Prvni cinely + metronom

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
zzbar
Rádce

Re: Prvni cinely + metronom

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:Netuším jakým směrem se ubírá tvá logika a tvé myšlenky. na jednu stranu tady pláčeš nad nedostatkem financí a bubny samotné i plechy vybíráš (na naši radu) už ohrané a i tak z těch levnějších bratelných, jinak to co tě napadalo samotného bylo na hranici shitu a atrapy..... přitom jako hlavní snare si vybereš luxusní efekťák s litými ráfky, ještě k tomu nový, tedy bubínek, který jako hlavní snare je totálně nevyhovující zvukově, ovšem jako efektový snare je naprostá pecka!!!
Vidíš, tohle mi nedocvaklo, ale je to přesně tak! Alokine, ujasni si ještě, co vlastně chceš?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Alokin píše:P.S. Kdyz uz pisu, mam jeste jeden "maly" dotaz pod pultem - v budoucnosti bych si chtel poridit snare a tohle se mi hodne libi http://kytary.cz/tama-st-1240bn-metalworks/HN112283/ ....
;-)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Alokin

Příspěvek od Alokin »

Monikad> No dal jsem blby copy paste, ten snare jsem myslel ve velikosti 14'' a koukam ze jsem sem postnul spatne. My bad :) Ridil jsem se logikou "vybrat dobrou firmu -> seradit podle ceny -> vybrat na cviceni to nejlevnejsi co nabizi". Asi to bude spatna logika, koukam. Jinak dik za vysvetleni. Kazdopadne, pokud ten sonor snare prodavat budes, mel bych asi zajem, protoze to bude daleko lepsi cesta. Napises mi do zprav az to bude aktualni?

Ohledne cinel - cinely a finanace ktere na to chci dat mam ted, a potrebuju to hned, abych moh hrat a cvicit, snare jsem se zeptal do budoucna, coz muze klidne bejt i 4 mesice.. kdybych mel ted jeste x mesicu setrsit na plechy, prd si zahraju a pro me je ted nelepsi cesta proste hrat nejvic co to jde, pac ted prez leto nemam lekce u ucitele a nehrat tri mesice bude dost spatny :oops: Navic k tomu, pokud nezacnu ted hodit do te zkusebny, a budu cekat buhvi jak dloho je moznost ze se tam pak uz nedostanu...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Alokin píše:Ridil jsem se logikou "vybrat dobrou firmu -> seradit podle ceny -> vybrat na cviceni to nejlevnejsi co nabizi". Asi to bude spatna logika, koukam.
Přesně tak :)
Alokin píše:Monikad>Kazdopadne, pokud ten sonor snare prodavat budes, mel bych asi zajem, protoze to bude daleko lepsi cesta.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Alokin píše:Monikad> No dal jsem blby copy paste, ten snare jsem myslel ve velikosti 14'' a koukam ze jsem sem postnul spatne. My bad :) Ridil jsem se logikou "vybrat dobrou firmu -> seradit podle ceny -> vybrat na cviceni to nejlevnejsi co nabizi". Asi to bude spatna logika, koukam. Jinak dik za vysvetleni. Kazdopadne, pokud ten sonor snare prodavat budes, mel bych asi zajem, protoze to bude daleko lepsi cesta. Napises mi do zprav az to bude aktualni?

Ohledne cinel - cinely a finanace ktere na to chci dat mam ted, a potrebuju to hned, abych moh hrat a cvicit, snare jsem se zeptal do budoucna, coz muze klidne bejt i 4 mesice.. kdybych mel ted jeste x mesicu setrsit na plechy, prd si zahraju a pro me je ted nelepsi cesta proste hrat nejvic co to jde, pac ted prez leto nemam lekce u ucitele a nehrat tri mesice bude dost spatny :oops: Navic k tomu, pokud nezacnu ted hodit do te zkusebny, a budu cekat buhvi jak dloho je moznost ze se tam pak uz nedostanu...

