Stavba komba
Re: Stavba komba
Já sem to nemyslel tak aby si kuli tomu že momentálně stavíš "combo" hnedka letěl do krámu vypláznul desítku za osciloscop , byla to jedna ze 3 možností . Myslel sem to tak že jestli se tomu budeš chtít dál věnovat a stavět zesíky atd .... tak si ho stejně jednou asi koupíš a vůbec to nemusí bejt žádnej Hi-end Scope za 50k . Já mam přez 20 let starej dvoukanálovej analog asi za 2k a to mi ke štěstí stačí .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

tvrdils jak chodis na elektroskolu, tam nemate osciloskop? he?syneda píše:jo jasne a oscil vezmu kdea napajení tam mám +-18V což by nic dělat nemělo
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Vybec bych se nedivil kdyby syneda do tohodle bastlu uz ty dva tisice vrazil. Neveril ze koupit neco z druhe ruky za 1500 je mnohem lepsi nez bastlit pekelne stroje.Rocky_MK píše: Myslím,že mít ty dvě tyčky,tak si to kombo koupí hotové a je to...
ve skole oscilu mame hafo ale ted uz jsou jaksi prazdniny a do skoly nechodim
a i kdybych do toho ty prachy vrazil, tak jsem to nedelal jenom kvuli penezum, ale protoze me to bavi a chci se to naucit
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná je to k něčemu i dobré, snad se poučí ze zbytečných chybjastud píše:Vybec bych se nedivil kdyby syneda do tohodle bastlu uz ty dva tisice vrazil. Neveril ze koupit neco z druhe ruky za 1500 je mnohem lepsi nez bastlit pekelne stroje.Rocky_MK píše: Myslím,že mít ty dvě tyčky,tak si to kombo koupí hotové a je to...
OT : Viděl jsem na hudebnim bazaru kombo za 1200,-.Nějaký Kustom, prej pololampa, s 8" repráčkem - myslíte si, že to má cenu kupovat, když je prej "ve skvělém stavu " ? Né že bych to chtěl kupovat, jenom by mě zajímalo, jestli je reálné, že za dvanáct stovek pololampa z 8" repráčkem je na doma lepší, než třeba "nějaký lepší" tranzistor za 5K ...
jestli je tam jednoduchej lampovej preamp s 1 dabl triodou co je živenej DC-DC měničem ,v konci nějaký TDA .Tak by to za těch 1200 mohlojít . Ale te.8"reprák to bude tak na nějaký domácí hudlání .

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jo,já bych to aj bral...kdyby to aspoň mělo výstup na externí reprák. Ale kdybych si ho dodělal sám,tak tím paralelním připojením rozeseru impedanci. Nebo to pololampám nevadí ?core88 píše:jestli je tam jednoduchej lampovej preamp s 1 dabl triodou co je živenej DC-DC měničem ,v konci nějaký TDA .Tak by to za těch 1200 mohlojít . Ale te.8"reprák to bude tak na nějaký domácí hudlání .
Tak bys udělal výstup na externí box, který by ten původní reproduktor odpojil, ne? Stejně pokud to poženeš do nějaké slušnější 12", tak ti tam ta 8" bude akorát dělat bordel... A myslím, že co se týče impedance a pololampy, bude to stejné, jako u tranďáku - elka je jen v preampu...
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Toto tady řešit už je OT,ale tak to už možu rovnou tu elektroniku vytáhnout a dat do samostatného zesáku,když bych to repro nepoužívalSadam.S píše:Tak bys udělal výstup na externí box, který by ten původní reproduktor odpojil, ne? Stejně pokud to poženeš do nějaké slušnější 12", tak ti tam ta 8" bude akorát dělat bordel... A myslím, že co se týče impedance a pololampy, bude to stejné, jako u tranďáku - elka je jen v preampu...
A tak moh by si si že jo . ale proč to ničit když to hraje . já by sem tam vecpal výstup na ext repro a pak si to píchneš na co chceš . Tamto je zbytečná práce . A když by si to měl jako combohlavu na bedně tak to vypadá líp a máš pocit že toho máš víc
a taky to je snažší na případnej převoz (jak kdy).

