Hlava CRATE FW120 vs. 8ohm repro
Pravidla fóra
- ballgrinderS
Hlava CRATE FW120 vs. 8ohm repro
Lidičky, máte někdo tuto hlavu (4 ohmy) a používáte k ní 8 ohmový box? Hraje to o moc hůř nebo slaběji než s 4 ohmovým? Ve 4 ohmovým boxech je mizerný výběr a všude tady čtu, že ten orig. box CRATE FW je hrozný sh*t, tak bych chtěl něco jiného, např. RANDALL RX412. Ten má ale 8... Poraďte... Díky! 
Laney LV300H / Marshall 1960AV / Aria XL-SPL-K / Boss HM-2 / Boss TU-3 / Boss NS-2
Re: Hlava CRATE FW120 vs. 8ohm repro
néé tato kombinace se tu už jednou řešila rozhodně se do ty nebaty uz nechci nikdy pouštět tady mas tu hlavu i boxem zdrbanou ze všech stran stačí jen hledat komba-zesilovace-reproboxy/halfstack-cr ... 24107.html 
Jinak ten randal box neni taky nic moc s temahle financema bych spis koukal po kombu ....
Jinak ten randal box neni taky nic moc s temahle financema bych spis koukal po kombu ....
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- ballgrinderS
Ne ne... Hlavu už mám a na to, na co ji potřebuji, mi vyhovuje. Jen zatím hraju provizorně na univerzální bednu, která ale není kytarovým boxem. Ten se právě chystám dokoupit. Takže jediná konkrétní otázka stojí právě tak, jak jsem ji napsal a nic jiného zde rozebírat nepotřebuji (!). Beru ještě názory na ten Randall nebo doporučení jiného boxu... P.S. Je to na extrémně hutný, podlazený a maximálně vygainovaný death metal... 
Laney LV300H / Marshall 1960AV / Aria XL-SPL-K / Boss HM-2 / Boss TU-3 / Boss NS-2
Tak to ti hele moc neporadimballgrinderS píše:Je to na extrémně hutný, podlazený a maximálně vygainovaný death metal...
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
basová 2x15" pro tebe bude určitě to pravé 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mesa rectifier 4x12 box..? kolik na to mas penez?
Když ke svojemu kombu připojím box s 8 ohmy, konkrétně http://www.audiotek.cz/product-45066-crate-g412stballgrinderS píše:Lidičky, máte někdo tuto hlavu (4 ohmy) a používáte k ní 8 ohmový box? Hraje to o moc hůř nebo slaběji než s 4 ohmovým? Ve 4 ohmovým boxech je mizerný výběr a všude tady čtu, že ten orig. box CRATE FW je hrozný sh*t, tak bych chtěl něco jiného, např. RANDALL RX412. Ten má ale 8... Poraďte... Díky!
tak se hlasitost trošku zmenší. Ale není to žádný brutální skok
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
- ballgrinderS
Ajaj! Mesa?! To je z říše snů... Na toho Randalla jsem se zhlídl, když jsem narazil na suprovej inzerát - 100% stav za 3000! Jenže mi ho někdo vyfouk před nosem. Protože se mi zalíbil, našel jsem si ho na Kytarách, kde ho zase mají v akci (ale jen do 31.5.) za 4990,- Což je pro mě ještě jakž takž, i když jsem myslel, že vezmu něco fakt levného z bazaru. Nejsme extra nároční a tak nám moc nevadí pohybovat se v těch nižších třídách. Je víc důvodů, proč do toho nechceme vrážet moc prachů - předně asi ty zdravotní (mám už 15 let nemoc z povolání, karpální tunel na obou rukou - vlastně bych se správně ke kytaře neměl ani přiblížit - a nemůžu vědět, že se mi to za rok, dva, tři zase třeba nezhorší a nebudu muset hraní nechat
). Pak taky konec světa a tak...
Tak jsem myslel že by to třeba mohlo být v pohodě, pokud mi tady neřeknete, že je to sr..ka a úplná kravina. Zatím na to máme provizorně jeden repro Zeck (něco podobného jako na obrázku). Hraje to jako prase, ale není to přece jen ono. Pořádnej reprák je tam vlastně jen jeden, i když obrovskej, a to ještě jen kousíček nad zemí, takže... Ale kolik má ohmů právě nevíme, že bych to jako odhadnul podle něj. Zajímalo mě teda taky, jestli se v takovém případě sníží (změní) pouze celková hlasitost nebo i barva zvuku, úroveň zkreslení nebo pod. Jinak technicky by to (jak jsem se dočetl) snad u trandu neměl být problém... (?)
Ohmy jdou proměřit. Sice to nebude impedance, ale jen stejnosměrný odpor, ale i z toho se dá baj-voko odhadnout, kolik to má. Když jsem měřil 8 ohmový Celestion G12T-75, tak měl cca 6,7 ohmu (nevím přesně - jde to nalézt v materiálech výrobce), 16 ohmová V30 měla zhruba dvojnásobek.
