Nahrávání coververzí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Nahrávání coververzí

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:
stinm píše:Když už jsme u těch našich "youtube" idolů, ukážu svého :) http://www.youtube.com/watch?v=QQPD84ZQ ... re=related
Zahraný super, ale vadí mi ta jeho image, ani jsem to video nedokoukala do konce (sorry, prostě můj subjektivní pocit, přišlo mi to dost trapný, nemůžu za to 8) ), ale jak říkám - co se bubnování týče, je rychlej :wink:
Mě baví třeba Cobus ... jedno náhodné video http://www.youtube.com/watch?v=cJms2NKJ ... re=related

Jo tohle sa fakt dá poslouchat i koukat na to do konce. není to taky úplně moje gusto, ale je mi to hodně blizoučké a po videu toho střelmistra drsňáka v brýlích je to jako balzám na duši i pro oko :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:o tohle sa fakt dá poslouchat i koukat na to do konce. není to taky úplně moje gusto, ale je mi to hodně blizoučké a po videu toho střelmistra drsňáka v brýlích je to jako balzám na duši i pro oko :wink:
Moniko pamatuješ? Tohle je přesně to "humpolácké sezení nad soupravou". .. :wink: Krásně to má rozestaveno, úplně podle mého gusta. A také hra a styl se mi hodně líbí. :) Takže Cobus - hodně dobrý.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
Monikad píše:o tohle sa fakt dá poslouchat i koukat na to do konce. není to taky úplně moje gusto, ale je mi to hodně blizoučké a po videu toho střelmistra drsňáka v brýlích je to jako balzám na duši i pro oko :wink:
Moniko pamatuješ? Tohle je přesně to "humpolácké sezení nad soupravou". .. :wink: Krásně to má rozestaveno, úplně podle mého gusta. A také hra a styl se mi hodně líbí. :) Takže Cobus - hodně dobrý.
Samozřejmě že nejen pamatuju, ale také vidím..... názor na to nemám důvod měnit a taky mě to bouchlo do očí jako první hned jen to video začlo. Fakt nekecám, když řeknu že první věta komentu k tomu mě napadla jako že: "Má to tak nějak jakoby vše naplacato pod sebou rozestaveno a je u toho jako nad rýsovacím stolem..." ale pak jsem to nenapsala veřejně, neb jsem už ten názor ventilovala dřív a nechtěla znovu dráždit hada bosou nohou. :!: Ale to že tohle posazení prostě nemusím ještě neznamená nic, že jemu se tak hraje zjevně fajn. Rozesmálo mě to ale taky, to je fakt.... :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Tohle není "cover-bubeník". Je to přímo bubeník Set Your Goals a celou jejich novou desku nabubnoval na video a hodil na youtube. No zvuk je ucházející, nejspíš snímaný přímo z kamery. I tak mám jeho styl rád.

O to mi ale tak moc nejde, když je tu řeč o YT bubenících, tak se zeptám rovnou zde - netušíte co to má za "chinu"? Jestli to je china. Vypadá to spíš jako crash s dírama jak v ementálu :) Díky za pomoc.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No on to je crash s dírama :D Tzv O-zone Crash
dělá je například Sabian
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Mým vzorem je zase tento bubeník. Občas si při pohledu na něj říkám, jestli se na to nevykašlat:
http://www.bibri.net/2009/08/31/kapela- ... e-bubenik/

:mrgreen:

P.S. Ten nadpis je ale skvělý a myslím že i pravdivý.
Sorry za OT.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

ha, červený traktůrek, tenhle miluje můj dvouletý synek :) ..
rytmus založený na principu náhodných výbuchů má něco do sebe :mrgreen:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:ha, červený traktůrek, tenhle miluje můj dvouletý synek :) ..
rytmus založený na principu náhodných výbuchů má něco do sebe :mrgreen:
Tohle video už nějaký ten pátek znám, ale je to prostě stále pardní recese. ve studentských letech jsem kdysi viděla vystoupení nějaké undergroundové kapely hrající cosi jako experimentální industriální muziku. krom všelijakých brusek a vrtaček tam tempo obstarával malý parní buchar!! :shock: :D

Proč by, Pehve, měl motor traktoru vydávat "náhodné" výbuchy??? Vznětový motor (ale vlastně jakýkoliv motor, tedy nejen dieselový) funguje paradoxně velice pravidelně!!!! když se dostaví nepravidelnost - je něco v nepořádku a zpravidla takhle na volnoběh chcípne!! :? tedy traktor je naprosto ideálním bubeníkem, má však chybu v tom, že se zvyšujícím se tempem (to když traktorista přišlápne pedál plynu) sbaští víc nafty.... ale zase i do živého bubeníka se leje spousta tekutiny a čím ostřejší tempa, tím větší je za bubny žízeň :D