tak to potom jo. Taková logika je fakt logická, no díky tomu fatálnímu uklepnutí + trochu té pochopitelné neorientaci začínajícího to celé vyznělo jako zmatený úlet!! :shock: :D
O tom Sonor snare budu vědět do konce týdne. Respektive do konce týdne bu´d koupím nebo ne ten svůj nový kus a pak ihned nabídnu ten stávající kousek... budu tedy na tebe myslet v první řadě a dám echo, neboj :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
Monikad píše: Ono když se řekne BUBENICKÝ metronom, tak si leckdo myslí, že to bude hlavně hlasité!!! Ale to je omyl.
Ano!
A proto používám Behringer MA400. Člověk do toho může pustit klick, zbytek kapely a ještě si namíchat poměr, v jakém mu to vyhovuje. Behroš moc v lásce nemám, ale tohle se mu povedlo. A nikoho to nezrujnuje.
Pokud Alokine uvažuješ, že budeš hrát s metronomem i live akce, tak doporučuju.
Tím behringerem MA400 myslíš asi malý mixáček, že 8) Ano, to je komfortní řešení, taky to takhle poslední čas začínám dělat. Monitorovou linku do mixu, do toho i klik a to celé do sluchátka... nepíšu do sluchátek, neb si to dávám většinou jen do jednoho ucha. přecejen tak mám ještě celkem dobrou zpětnou kontrolu "na vlastní ucho" od svého nástroje a taky tím odbořím zdravotní trable s motáním hlavy, které prostě já mívám, když si zacpu obě uši. :shock: :? Nechci se sice ochudit ani o klasický odposlechový monitor, no v budoucnu až si navyknu jen na to odposlechové sluchadlo, tak už bedna (monitor) nebude nutná.
jak říkám, zatím s tím technickým řešením v nové kapele tak začínám. Dote´d jsem hrála bez těhle srandiček :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:
Alokin píše:Ridil jsem se logikou "vybrat dobrou firmu -> seradit podle ceny -> vybrat na cviceni to nejlevnejsi co nabizi". Asi to bude spatna logika, koukam.
Alokin píše:Monikad>Kazdopadne, pokud ten sonor snare prodavat budes, mel bych asi zajem, protoze to bude daleko lepsi cesta.
bez připomínek?? :shock: tak to děkuju :oops: :D
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:
Kajda píše:
bez připomínek?? :shock: tak to děkuju :oops: :D
Nebuď drzá :mrgreen: Já tady nemíním mít pověst nějakého prudiče :P :D :oops:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:Tím behringerem MA400 myslíš asi malý mixáček, že 8)
http://www.audiotek.cz/product-30194-behringer-ma400

je to v podstatě malý mix a sluchátkový zesilovač. Jenom varuju, opatrně s ním!! :!:
Ale je to náramná věcička.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Alokin

Příspěvek od Alokin »

Tak bohuzel prodej z bazaru asi neklapne, prodejce se nejak neozyva, ale uvidime.

Kazdopadne, v pripade ze se neozve uplne, mam se zamerit a jit do tech Paiste 201? http://kytary.cz/paiste-pa-015uset-201- ... /HN077895/

Da se o nich rict ze jsou do zacatku pouzitelna volba ?
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Dle mého názoru ano. (společně se sadou Meinl MCS a Sabian B8).
Buď ale chvilku trpělivý. Na bazaru se to točí velmi rychle.

a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =10&order=
Do tohohle běž!!! Za ty prachy bezkonkurenční (mám pro tenhle ride dost slabost), taky na něj hraju.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =10&order=
Do tohohle běž!!! Za ty prachy bezkonkurenční (mám pro tenhle ride dost slabost), taky na něj hraju.
No já z týhle řady mám malou hajtku, nějaké splashe a crash.... jo supr prvoplánově rockový zvuk. Určitě dobrá volba i v ride. za ty prachy je to fakt supr kauf!! :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:...... bez připomínek?? :shock: tak to děkuju :oops: :D
Kajda píše:Nebuď drzá :mrgreen: Já tady nemíním mít pověst nějakého prudiče :P :D :oops:
... nebo dostanu poznámku??? :roll: :lol: paní učitelko, jsou přece prázdniny. ne vážně, já to nemyslela jako že prudička, ale mám tě prosě spojenou s tím učitelováním...... to víš, to je prokletí a diagnoza, ne povolání :D :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Alokin píše:......mam se zamerit a jit do tech Paiste 201? http://kytary.cz/paiste-pa-015uset-201- ... /HN077895/

Da se o nich rict ze jsou do zacatku pouzitelna volba ?

