Eddi Van Halen

Vše o kapelách a hudebnících ...
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Eddi Van Halen

Příspěvek od Nuker »

Tak co říkáte na tohodle blazna se supercasterem ? Podle mě je to docela typas ten jeho feeling , jak tappinguje erupci ,,, podle mýho by se mohl srovnávat s Hendrixem .... :-)

http://youtube.com/watch?v=z_lwocmL9dQ

Nehoraznej skill nechapu jak to dělá
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Eddie je skutečná legenda. Srovnávat s Jimmym... tady je každý srovnání dost subjektivní, každý má jinak dimenzovanou techniku :?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Popin

Příspěvek od Popin »

nemam rád
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Popin píše:nemam rád
Nemusíš :wink:
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

taky moc nemusim , pruměrnej kytarista kterej v solingu používá dost vohrátý a starý motivy
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Greeg píše:taky moc nemusim , pruměrnej kytarista kterej v solingu používá dost vohrátý a starý motivy
Dneska určitě, v době jeho největší slávy moc ohrané nebyly.
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Greeg píše:taky moc nemusim , pruměrnej kytarista kterej v solingu používá dost vohrátý a starý motivy
hele satriani prej není dobrej kytarista Van Halen taky ne by mě zajímalo kdo podle tebe dobrej je? Asi rychloprstý borci jako herman li co?
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
humus

Příspěvek od humus »

kámoš mi něco pouštěl ale nějak zvlášť mě to neoslovilo
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dobrej týpek :-)

a je sakra poznat, jak moc ovlivnil Dimebaga, stačí se kouknout na to video co tu bylo :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Veth - hele jedinej rychlej kytarista kterýho obdivuju je malmsteen , to je vše .
ale prostě halen stejně jako satriány a stovky dalších kytaristů prostě nějak nevnímám , neposlouchám páč nepřinesli do rockový muziky nic novýho , hrajou prostě to co všichni vostatní a to už mám voposloucháný . Oproti tomu třeba Blackmore s kapelou blackmores night , nebo třeba ten malmsteen nebo gilmour (jeden z" nejpomalejších" známejch kytaristů :wink: ) prostě přišli s nečim "novym" co se mi zrovna líbí .
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Greeg píše:Veth - hele jedinej rychlej kytarista kterýho obdivuju je malmsteen , to je vše .
ale prostě halen stejně jako satriány a stovky dalších kytaristů prostě nějak nevnímám , neposlouchám páč nepřinesli do rockový muziky nic novýho , hrajou prostě to co všichni vostatní a to už mám voposloucháný . Oproti tomu třeba Blackmore s blackmores night , nebo třeba ten malmsteen nebo gilmour (jeden z" nejpomalejších" známejch kytaristů :wink: ) prostě přišli s nečim "novym" co se mi zrovna líbí .
A co přinesl Ynqwie..???Ne že bych proti němu něco měl,ale v čem je něco víc teda..??

Teď sem se díval do jedné literatury a je tam napsáno,že Van Halenův výbušný hardrockový přístup přinesl převratnou změnu ve způsobu rockového a heavymetalového hraní tak nevím no . . . :wink:

A pan Satriany je v technice hry atd. . jedním z nejvlivnějších kytaristů..!!! :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Malmsteen? taky by mě zajímalo, co na něm lidi tak vidí
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Dark Axel píše:Malmsteen? taky by mě zajímalo, co na něm lidi tak vidí
JJ na Malmsteena myslím. . Jako ho taky poměrně obdivuju,ale myslím si že to není zas takovej kytarista aby byl obdivován celým světem. .
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já Malmsteena vyloženě nemám rád. Nesedí mi jeho styl a s jeho feelingem pod bodem mrazu je to pro mě zabijácké poslochat to :D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

já ale taky nepíšu to co říkaj enciklopedie , ale to co si myslim já . Malmsteen je vyloženě technickej hráč , doslova vyhrátej člověk , ale to jak háže noty jednu za druhou na svym stratovi a prostě ty melodie vážný hudby , dotoho ten zvuk elektrický kytary , to se mi fakt líbí

většinou lidi ho nemaj rádi protože to co hraje ,voni zahrát neuměj
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Greeg píše:já ale taky nepíšu to co říkaj enciklopedie , ale to co si myslim já . Malmsteen je vyloženě technickej hráč , doslova vyhrátej člověk , ale to jak háže noty jednu za druhou na svym stratovi a prostě ty melodie vážný hudby , dotoho ten zvuk elektrický kytary , to se mi fakt líbí

většinou lidi ho nemaj rádi protože to co hraje ,voni zahrát neuměj
jako s tou poslední větou musim souhlasi. Lidi rychlý kytaristy urážej páč jim nerozuměj i ve většině těch běhů je schována harmonická a melodická vyspělost. Noa le říct že van halen nic nepřinesl a co třeba hammering? Díky němu ho hrajem v podobě jako dnes a satriany řiká ti něco oktávový hraní či dvoj vytažení tónu? Velmi častá technika a celkově satrianyho skladby plný emocí a užásný v používaní všech technik. Já osobně nemus ani van halena an i třaba malmstena ale řikat o nich že to jsou onanisti je nesmysl. No samozřejmě že blackmore je blackmore ale nejen tyhle starý kytaristi tvořej hudbu.
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Veth - to že hodně používal tapping (kterej ovšem nevymyslel) je pravda , ale já to myslim po stránce hudebního stylu
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Greeg píše:Veth - to že hodně používal tapping (kterej ovšem nevymyslel) je pravda , ale já to myslim po stránce hudebního stylu
Já vim že ho nevymyslel to používali už starý jazzmani ale Van Halen to procpal do popředí stejně jako Hendrix sólovou kytaru.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nevěděl jsem, že Satriani "vynalezl" bendované doublestopy...člověk se furt něco učí :D
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

teda já osobně z van halena necejtim feeling ani trochu...na eruption sem se kouknul a když sem to viděl poprvý tak sem měl čelist proklatě nízko, ale když sem to poslouchal podruhý došlo mi že vůbec neobdivuju tu muziku ale tu techniku, hraje to naprosto precizně a rychle to je fakt...ale to neni feeling, takhle to za pár let zahraje každej japonskej robot...

s Hendrixem bych ho vůbec nesrovnával, protože Hendrix to je jinej výraz pro feeling, to o Halenovi říct nemůžu...

to samý Satriani, a někerý metalový ikony...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“