů. Moc mě to mrzí, ale jsem už takový... :D Vždycky pokroutíme těma knoflíkama a během dvou minut máme o zvuku celkem jasno. Snad je to jen náhoda, ale obyčejně končí odpovědné knoflíky na číslici 10... 8) .Řešil jsem to tak i na předchozím aparátu. To je prostě můj roh piva. A taky my na náš totální oldschool potřebujeme trochu něco jiného, než co je vhodné pro moderní sekaný death... Je právě haluz, že ta první reklamovaná hlava hrála při zcela stejném nastavení úplně stejně čitelně při všech stylech hry. Tahle má celkově jasnější zvuk, ale ty hoblovačky jako by neuměla... Ale ono se to poddá, zkusíme toho Muffa, nějak to doupravíme a uvidí se...! :wink: Hlavně že je večírek... 8) Každopádně díky za všechny dobře míněné rady!
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Prosím tě a slyšel si takto nastavený zvuk z nějaké nahrávky, optimálně v rámci kapely? Protože nevěřím, že to může jakkoli dobře. Pokud nějakou nahrávku máš, tak ji uploadni, abys mě (a asi nejen mě) přesvědčil o opaku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ballgrinderS

No, poslouchám metal nějakých 25 let, death skoro skoro stejně dlouho, hraju 15 let a tak už jsem slyšel ledacos. Pravděpodobně tak budu mít na věc asi i trochu jiný (neříkám, že lepší) náhled. Ano, jsem velmi staromódní. Kdybych měl vypíchnout, jaký zvuk imponuje mně, tak někde mezi starými Entombed, Benediction, Bolt Thrower, Massacre a ideálně Mortician. Rozhodně nic moderně technicky amerického (nic proti gustu).Tím samozřejmě netvrdím, že tyto kapely nepoužívají středové frekvence nebo že mají všechny do jedné gainy nadoraz. Ale například jmenovaní Massacre (aniž bych se chtěl s mistry jakkoli srovnávat) na svém kultovním majstrštyku "From Beyond" rozhodně gainem nešetřili... Myslím, že je logické, že si každý nastaví zvuk, který se líbí jemu samotnému. Každý máme to ucho trochu jiné a mně osobně zkrátka moc nesedí, když se potenciometr ovládající středy točí příliš doprava. I tak ho mám nastavený asi na 6, víc už ale nepoužívám. Právě tak holduji maximálnímu zkreslení. Ale hlavně: nikomu svůj zvuk nevnucuji, netvrdím, že je jediný dobrý a nejlepší a už vůbec sem nepíšu proto, abych kohokoli o čemkoli přesvědčoval...
Naposledy upravil(a) ballgrinderS dne 18.06.2011 11:48, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A nahrávky nějaké nemáš? Docela bych to rád slyšel.

PetrPeter 1975 - 2008
ballgrinderS

To myslíš jako naše nahrávky?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano, abych mohl slyšet, jak si ten tvůj zvuk poradí se zbytkem kapely.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“