Zahraný super, ale vadí mi ta jeho image, ani jsem to video nedokoukala do konce (sorry, prostě můj subjektivní pocit, přišlo mi to dost trapný, nemůžu za to ), ale jak říkám - co se bubnování týče, je rychlej
Mě baví třeba Cobus ... jedno náhodné video http://www.youtube.com/watch?v=cJms2NKJ ... re=related
Jo tohle sa fakt dá poslouchat i koukat na to do konce. není to taky úplně moje gusto, ale je mi to hodně blizoučké a po videu toho střelmistra drsňáka v brýlích je to jako balzám na duši i pro oko
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad píše:o tohle sa fakt dá poslouchat i koukat na to do konce. není to taky úplně moje gusto, ale je mi to hodně blizoučké a po videu toho střelmistra drsňáka v brýlích je to jako balzám na duši i pro oko
Moniko pamatuješ? Tohle je přesně to "humpolácké sezení nad soupravou". .. Krásně to má rozestaveno, úplně podle mého gusta. A také hra a styl se mi hodně líbí. Takže Cobus - hodně dobrý.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad píše:o tohle sa fakt dá poslouchat i koukat na to do konce. není to taky úplně moje gusto, ale je mi to hodně blizoučké a po videu toho střelmistra drsňáka v brýlích je to jako balzám na duši i pro oko
Moniko pamatuješ? Tohle je přesně to "humpolácké sezení nad soupravou". .. Krásně to má rozestaveno, úplně podle mého gusta. A také hra a styl se mi hodně líbí. Takže Cobus - hodně dobrý.
Samozřejmě že nejen pamatuju, ale také vidím..... názor na to nemám důvod měnit a taky mě to bouchlo do očí jako první hned jen to video začlo. Fakt nekecám, když řeknu že první věta komentu k tomu mě napadla jako že: "Má to tak nějak jakoby vše naplacato pod sebou rozestaveno a je u toho jako nad rýsovacím stolem..." ale pak jsem to nenapsala veřejně, neb jsem už ten názor ventilovala dřív a nechtěla znovu dráždit hada bosou nohou. Ale to že tohle posazení prostě nemusím ještě neznamená nic, že jemu se tak hraje zjevně fajn. Rozesmálo mě to ale taky, to je fakt....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Tohle není "cover-bubeník". Je to přímo bubeník Set Your Goals a celou jejich novou desku nabubnoval na video a hodil na youtube. No zvuk je ucházející, nejspíš snímaný přímo z kamery. I tak mám jeho styl rád.
O to mi ale tak moc nejde, když je tu řeč o YT bubenících, tak se zeptám rovnou zde - netušíte co to má za "chinu"? Jestli to je china. Vypadá to spíš jako crash s dírama jak v ementálu Díky za pomoc.
pehve píše:ha, červený traktůrek, tenhle miluje můj dvouletý synek ..
rytmus založený na principu náhodných výbuchů má něco do sebe
Tohle video už nějaký ten pátek znám, ale je to prostě stále pardní recese. ve studentských letech jsem kdysi viděla vystoupení nějaké undergroundové kapely hrající cosi jako experimentální industriální muziku. krom všelijakých brusek a vrtaček tam tempo obstarával malý parní buchar!!
Proč by, Pehve, měl motor traktoru vydávat "náhodné" výbuchy??? Vznětový motor (ale vlastně jakýkoliv motor, tedy nejen dieselový) funguje paradoxně velice pravidelně!!!! když se dostaví nepravidelnost - je něco v nepořádku a zpravidla takhle na volnoběh chcípne!! tedy traktor je naprosto ideálním bubeníkem, má však chybu v tom, že se zvyšujícím se tempem (to když traktorista přišlápne pedál plynu) sbaští víc nafty.... ale zase i do živého bubeníka se leje spousta tekutiny a čím ostřejší tempa, tím větší je za bubny žízeň
P.S.: nejen u bubeníka.... u bubenice platí samozřejmě totéž....víme o tom svý, že Kajdo??
Monikad píše:i do živého bubeníka se leje spousta tekutiny a čím ostřejší tempa, tím větší je za bubny žízeň
P.S.: nejen u bubeníka.... u bubenice platí samozřejmě totéž....víme o tom svý, že Kajdo??
Tak povídej, přeháněj...! I když tohle by sneslo samostatné téma..