P.S.: nejen u bubeníka.... u bubenice platí samozřejmě totéž....víme o tom svý, že Kajdo?? :roll: :twisted:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:i do živého bubeníka se leje spousta tekutiny a čím ostřejší tempa, tím větší je za bubny žízeň :D
P.S.: nejen u bubeníka.... u bubenice platí samozřejmě totéž....víme o tom svý, že Kajdo?? :roll: :twisted:
Tak povídej, přeháněj...! I když tohle by sneslo samostatné téma.. :D

a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

zzbar píše:
Monikad píše:i do živého bubeníka se leje spousta tekutiny a čím ostřejší tempa, tím větší je za bubny žízeň :D
Já osobně se rozpovídat nemůžu, už vůbec ne v samostatném tématu ... zkazila bych si tím image slušné holky :| :mrgreen:
Až se jednou naučím trochu hrát, tak budu taky natáčet covery :mrgreen: (abych se vrátila k tématu :D )
Naposledy upravil(a) Kajda dne 10.07.2011 22:26, celkem upraveno 1 x.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:
zzbar píše:
Já osobně se rozpovídat nemůžu, už vůbec ne v samostatném tématu ... zkazila bych si tím image slušné holky :| :mrgreen:
Až se jednou naučím trochu hrát, tak budu taky natáčet covery :mrgreen: (abych se vrátila k tématu :D )

Ve všech bodech Kajdiny reakce: NO COMMENT. Měla bych určitě k tématu pár historek ..... a zdaleka ne jen ze svého deníčku :twisted:
kajda si zkazit image slušný holky??? Nemožné..... napíšu jen Harleyś bar Kolín..... víc nechám bez reakce :)

Každopádně jsem někde slyšela heslo "Image je nanic - poslouchej žízeň!" bacha na to, u hraní tohle heslo směřuje krátkodobě do falešna a nerytmična a dlouhodobě do kytek.....

K poslední větě: Až se já naučím konečně hrát, vykašlu se na covery a budu natáčet vlastní věci, které nosím v hlavě a nemám je jak prezentovat posluchačstvu 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
tady je to fakt OFF TOPIC když tak v novém tématu, ale jen se souhlasem těch o kterých bychom mluvili. Přece nebudeme drbat nebo pomlouvat ty, co se debaty neučastní....
vojtechkrupicka

Příspěvek od vojtechkrupicka »

Děkuju všem za příspěvky. snad to nějak dam. myslel jsem to tak, jen že bych nahrál bicí k hudební stopě abych si moh dát nějaký coververze na youtube.
vojtechkrupicka

Na netu jsem našel tuhle sadu mikrofonů na ozvučení bicích, tak jsem se chtěl zeptat jestli s ní někdo nemáte zkušennosti a jestli je alspon trochu dobrá, protože neni zas tak drahá. díky
http://kytary.cz/samson-7kit/HN094994/
vojtechkrupicka

ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc, která ale asi nepatří moc k tématu.
Mam hluchátka, který jsou zároven i sluchátka a mají takovej ten výstup jako je třeba u kytar a já bych to potřeboval propojit s mobilem, kterej má jacka. Nevíte někdo, jestli se prodává nějaká propojka? Na kytary.cz jsem našel hodně propojek, ale nějak nevim jestli tam je ta, co potřebuju. Děkuju a radu
http://kytary.cz/zvukova-technika/snury ... a-redukce/
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tak to bude tato například http://kytary.cz/bespeco-slad140/HN104984/
Co se mikrofomnů týče, tak je jasné, že za cca 850 korun na jeden mikrofon nemůžeš čekat zázraky, ale pro coververze či dema to stačit bude a když tě nahrávání chytne tak postupně můžeš arzenál obměnit (něco lepšího do kopáku, pak třeba SM57 na snare, nové overheady a tak. ALe jako startovacího bodu bych se toho nebál

EDIT: Původně jsem napsal SM57 na mikrofon, nikoliv snare
Naposledy upravil(a) Moleek dne 14.07.2011 18:29, celkem upraveno 1 x.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
vojtechkrupicka

ok díky. někde jsem dokonce četl, že ty mikrofony i chválili, tak uvidíme. každopádně díky za rady
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

jak už psal kolega, ty mikráčky Samson pro tvé účely dostačí dokonale!! :!:

Co se týče propojení sluchátek a telefonu..... netuším přesně, jaké konektory potřebuješ poredukovat. Na straně sluchátek píšeš, že je "takové to jako u kytary" tedy pravděpodobně myslíš samečka (male) jack 6,3 jen u sluchátek to bude (narozdíl od kytary) ve stereo provedení. na mobbilu zase máš Jack 3,5 nebo možná že 2,5 zásuvku (female) taktéž ve stereo verzi.
Propojku tedy ptřebuješ takovou, která je STEREO a má na jedné straně Female Jack 6,3 a na druhém konci MALE Jack 3,5 nebo 2,5...... co na mobilu skutečně máš najdeš nejjednodušeji v manuálu a nebo když změříš průměr konektoru na mobilu měřidlem 8)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Možná to připomínám zbytečně, ale nezapomeň, že do těch kondíků musíš nějak pořešit napájení :!:
Samsony téhle řady jsem slyšel, ovšem na kopáku a virblu byly jiné mikrofony, takže nemůžu přesně říct. Tomy ale na mě neudělaly špatný dojem. OH také.
Budeš ty mikrofony používat jen na nahrávání, nebo s nimi budeš snímat i live produkce?

a spousta No name...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Podívej se na tohle:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =10&order=
+
http://muziker.cz/mikrofony/na-bici-a-p ... d-007.html
(mám ho vyzkoušený - za ty prechy super!)
+
http://kytary.cz/shure-sm57-lce/HN012954/
nebo
http://www.audiotek.cz/product-13605-audix-i5

A máš vybavení s poměrně slušnou úrovní (v případě snare dokonce velmi slušnou) :wink:

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“