Stavba komba

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba komba

Příspěvek od core88 »

Já sem to nemyslel tak aby si kuli tomu že momentálně stavíš "combo" hnedka letěl do krámu vypláznul desítku za osciloscop , byla to jedna ze 3 možností . Myslel sem to tak že jestli se tomu budeš chtít dál věnovat a stavět zesíky atd .... tak si ho stejně jednou asi koupíš a vůbec to nemusí bejt žádnej Hi-end Scope za 50k . Já mam přez 20 let starej dvoukanálovej analog asi za 2k a to mi ke štěstí stačí .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

syneda píše:jo jasne a oscil vezmu kde :D a napajení tam mám +-18V což by nic dělat nemělo
tvrdils jak chodis na elektroskolu, tam nemate osciloskop? he?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jastud

Příspěvek od jastud »

Rocky_MK píše: Myslím,že mít ty dvě tyčky,tak si to kombo koupí hotové a je to...
Vybec bych se nedivil kdyby syneda do tohodle bastlu uz ty dva tisice vrazil. Neveril ze koupit neco z druhe ruky za 1500 je mnohem lepsi nez bastlit pekelne stroje.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

ve skole oscilu mame hafo ale ted uz jsou jaksi prazdniny a do skoly nechodim :D a i kdybych do toho ty prachy vrazil, tak jsem to nedelal jenom kvuli penezum, ale protoze me to bavi a chci se to naucit
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jastud píše:
Rocky_MK píše: Myslím,že mít ty dvě tyčky,tak si to kombo koupí hotové a je to...
Vybec bych se nedivil kdyby syneda do tohodle bastlu uz ty dva tisice vrazil. Neveril ze koupit neco z druhe ruky za 1500 je mnohem lepsi nez bastlit pekelne stroje.
Tak možná je to k něčemu i dobré, snad se poučí ze zbytečných chyb :)
OT : Viděl jsem na hudebnim bazaru kombo za 1200,-.Nějaký Kustom, prej pololampa, s 8" repráčkem - myslíte si, že to má cenu kupovat, když je prej "ve skvělém stavu " ? Né že bych to chtěl kupovat, jenom by mě zajímalo, jestli je reálné, že za dvanáct stovek pololampa z 8" repráčkem je na doma lepší, než třeba "nějaký lepší" tranzistor za 5K ...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli je tam jednoduchej lampovej preamp s 1 dabl triodou co je živenej DC-DC měničem ,v konci nějaký TDA .Tak by to za těch 1200 mohlojít . Ale te.8"reprák to bude tak na nějaký domácí hudlání .
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:jestli je tam jednoduchej lampovej preamp s 1 dabl triodou co je živenej DC-DC měničem ,v konci nějaký TDA .Tak by to za těch 1200 mohlojít . Ale te.8"reprák to bude tak na nějaký domácí hudlání .
Jo,já bych to aj bral...kdyby to aspoň mělo výstup na externí reprák. Ale kdybych si ho dodělal sám,tak tím paralelním připojením rozeseru impedanci. Nebo to pololampám nevadí ?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak bys udělal výstup na externí box, který by ten původní reproduktor odpojil, ne? Stejně pokud to poženeš do nějaké slušnější 12", tak ti tam ta 8" bude akorát dělat bordel... A myslím, že co se týče impedance a pololampy, bude to stejné, jako u tranďáku - elka je jen v preampu...
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Sadam.S píše:Tak bys udělal výstup na externí box, který by ten původní reproduktor odpojil, ne? Stejně pokud to poženeš do nějaké slušnější 12", tak ti tam ta 8" bude akorát dělat bordel... A myslím, že co se týče impedance a pololampy, bude to stejné, jako u tranďáku - elka je jen v preampu...
Toto tady řešit už je OT,ale tak to už možu rovnou tu elektroniku vytáhnout a dat do samostatného zesáku,když bych to repro nepoužíval :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

