Olympic
Olympic
Co říkáte na tuhle kapelu?podle mě je to česká stálice,a na to,že sou to už takový dědulové,tak maj muziku dobrou.
________
Rock'n'Roll !!!
Rock'n'Roll !!!
Olympic
Vemte si, že Janda nedávno prohlásil, že se těší, až budou oslavovat padesátku kapely...
to je už samo o sobě mazec. A taky právě proto bych tuhle kapelu nehodnotil jako celek, ale spíš to, čim si prošli a u čeho nakonec zůstali. Slyšel jsem pár desek ze 70. let a daj se mezi něma najít slušný kousky. Když tenkrát hráli s Jirkou Kornem
, byl to docela bigbít. Co hráli v pozdější době, mě zní jako
lokální český pop schopný překročit hranice státu maximálně tak do NDR nebo SSSR.
Jednou jsem viděl v TV záznam koncertu Olympicu z Lucerny z roku 1982 a nestačil jsem se divit. Tenkrát mě překvapilo, že mezi posluchačema a v kotli byli samý heavymetalisti 80. let - na hlavě trvalá, čelenka, džíska bez rukávů, černofialový pruhovaný elastický kraťasy, bílý kotníčkový boty s jazykem ven... I Janda byl takhle vystajlovanej (kromě tý trvalý)... asi to tenkrát znělo jako velmi tvrdá hudba. Dneska je to opravdu "stálice" naší populární hudby... dál bych to nehodnotil
Jednou jsem viděl v TV záznam koncertu Olympicu z Lucerny z roku 1982 a nestačil jsem se divit. Tenkrát mě překvapilo, že mezi posluchačema a v kotli byli samý heavymetalisti 80. let - na hlavě trvalá, čelenka, džíska bez rukávů, černofialový pruhovaný elastický kraťasy, bílý kotníčkový boty s jazykem ven... I Janda byl takhle vystajlovanej (kromě tý trvalý)... asi to tenkrát znělo jako velmi tvrdá hudba. Dneska je to opravdu "stálice" naší populární hudby... dál bych to nehodnotil
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
U mě to samý. Stejskání je taky dobrý...tear píše:Já když slyšim Želvu, tak se mě otvírá nůž v kapse...
ale takové "Slzy tvý mámy" si poslechnu rád...
Hraju na kytary a mašinky
Neslysel jsem ani jednu pisen od teto kapely, ktera by mi prisla dobra... A to jsem jich [asi jako kazdej, kdo vyrustal u nas] slysel pozehnane. Not my cup of tea
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
pro mě je olympic i petr janda zakladatel moderní rockové a heavymetalové scény u nás...a pana Jandu obdivuju protože díky jeho projektu ROCKMAPA by se u nás neobjevilo tolik dobrých metalových a rockových skupin. Protože on byl ten který jim nabízel že jim vydá nahrávky a nechal je točit v jeho studiu..
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
Muj nazor je,ze tu nikdy zadny dobry rockovy a metalovy kapely,ktery by to nekdy nekam dotahli...Jandu beru,ty stary flaky Olympicu dobry,ale ted uz je to o nicem.Brousitch píše:pro mě je olympic i petr janda zakladatel moderní rockové a heavymetalové scény u nás...a pana Jandu obdivuju protože díky jeho projektu ROCKMAPA by se u nás neobjevilo tolik dobrých metalových a rockových skupin. Protože on byl ten který jim nabízel že jim vydá nahrávky a nechal je točit v jeho studiu..
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Já bych neřekl, že je to tak špatný. Co vim, tak právě Olympic byla ta nejtvrdší kapela, která se u nás dala normálně, čili ne pokoutně a zamizdatově, sehnat. Ve svý době to byl prostě tvrdej rock, jiná doba jiná hudba. Řekl bych, že se tak trochu zařadili k těm rockovým důchodcům. Třeba taková Želva je celkem hravá skladba, taková veselá.
Na druhou stranu je pravda, že tu pánové straší už celkem dlouho
a nekonečné omílání starých fláků se leckomu začne po chvíli zajídat 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
s tim bych nesouhlasil..samozřejmě nikomu neberu jeho názor..ale jsou skupiny jako je Citron který po pádu Komunismu prorazili např. do USA což se moc nikomu nepodaří..a co já vim tak Olympic hrál i v Austrálii, kde sou myslim taky oblíbený.nozaki píše:Muj nazor je,ze tu nikdy zadny dobry rockovy a metalovy kapely,ktery by to nekdy nekam dotahli...Jandu beru,ty stary flaky Olympicu dobry,ale ted uz je to o nicem.Brousitch píše:pro mě je olympic i petr janda zakladatel moderní rockové a heavymetalové scény u nás...a pana Jandu obdivuju protože díky jeho projektu ROCKMAPA by se u nás neobjevilo tolik dobrých metalových a rockových skupin. Protože on byl ten který jim nabízel že jim vydá nahrávky a nechal je točit v jeho studiu..
Jinak podle mě je peckovej song Vlak co nikde nestaví ale je víc věcí co se mi po hudební stránce líbí..
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
Karel Gott i Helena Vondrackova taky zpivali v Carnegie Hall... To je otazka penez, ne kvality muziky.
BTW, o Jandove papalasstvi v OSA vite? Taky vec, ktera mu aspon v mycho ocich na reputaci moc neprida...
BTW, o Jandove papalasstvi v OSA vite? Taky vec, ktera mu aspon v mycho ocich na reputaci moc neprida...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Hele vyjadřuj se trošku mírněji. . !!!A jinak si myslím že o takový vulgární názory tady nikdo nestojí,nešlo by to jinak. . ??Popin píše:kapela na k****
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal