Sustain na e ve vyšších polohách

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Koudelnik

Re: Sustain na e ve vyšších polohách

Příspěvek od Koudelnik »

Měl bych jeden dotaz: má na sustain vliv i kvalita kabelu?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ne
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bubucci píše:Ne
Spíš bych řekl "ne slyšitelný" - protože nějaký hifi audiofil s ušima netopýra by nám jistě vysvětlil, že ano. (Slabý signál na konci doznívání prostě neproleze.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:(Slabý signál na konci doznívání prostě neproleze.)
Přes šum. Kdyby nebyl šum, prolezl by, pokud by bylo čím jej zachytit :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To se tu tak hezky doplňujeme :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ahoj
Doufám že zakladatel vlákna se nebude zlobit že mu sem lezu ) mát taky otázečku týkající se doznívání strun.
Vezmu to zkrátka, dvě kytary - na jedné mi zvuk pěkně doznívá téměř bez zakolísání až dokonce ,ale na druhé mi zvuk doznívá jakoby přerušovaně - kolísavě,zkoušel jsem hnout snímače nahoru ,dolu,kontroloval nalazení, oktávy,jiné struny a nic,je to nějaký klasický problém něčeho na kytaře?nevíte prosím co s tím?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Můj tip v podstatě naslepo - nízký dohmat a drnčení přes pražce, možná neslyšitelné, ale i tak může ovlivńovat doznívání struny.

Jinak ta otázka je položena dost zoufale, fakt se dá jen tipovat.

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jde o co to je to za snímače v jaké kytaře, třeba PSND snímače na ibanezkách, bachovské snímače a prostě ty snímače z levnějších kytar dost často jak já ríkám "vrtulníkují" ten zvuk má podobnej charakter jak když nad hlavou proletí vrtulník, možná myslí tohle...na tohle pomůže výměna za lepší snímač.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flajtře, dokázal bys ten jev nahrát? Docela by mě zajímalo o čem mluvíš, já nic takového neznám.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Teď už ne, protože ty snímače leží v šuplíku, ale optám se kamoše s Bachem, třeba to nějak nahraje...ikdyž nevím čím. :)

EDIT: tak na mě prej ve slušnosti kašle, že to bestak nemá čím nahrát :D ale něco jak dělá tady morello to není ten zvuk prostě tak kolísá, že nám to s kamošem připomělo vrtulník a od tý doby tomu tak říkáme, takže je to označení asi nevhodný a raději bych ho tady na fóru vypustil :lol: :)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Dobře ,tak já víkendu zvednu struny ať vyloučím možnost nějakého drnčení a pořádně to okouknu a popíšu to srozumitelněji. popřípadě vyměním snímače ,zda to pomůže.... ....asi bych to přirovnal jako když mám spuštěné tremolo na frekvenci cca 4Hz,tak kolísavě to doznívá...
zatím děkuji )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nejlepší bude to nahrát, abychom věděli, o čem se vlastně mluví.

PetrPeter 1975 - 2008
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ahoj
Tak ,ač je mi stydno ...,je problém vyřešen,opravdu stačilo ještě trošku přizvednout kobylku :oops:
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“