Výběr komba - Randall, Fender, Laney, Crate...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr komba - Randall, Fender, Laney, Crate...

Příspěvek od Rohlajs »

Kód: Vybrat vše

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=622304&page=2&kategorie=110400&nabpop=vse&region=&ins=25&order=
k tomu zatim nějaký provizorní box časem něco lepšího a mš vystaráno. Hraje to pěkně a nakroutí se na tom dost na valveking ani nepomyslíš a hlavně engl = Německo = precizní práce.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tohle má jednu dost zásadní chybu, má-li autor tématu na aparát 10 000,- tak je trochu utopie si koupit hlavu za více jak 12 000,- když investice do boxu, také není zanedbatelná.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Moje chyba.
LesPaulik
Bandzone: www.bandzone.cz/stormess
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LesPaulik »

Abych řek pravdu, tak jsem z toho trošku jelen :D Bohužel si nejsem jist, zdali v takové cenové kategorii mám moc na výběr z lamp, které utáhnou zkušebnu a kluby... a do bazarovýho se mi něják moc nechce...
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Bazaru bych se nebál a už vůbec ne u origo věcí. Jestli chceš nové kombo a nevadilo by ti trošku přišetřit tak ještě třeba peavey 6505+112http://kytary.cz/peavey-6505tm-plus-112/HN113924/ kamarád to má a je spokojenej ale chce to něco málo přišetřit. Myslím že se to vyplatí než koupit klump a po pár měsících zjistit že chci něco víc. Nebo randall rd50 ale to neznám.http://kytary.cz/randall-rd50ce/HN113891/
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Poslyš, ten Valveking je opravdu nespolehlivý, stejně jako je levný. Tak to chodí. Co se týče zvuku, je to každého věc. Už teď vidím ty příspěvky: vyměň si repro, bude to o 100% lepší...vyměň si lampy, bude to o 100% lepší, vyměň si gumový nožičky, bude to o 150% lepší.... nakonec to bude o 100% dražší a o 500% lepší, jen to bude furt nejlevnější low end.
Zkus toho Egnatera, co Ti výše nabízel Slimy. Případně si ho od něj půjč, zajeď s ním do obchodu a vyzkoušej přímé srovnání s Valvekingem.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Randall také není zrovna pověstný svou spolehlivostí. Kamarád v loňském roce třikrát reklamoval tu jejich 50W hlavu, až mu vrátili peníze, že prý jsou špatné cesty na DPS a oprava není možná.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Jo je to možné ale za ty peníze když chce nový?? Jsem zvědav jak to dopadne.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nový je utopie a polovičaté řešení.

Bazar neznamená automaticky něco horšího. Doopravdy v klidu si projdi bazar a uvidíš možnosti do 10 tisíc.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No já tu hodím jenom takový postřeh z dneška. Vyměnil jsem svoje Laney LC15R za Kustom Defender 50W. První jsem vyměnil repro, protože ten jejich Kustom Eminence stál za prd. Osadil jsem ho na zkoušku G12H-100 a zvuk byl hned o dost lepší. Je to vcelku zajímavé repro, hodně basů, moc nekreslí, o není nějak agresivní ve výškách. Aparát je osazený EL34, jednokanál, má nějaký Duo-mod /může fungovat jako gain+master volume nebo bez masteru. Charakterem je to spíš k fenderu, pěkný clean a jde tam nakroutit i bluesové/hard rockové zkreslení. Lampy jsou tam původní a jelikož je to made in China, tak čekám, že výměna za nějaké lepší posune aparát ještě dál. Krabičky jsem zkoušel muff, DS-2, MD-2 a nejvíc se mi s tím líbila DS-2. Krabky budu ještě zkoušet, podle toho co mi příjde pod ruku. Na to, že mě to stálo jako 50w tranzistor, tak jsem vcelku spokojený a aspoň se nemusím tahat s pitbullem mez zkušebnama.
Resumé je takové, že je to vcelku zajímavá alternativa ke kombům jako valveking, LC-50, randall a Crate...
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Ještě jako alternativu zde chci nadhodit zkusit napsat Honzovy Vladykovy kolik by stálo postavit kombo Rockwell blade. Já ho mám bazarový za 8K a zvukově je to fakt bomba za tu cenu jen netušim kolik chce za nový ale snad to do těch 10K bude. Výkon to má 30W tak to by mělo zkušebnu utahnout v pohodě (hlasitý to je dost už okolo půlky volume)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
LesPaulik
Bandzone: www.bandzone.cz/stormess
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LesPaulik »