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad píše:i do živého bubeníka se leje spousta tekutiny a čím ostřejší tempa, tím větší je za bubny žízeň
Já osobně se rozpovídat nemůžu, už vůbec ne v samostatném tématu ... zkazila bych si tím image slušné holky
Až se jednou naučím trochu hrát, tak budu taky natáčet covery (abych se vrátila k tématu )
Naposledy upravil(a) Kajda dne 10.07.2011 22:26, celkem upraveno 1 x.
Já osobně se rozpovídat nemůžu, už vůbec ne v samostatném tématu ... zkazila bych si tím image slušné holky
Až se jednou naučím trochu hrát, tak budu taky natáčet covery (abych se vrátila k tématu )
Ve všech bodech Kajdiny reakce: NO COMMENT. Měla bych určitě k tématu pár historek ..... a zdaleka ne jen ze svého deníčku
kajda si zkazit image slušný holky??? Nemožné..... napíšu jen Harleyś bar Kolín..... víc nechám bez reakce
Každopádně jsem někde slyšela heslo "Image je nanic - poslouchej žízeň!" bacha na to, u hraní tohle heslo směřuje krátkodobě do falešna a nerytmična a dlouhodobě do kytek.....
K poslední větě: Až se já naučím konečně hrát, vykašlu se na covery a budu natáčet vlastní věci, které nosím v hlavě a nemám je jak prezentovat posluchačstvu
tady je to fakt OFF TOPIC když tak v novém tématu, ale jen se souhlasem těch o kterých bychom mluvili. Přece nebudeme drbat nebo pomlouvat ty, co se debaty neučastní....
Děkuju všem za příspěvky. snad to nějak dam. myslel jsem to tak, jen že bych nahrál bicí k hudební stopě abych si moh dát nějaký coververze na youtube.
Na netu jsem našel tuhle sadu mikrofonů na ozvučení bicích, tak jsem se chtěl zeptat jestli s ní někdo nemáte zkušennosti a jestli je alspon trochu dobrá, protože neni zas tak drahá. díky http://kytary.cz/samson-7kit/HN094994/
ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc, která ale asi nepatří moc k tématu.
Mam hluchátka, který jsou zároven i sluchátka a mají takovej ten výstup jako je třeba u kytar a já bych to potřeboval propojit s mobilem, kterej má jacka. Nevíte někdo, jestli se prodává nějaká propojka? Na kytary.cz jsem našel hodně propojek, ale nějak nevim jestli tam je ta, co potřebuju. Děkuju a radu http://kytary.cz/zvukova-technika/snury ... a-redukce/
Tak to bude tato například http://kytary.cz/bespeco-slad140/HN104984/
Co se mikrofomnů týče, tak je jasné, že za cca 850 korun na jeden mikrofon nemůžeš čekat zázraky, ale pro coververze či dema to stačit bude a když tě nahrávání chytne tak postupně můžeš arzenál obměnit (něco lepšího do kopáku, pak třeba SM57 na snare, nové overheady a tak. ALe jako startovacího bodu bych se toho nebál
EDIT: Původně jsem napsal SM57 na mikrofon, nikoliv snare
Naposledy upravil(a) Moleek dne 14.07.2011 18:29, celkem upraveno 1 x.
jak už psal kolega, ty mikráčky Samson pro tvé účely dostačí dokonale!!
Co se týče propojení sluchátek a telefonu..... netuším přesně, jaké konektory potřebuješ poredukovat. Na straně sluchátek píšeš, že je "takové to jako u kytary" tedy pravděpodobně myslíš samečka (male) jack 6,3 jen u sluchátek to bude (narozdíl od kytary) ve stereo provedení. na mobbilu zase máš Jack 3,5 nebo možná že 2,5 zásuvku (female) taktéž ve stereo verzi.
Propojku tedy ptřebuješ takovou, která je STEREO a má na jedné straně Female Jack 6,3 a na druhém konci MALE Jack 3,5 nebo 2,5...... co na mobilu skutečně máš najdeš nejjednodušeji v manuálu a nebo když změříš průměr konektoru na mobilu měřidlem
Možná to připomínám zbytečně, ale nezapomeň, že do těch kondíků musíš nějak pořešit napájení
Samsony téhle řady jsem slyšel, ovšem na kopáku a virblu byly jiné mikrofony, takže nemůžu přesně říct. Tomy ale na mě neudělaly špatný dojem. OH také.
Budeš ty mikrofony používat jen na nahrávání, nebo s nimi budeš snímat i live produkce?
a spousta No name...