Ta impedance je stejně jen orientační hodnota naměřená při určité konkrétní frekvenci.
Ta impedance je stejně jen orientační hodnota naměřená při určité konkrétní frekvenci.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- ballgrinderS
Jo a jinak - to je ten orig box Crate FW fakt taková hrůza? Tady jsem se o něm totiž ještě nedočetl nic dobrého.
Proto tohle celé řeším... Otázka by tedy mohla znít i takto : je menší zlo trochu menší výkon ale lepší zvuk třeba s tím Randallem RX412 než s boxem Crate, u kterého sedí ohmy a výkon je tedy 100%, ale zvuk nic moc? Máte zkušenost s těmito boxy na tvrdší styly?

- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pochybuju ze bys to stejne nekdy vytocil na 10/10 ten zesak...a co se tyce tvrdsich stylu, zalezi hodne jaky zvuk si nakroutis, pokud nejaky bordel co sice sam o sobe zni hutne, ale v kapele se pres kopaky, basu a plechy neprosadi, muzes mit treba 10000W a bude to binec...a ty levne boxy opravdu nejsou zadna slava, tady na bazaci ted nekdo prodava homemade 2x12 s vintage V30 za 5000, nevim jak je na tom konstrukce samotna, ale aspon uz tam mas kvalitni repraky ktere pouziva 90% bordelovych kapel..ja bych sel do tohoto..nez kupovat nejakou 4x12 z papundeklu, ten rozdil pry stejne neni nejak obrovsky
Zdravím, mám presne túto kombináciu: RANDALL RX412 a CRATE FW120H a myslím si že je to v pohode..... Čo sa týka hlasitosti, so zvukom idem maximálne do pólky a stačí mi to.... Vyššiu hlasitosť mi nezvláda gitara (spätná vezba)..... Ten reprobox je dosť basový ale podľa toho čo si písal, tak by ti sedieť mohol.....
S čím mám ja problém je hlava, pretože mi nefunguje správne efekt skrz modré tlačítko na pedáli..... Či je zapnuté alebo vypnuté stále mi púšta efekty (delay, reverb......) To ma dosť štve..... Správne to začne fungovať asi po hodine hrania.....Nemáš náhodou podobný problém? Dik za odpoveď....
S čím mám ja problém je hlava, pretože mi nefunguje správne efekt skrz modré tlačítko na pedáli..... Či je zapnuté alebo vypnuté stále mi púšta efekty (delay, reverb......) To ma dosť štve..... Správne to začne fungovať asi po hodine hrania.....Nemáš náhodou podobný problém? Dik za odpoveď....
Přečti si manuál a pochop jak to tlačítko funguje, než začneš dělat závěry o tom, co je funkční a co ne !!!Rocker59 píše:Zdravím, mám presne túto kombináciu: RANDALL RX412 a CRATE FW120H a myslím si že je to v pohode..... Čo sa týka hlasitosti, so zvukom idem maximálne do pólky a stačí mi to.... Vyššiu hlasitosť mi nezvláda gitara (spätná vezba)..... Ten reprobox je dosť basový ale podľa toho čo si písal, tak by ti sedieť mohol.....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- ballgrinderS
Jak píše Lich (zdravím!), pokud chceš vymazat nastavený efekt, musíš tím efektovým potenciometrem potočit trochu doprava a pak ho vrátit na nulu - tím efekt vypneš. Modrý pedál přepíná mezi dvěma bankami a pro každou si takto můžeš zvolit (uložit) jiné - nebo žádné - nastavení efektů. Nicméně - touto metodou se opakovaně pokouším na vypnutý modrý nastavit maximální delay a na zapnutý žádný. (Ještě jsem to teda nezkoušel naopak). Ať ale dělám co dělám, tak mi to tam ten efekt hází v obou případech, takže nakonec ho musím stejně ručně anulovat... Co ty na to, Lichu?
Jinak ten box jsme nakonec vyzkoušeli. Jsem rád, že jsi s ním spokojen. My jsme ale zjistili, že ten náš prastarý Zeck (viz výš) hraje asi tak o 300% líp. Takže na to zatím mastíme a pokud časem finance dovolí, nechci nic kde nebudou čtyři C-V 30...
Jinak ten box jsme nakonec vyzkoušeli. Jsem rád, že jsi s ním spokojen. My jsme ale zjistili, že ten náš prastarý Zeck (viz výš) hraje asi tak o 300% líp. Takže na to zatím mastíme a pokud časem finance dovolí, nechci nic kde nebudou čtyři C-V 30...