Čuzzz,

shodou náhod událostí kluk, kterej prodává toho Laney VC 30 112 je kluk z jedný kapely, s kterou jsme měli cca asi před měsícem koncert v Matrixu. Takže pokud mi bude zvukově sedět, tak bych moch mít toho Laney... I když je pravda, je tam na něj velkej nášlap. Uvidíme, snad se to povede.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ty jo kdyby byl nášlap, tak to tam nevisí už měsíc a půl :D Už to někdo fakt kupte, zabírá mi to tu místo :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
grock

Příspěvek od grock »

Staré vlákno, ale věčně živé téma- moje čerstvá zkušenost-vyzkoušejte Randall RD!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nerozepíšeš to trochu? :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já zkoušel Randall RD45 a za ty prachy to hrálo fajn. Rozhodně pokrok ve smyslu, že za stejné prachy kdysi existoval novej snad jedině provařený Peavey Valveking, který v porovnání s tímhle hraje hůř. Tahle 40ka stejně ještě nehrála jako plnokrevný "velký" lampáč, ale pro neprofesionální kapely co mydlí nějaký metal či crossover (dnes cca 80% kapel) úplně vpohodě dostačující, což je největší klad. Z bazáče to sehnat pod 10 a člověk je vysmátý. Valí to obstojně a naprosto to stačí.

Ale žádná hitparáda v globálním porovnání to teda určitě není, Grocku. Spíš šedý průměr :) Toť můj názor po zkoušení té 40ky.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
grock

Příspěvek od grock »

Není RD45 hlava ? Já zkoušel RD40 kombo, když řešíme výběr komba. Takže PLUS :
-cena - poslední rok tady za 8000 v akci, momentálně za 11, u Thomana za 18 !!
- korekce dobře posazené, žádný přehnaný rozsah, všechny pozice použitelné, nic nepřikrášlují
-reverb- první pružinový rev, který nedělá bordel, nechrastí, ale dělá jen co má!
-výbava - ef.smyčka, footsw. , boost
-při použití clean+ boost se skvěle doplňuje s krabičkami, univerzální použití
-repro je lepší než běžně používaný Celestion 80 nebo 100 apod. v této třídě (Laney, Kettner)
-zkreslení- velmi univerzální rozsahem a bez nepříjemného zabarvení nebo bzučení ala Laney a Kettner Statesman, jsem teď v krabičkovém období, takže jsem ho moc dál nezkoumal a použití clean+boost+krabičky mě mile překvapilo
-možnost měnit koncové lampy za jiné typy (nezkoušel jsem ale)
MÍNUS :
-aktivní chlazení- nevím, jak bude spolehlivé, doma je dost slyšet, na podiu se to ale ztratí
-váha by mohla být nižší, (ale je podobná konkurenci)
Můj závěr: Je lepší než Valveking, Laney LC a VC, Crate, Kettner Tube, Tubemeister,Statesman, Marshall Haze, Fender Blues jr. apod.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jojo 45ka je hlava, tu jsem zkoušel, na 4x12 boxu. :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

grock: Díky za info o aparátu a nic proti, ale jak můžeš srovnávat hi-gain aparát např. s Laney VC, Fender Blues jr. nebo i ten Statesman? To jsou přece naprosto rozdílné aparáty pro úplně jiné cílové skupiny. Nebo mi chceš říct, že má ten Randall podle tebe lepší čistý zvuk než zmiňovaný Laney nebo Fender? I ten Statesman je aparát stavěný tak někam do rocku/hard rocku a ví se o něm, že nějaké velké zkreslení nenese moc dobře o VC nebo Fenderu ani nemluvím. Tak na jaké úrovni ty aparáty porovnáváš, že je Randall lepší? Nebo v čem je ten Randall lepší? Myslíš všeobecnou úroveň a nebo pouze hi-gain zkreslení z komba? Nebo jsi to ještě dokopával nějakou krabičkou? Tohle mi přijde jako nesmyslné porovnávání (ikdyž to asi bereš podle cenové kategorie), ale když porovnávat, tak jenom s aparáty, které jsou určené pro stejnou cílovou skupinu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“