ANO, řekl si to přesně "dá se o nich říct, že jsou použitelná volba" :wink:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Takhle: Já jsem ze začáktu (než jsem je rozstřelil po půl roce - respektive s pomocí ostatních spoluzkušebníků) měl řadu 101. A na cvičení to ušlo. Za tím si stojím. Na podium už bych to samozřejmě nevytáh. Tadyto už je bronz, což je lepší, ale pořád je to jen o řadu výš, takže zpracování bude na podobné úrovni. Tak si to přeber
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Takhle: Já jsem ze začáktu (než jsem je rozstřelil po půl roce - respektive s pomocí ostatních spoluzkušebníků) měl řadu 101. A na cvičení to ušlo. Za tím si stojím. Na podium už bych to samozřejmě nevytáh. Tadyto už je bronz, což je lepší, ale pořád je to jen o řadu výš, takže zpracování bude na podobné úrovni. Tak si to přeber
nejsem fanynkou značky Paiste, ani nefandím těmhle nízkým řadám, ale povím, že můj kolega a kamarád tyhle 201ky má a používá nejen ve zkušebně. hrává na to zábavy, hrává na to rockové koncertíky, nabouchal na to myslím dokonce i party na desku jednoho interpreta (měla to původně být má zakázka, ale nakonec si najal tohohle mladšího kamaráda pro moji časovou zaneprázdněnost..)

Posu´dte sami zvuk těch Paiste 201 - singlovka s klipem z té desky http://www.youtube.com/watch?v=VEWOPHKEliU
pehve

Příspěvek od pehve »

Kajda píše:http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =10&order=
tuhle cestu bych doporučil zase já - koupit profi rejďák nebo kreš a hajtku z druhé ruky to do 5 tisíc v pohodě a došetřovat na další kousky. Anatoliany - paráda.
Ty sety nebrat..."použitelná volba" to sice je, to je pravda ale jak pro koho :!:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:.............Ty sety nebrat..."použitelná volba" to sice je, to je pravda ale jak pro koho :!:
Souhlas bezezbytku!! Tenhle názor je přesně i můj. Krabicové sady jsou jen tahání peněz z adeptů hudby.... na to přijde každý, kdo se k takové sadě dostane. Těžko vysvětlovat... prostě stačí koupit a pak jen čekat, jak brzo vydrží radost z "dobrého kaufu"..... :?

Nakonec i na tom kamarádově singlu je dobře slyšet, jak crashe nemají tu potřebnou a očekávanou hloubku zvuku a hajtka také zní reltivně lacino. Chybí mi prostě akové to "zvukové 3D" které tomu dává život.
Sama jsem také něco nahrávala na Sabian B8 a B8 Pro (nikoliv ovšem krabicové sady, ale kousky vybírané po jednom a dle sluchu) a ač to snad nezní úplně blbě, stačí když si porovnám jiné svoje nahrávky třeba s Anatoliany, dělané o rok později v tom samém studiu a u toho samého zvukaře :wink:
Alokin

Příspěvek od Alokin »

Tak to zkusim a pokud to ani ted nevyjde, budu uz muset neco sehnat a bude to asi krabice:)

poslal jsem dotaz na Anatolian ride a nasel jsem tady za 3000 Zildjan ZHT 14 HH, tak jsem se taky zeptal

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=

cca 5500 a na crash si holt budu muset jeste prisetrsit (pokud tohle pude...)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“