Olympic

Vše o kapelách a hudebnících ...
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Olympic

Příspěvek od hagridek »

Co říkáte na tuhle kapelu?podle mě je to česká stálice,a na to,že sou to už takový dědulové,tak maj muziku dobrou.
________
Rock'n'Roll !!!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

strašný... :roll:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Fox78

Příspěvek od Fox78 »

No mě se zrovna Olympic vůbec nelíbí možná kdyby tam nebyl Janda tak by to šlo. Mě je Janda prostě nepříjemnej už od první chvíle. Je to muj názor tak doufám že na mě nikdo nebude ůtočit 8)
FADE(Fokus) Stratocaster H-S-S -> R.M. pickup AlNico HB
kennedys

Olympic

Příspěvek od kennedys »

Vemte si, že Janda nedávno prohlásil, že se těší, až budou oslavovat padesátku kapely... :lol: to je už samo o sobě mazec. A taky právě proto bych tuhle kapelu nehodnotil jako celek, ale spíš to, čim si prošli a u čeho nakonec zůstali. Slyšel jsem pár desek ze 70. let a daj se mezi něma najít slušný kousky. Když tenkrát hráli s Jirkou Kornem :D , byl to docela bigbít. Co hráli v pozdější době, mě zní jako :roll: lokální český pop schopný překročit hranice státu maximálně tak do NDR nebo SSSR.

Jednou jsem viděl v TV záznam koncertu Olympicu z Lucerny z roku 1982 a nestačil jsem se divit. Tenkrát mě překvapilo, že mezi posluchačema a v kotli byli samý heavymetalisti 80. let - na hlavě trvalá, čelenka, džíska bez rukávů, černofialový pruhovaný elastický kraťasy, bílý kotníčkový boty s jazykem ven... I Janda byl takhle vystajlovanej (kromě tý trvalý)... asi to tenkrát znělo jako velmi tvrdá hudba. Dneska je to opravdu "stálice" naší populární hudby... dál bych to nehodnotil
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nevim sice co vubec ted hraji/oni jeste hraji?/ kazdopadne.. v patnacti sem to zral a kdyz to nekde zaslechnu tak mam si rad se slzami v ocich zavzpominam na tu dobu. :) kdyz si nekdo pozor neda.. :wink:
tear

Příspěvek od tear »

Já když slyšim Želvu, tak se mě otvírá nůž v kapse... :)
ale takové "Slzy tvý mámy" si poslechnu rád...
ibanez RG 270
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

tear píše:Já když slyšim Želvu, tak se mě otvírá nůž v kapse... :)
ale takové "Slzy tvý mámy" si poslechnu rád...
U mě to samý. Stejskání je taky dobrý...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neslysel jsem ani jednu pisen od teto kapely, ktera by mi prisla dobra... A to jsem jich [asi jako kazdej, kdo vyrustal u nas] slysel pozehnane. Not my cup of tea
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Brousitch

Příspěvek od Brousitch »

pro mě je olympic i petr janda zakladatel moderní rockové a heavymetalové scény u nás...a pana Jandu obdivuju protože díky jeho projektu ROCKMAPA by se u nás neobjevilo tolik dobrých metalových a rockových skupin. Protože on byl ten který jim nabízel že jim vydá nahrávky a nechal je točit v jeho studiu..
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! ;-)
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Brousitch píše:pro mě je olympic i petr janda zakladatel moderní rockové a heavymetalové scény u nás...a pana Jandu obdivuju protože díky jeho projektu ROCKMAPA by se u nás neobjevilo tolik dobrých metalových a rockových skupin. Protože on byl ten který jim nabízel že jim vydá nahrávky a nechal je točit v jeho studiu..
Muj nazor je,ze tu nikdy zadny dobry rockovy a metalovy kapely,ktery by to nekdy nekam dotahli...Jandu beru,ty stary flaky Olympicu dobry,ale ted uz je to o nicem.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Okno mé lásky je super song 8)
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Já mám dost rád píseň-Slzy tvý mámy.. .to je dost procítěnej song. .
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Metallistic píše:Já mám dost rád píseň-Slzy tvý mámy.. .to je dost procítěnej song. .
tuhle mam bouzel tak zprotivenou radiem... ze uz se mi chce blut kdyz to slysim.. mati a frekvence jedna no.. tem bych do studia hodil nejradej granat :?
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Já bych neřekl, že je to tak špatný. Co vim, tak právě Olympic byla ta nejtvrdší kapela, která se u nás dala normálně, čili ne pokoutně a zamizdatově, sehnat. Ve svý době to byl prostě tvrdej rock, jiná doba jiná hudba. Řekl bych, že se tak trochu zařadili k těm rockovým důchodcům. Třeba taková Želva je celkem hravá skladba, taková veselá. :wink: Na druhou stranu je pravda, že tu pánové straší už celkem dlouho :roll: a nekonečné omílání starých fláků se leckomu začne po chvíli zajídat :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
DrGeorge

Příspěvek od DrGeorge »

No, já se musim přiznat že je mám celkem rád. Prostě klasika. A taky už jenom proto, že to jsou výborný muzikanti. A propos, slyšeli jste to nový CD?? Já jo a fakt se mi to líbí.
Brousitch

Příspěvek od Brousitch »

nozaki píše:
Brousitch píše:pro mě je olympic i petr janda zakladatel moderní rockové a heavymetalové scény u nás...a pana Jandu obdivuju protože díky jeho projektu ROCKMAPA by se u nás neobjevilo tolik dobrých metalových a rockových skupin. Protože on byl ten který jim nabízel že jim vydá nahrávky a nechal je točit v jeho studiu..
Muj nazor je,ze tu nikdy zadny dobry rockovy a metalovy kapely,ktery by to nekdy nekam dotahli...Jandu beru,ty stary flaky Olympicu dobry,ale ted uz je to o nicem.
s tim bych nesouhlasil..samozřejmě nikomu neberu jeho názor..ale jsou skupiny jako je Citron který po pádu Komunismu prorazili např. do USA což se moc nikomu nepodaří..a co já vim tak Olympic hrál i v Austrálii, kde sou myslim taky oblíbený.

Jinak podle mě je peckovej song Vlak co nikde nestaví ale je víc věcí co se mi po hudební stránce líbí..
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! ;-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Karel Gott i Helena Vondrackova taky zpivali v Carnegie Hall... To je otazka penez, ne kvality muziky.
BTW, o Jandove papalasstvi v OSA vite? Taky vec, ktera mu aspon v mycho ocich na reputaci moc neprida...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Popin

Příspěvek od Popin »

kapela se mi nelíbí
Naposledy upravil(a) Popin dne 19.10.2007 16:44, celkem upraveno 1 x.
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Popin píše:kapela na k****
Hele vyjadřuj se trošku mírněji. . !!!A jinak si myslím že o takový vulgární názory tady nikdo nestojí,nešlo by to jinak. . ??
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ty sis ještě nezvykl? TOHLE JE POPIN, HALOOO!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“