Sice se asi poste opakuju, ale prisetri tri kila a muzes mit bazarovy Crate FW-15R nebo Roland Cube 15x. Ve sve cenove kategorii nejspis uplne nejlepsi zesilovace. Na to ze je ten Kustom pololampa se vykasli. Jedna flaska v preampu ti z toho lampac neudela. Je tam spis jen na okrasu. Kresli se tam diodama, ta tampa tam mozna pridava trochu komprese, ale to bude si tak vsechno. schema: http://sindor.sweb.cz/Tube12A.pdfRocky_MK píše: Tak možná je to k něčemu i dobré, snad se poučí ze zbytečných chyb
OT : Viděl jsem na hudebnim bazaru kombo za 1200,-.Nějaký Kustom, prej pololampa, s 8" repráčkem - myslíte si, že to má cenu kupovat, když je prej "ve skvělém stavu " ? Né že bych to chtěl kupovat, jenom by mě zajímalo, jestli je reálné, že za dvanáct stovek pololampa z 8" repráčkem je na doma lepší, než třeba "nějaký lepší" tranzistor za 5K ...
Osmicky repraku bych se az tak nebal, je to znamy klise ze na kytaru potrebujes 12 palcu nejlip Celestion Greenback... Do Fendera Champa cpali 6 nebo 8 palcu (podle typu) a je to jeden z nejlepsich ampu vybec... (samozrtejme ne na ultra brutal metal)
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Ty hej...ultrabrutal metal nehraju ( nehraju pičoviny )jastud píše:Sice se asi poste opakuju, ale prisetri tri kila a muzes mit bazarovy Crate FW-15R nebo Roland Cube 15x. Ve sve cenove kategorii nejspis uplne nejlepsi zesilovace. Na to ze je ten Kustom pololampa se vykasli. Jedna flaska v preampu ti z toho lampac neudela. Je tam spis jen na okrasu. Kresli se tam diodama, ta tampa tam mozna pridava trochu komprese, ale to bude si tak vsechno. schema: http://sindor.sweb.cz/Tube12A.pdfRocky_MK píše: Tak možná je to k něčemu i dobré, snad se poučí ze zbytečných chyb
Osmicky repraku bych se az tak nebal, je to znamy klise ze na kytaru potrebujes 12 palcu nejlip Celestion Greenback... Do Fendera Champa cpali 6 nebo 8 palcu (podle typu) a je to jeden z nejlepsich ampu vybec... (samozrtejme ne na ultra brutal metal)
Jasny, ja bych do toho asi nesel. Pokud se ti podari rozchodit to co stavis tak budes na nejakou dobu spokojenej a pak si stejne postavis nejakou lampu. Na doma jsou idealni jednoduchy zapojeni s jednou nebo dvema flaskama v preampu a jednou v konci. Obvykle to da neco kolem peti wattu a to je az az na to aby te sousedi nemeli radi
Pokud budes chtit neco do zkusebny tak dve lampy v konci a PP zapojeni, obvykle nejakych 15 W. To uz pak staci skoro vsude.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jo,já už bych si dávno koupil tu lampu co prodává stanley,ale s**e mě,že zrovna nemám těch 1700 ( a ještě před 2 týdnama jsem je měl )...Jinak co se týče sousedů,já su klidnýjastud píše:Jasny, ja bych do toho asi nesel. Pokud se ti podari rozchodit to co stavis tak budes na nejakou dobu spokojenej a pak si stejne postavis nejakou lampu. Na doma jsou idealni jednoduchy zapojeni s jednou nebo dvema flaskama v preampu a jednou v konci. Obvykle to da neco kolem peti wattu a to je az az na to aby te sousedi nemeli radiPokud budes chtit neco do zkusebny tak dve lampy v konci a PP zapojeni, obvykle nejakych 15 W. To uz pak staci skoro vsude.
Tak synedo jak to pokračuje?
no hral jsem na to pul prazdnin, ale stava se mi ze kdyz to hodne ohulim tak to sice asi 10 minut hraje ale pak to zacne chrastit a prestane hrat, ale to bude tim ze je v prdeli asi to TDA jak tady nekdo psal, ale spis je mi divny ze kdyz hraju tak se mi uplne z niceho nic vypne cely kombo tak to vypnu zapnu a hraju dal to je mi fakt celkem divny... Ale jinak to hraje luxusne 
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
h***o? To už to máš hotové ? Tak fotky,zvukové ukázky, ať už to lítá 
no taky sem zvědavej na ten peklostroj . To stim vypínáním nemaj ty TDA v sobě tepelnou ochranu ?

jo to jo, ono se to tda prehreje a vypne se, ale to nevysvetluje proc mi zhasne ledka ktera je pripojena na napajeni preampu ze jo, ta s tim koncem nema nic spolecnyho
tak jsem vymenil to tda a uz to facha, ale kdyz to zapnu tak to hrozně pískne i když mam ztišený preamp a malinko v tom jakoby šumí když je to zapnutý