Konečně někdo další, kdo rozumí tomu jak to funguje, včetně sdíleného ekvalizéru na overdrivu
Nebudu to muset tedy přepisovat po Xté znova já, ale přenechám ti tu čest, sic jsi nyní majitel toho komba, což já již dlouho nejsem.
S tím že ti to hodí na oba dva ten delay je divné. Ono by to změnu mělo uložit (a tímpádem přepsat daný bank) až při nějaké změně hodnoty na některém z efektových poťáků. Nevím, nemělo by to dělat samozřejmě to, co píšeš. napadá mě jen, jestli to třeba máš nastavené na nějaké pekelné volume něbo něco, jestli se prostě s poťákem netřepne a neudělá to nějakou piko-změnu která zapříriní uložení, jestli rozumíš. Je to sice celkem kravina, ale nic jiného, co by nebylo závadou na tom kombu, mě moc nenapadá. Já to tak měl taky, na jedno efekty, na druhém nic, a nikdy se mi to neduplikovalo a to jsem to valil na volume doprava skoro úplně...
Vlastně na to, že jsem to kombo měl rok a půl nebo jak dlouho, je celkem good, že jsem neměl nějakou závadu
Jak tak slyším, bývají poslední dobou poněkud časté 
S tím že ti to hodí na oba dva ten delay je divné. Ono by to změnu mělo uložit (a tímpádem přepsat daný bank) až při nějaké změně hodnoty na některém z efektových poťáků. Nevím, nemělo by to dělat samozřejmě to, co píšeš. napadá mě jen, jestli to třeba máš nastavené na nějaké pekelné volume něbo něco, jestli se prostě s poťákem netřepne a neudělá to nějakou piko-změnu která zapříriní uložení, jestli rozumíš. Je to sice celkem kravina, ale nic jiného, co by nebylo závadou na tom kombu, mě moc nenapadá. Já to tak měl taky, na jedno efekty, na druhém nic, a nikdy se mi to neduplikovalo a to jsem to valil na volume doprava skoro úplně...
Vlastně na to, že jsem to kombo měl rok a půl nebo jak dlouho, je celkem good, že jsem neměl nějakou závadu
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- ballgrinderS
Jo jo... Když jsme reklamovali ten první kus, tam modrý pedál zase pořád svítil, nešel vypnout ani neměl vliv na nastavení. Takže mě teď napadá, jestli třeba není chudák mrtvej hafan zakopanej zase tam - vadný spínač sice vypíná a zapíná LED, ale jinak nic...
Takže to asi některej den vezmu do práce a kluci elektrikářští se na to opatrně kouknou. Je to v záruce, tak to neříkejte na Kytarách... 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jeden známý s tím měl taky problémy, ale nevím, jestli to má už opravené nebo ne...
Demilich píše:Přečti si manuál a pochop jak to tlačítko funguje, než začneš dělat závěry o tom, co je funkční a co ne !!!Rocker59 píše:Zdravím, mám presne túto kombináciu: RANDALL RX412 a CRATE FW120H a myslím si že je to v pohode..... Čo sa týka hlasitosti, so zvukom idem maximálne do pólky a stačí mi to.... Vyššiu hlasitosť mi nezvláda gitara (spätná vezba)..... Ten reprobox je dosť basový ale podľa toho čo si písal, tak by ti sedieť mohol.....
To ma nenapadlo
Tiež rozmýšlam, že napíšem na kytari.cz, a vyskúšam to dať reklamovať..... Asi máme rovnaký problém....
Inak ja som tento aparát kupil od kamoša a toto bola už jeho druhá hlava. 1.dával reklamovať, lebo mu nefungovali DSP efekty......
Inak ja som tento aparát kupil od kamoša a toto bola už jeho druhá hlava. 1.dával reklamovať, lebo mu nefungovali DSP efekty......
- ballgrinderS
Je to bohužel tak. První kousek (plechové logo, asi novější série) měl vadný ten pedál a jeden potenciometr. A měl krásný hutný deathový zvuk. Ten druhý po reklamaci (plastové bílé logo) je bez problému, teda až na ty probírané efekty, a zvuk má zase úplně jiný - krásný, šťavnatý, ostrý, na heavy riffy naprosto super, ale při rychlém "dušení" v klasicky deathových pasážích jako by mu oproti tomu prvnímu něco chybělo. Přestože jinak je slyšet, že zahulené je to fakt fest. Zrovna přemýšlím, že to vyřeším Digitech Death Metalem.
Tak mě to trochu mrzí, pořád vzpomínám na ten první zvuk...
Ještě ty efekty pořádně prozkouším, pořád to můžu ještě reklamovat, chlapík na Kytarách o těch problémech od začátku ví. Ale to už by byl třetí kus a bojím se, že na něm zase nepůjde něco jiného nebo bude mít zase jiný zvuk... Mrzí mě to, protože se mi ta krabice prostě líbí...