A tak moh by si si že jo . ale proč to ničit když to hraje . já by sem tam vecpal výstup na ext repro a pak si to píchneš na co chceš . Tamto je zbytečná práce . A když by si to měl jako combohlavu na bedně tak to vypadá líp a máš pocit že toho máš víc :D a taky to je snažší na případnej převoz (jak kdy).
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

Rocky_MK píše: Tak možná je to k něčemu i dobré, snad se poučí ze zbytečných chyb :)
OT : Viděl jsem na hudebnim bazaru kombo za 1200,-.Nějaký Kustom, prej pololampa, s 8" repráčkem - myslíte si, že to má cenu kupovat, když je prej "ve skvělém stavu " ? Né že bych to chtěl kupovat, jenom by mě zajímalo, jestli je reálné, že za dvanáct stovek pololampa z 8" repráčkem je na doma lepší, než třeba "nějaký lepší" tranzistor za 5K ...
Sice se asi poste opakuju, ale prisetri tri kila a muzes mit bazarovy Crate FW-15R nebo Roland Cube 15x. Ve sve cenove kategorii nejspis uplne nejlepsi zesilovace. Na to ze je ten Kustom pololampa se vykasli. Jedna flaska v preampu ti z toho lampac neudela. Je tam spis jen na okrasu. Kresli se tam diodama, ta tampa tam mozna pridava trochu komprese, ale to bude si tak vsechno. schema: http://sindor.sweb.cz/Tube12A.pdf

Osmicky repraku bych se az tak nebal, je to znamy klise ze na kytaru potrebujes 12 palcu nejlip Celestion Greenback... Do Fendera Champa cpali 6 nebo 8 palcu (podle typu) a je to jeden z nejlepsich ampu vybec... (samozrtejme ne na ultra brutal metal)

Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jastud píše:
Rocky_MK píše: Tak možná je to k něčemu i dobré, snad se poučí ze zbytečných chyb :)
Sice se asi poste opakuju, ale prisetri tri kila a muzes mit bazarovy Crate FW-15R nebo Roland Cube 15x. Ve sve cenove kategorii nejspis uplne nejlepsi zesilovace. Na to ze je ten Kustom pololampa se vykasli. Jedna flaska v preampu ti z toho lampac neudela. Je tam spis jen na okrasu. Kresli se tam diodama, ta tampa tam mozna pridava trochu komprese, ale to bude si tak vsechno. schema: http://sindor.sweb.cz/Tube12A.pdf

Osmicky repraku bych se az tak nebal, je to znamy klise ze na kytaru potrebujes 12 palcu nejlip Celestion Greenback... Do Fendera Champa cpali 6 nebo 8 palcu (podle typu) a je to jeden z nejlepsich ampu vybec... (samozrtejme ne na ultra brutal metal)

Ty hej...ultrabrutal metal nehraju ( nehraju pičoviny ) :) ˇAle jasně jsem říkal,že to NECHCU kupovat,jenom mě zajímá,jestli to má pro někoho cenu,kupovat to ? ( zřejmě teda nemá )
jastud

Příspěvek od jastud »

Jasny, ja bych do toho asi nesel. Pokud se ti podari rozchodit to co stavis tak budes na nejakou dobu spokojenej a pak si stejne postavis nejakou lampu. Na doma jsou idealni jednoduchy zapojeni s jednou nebo dvema flaskama v preampu a jednou v konci. Obvykle to da neco kolem peti wattu a to je az az na to aby te sousedi nemeli radi :) Pokud budes chtit neco do zkusebny tak dve lampy v konci a PP zapojeni, obvykle nejakych 15 W. To uz pak staci skoro vsude.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jastud píše:Jasny, ja bych do toho asi nesel. Pokud se ti podari rozchodit to co stavis tak budes na nejakou dobu spokojenej a pak si stejne postavis nejakou lampu. Na doma jsou idealni jednoduchy zapojeni s jednou nebo dvema flaskama v preampu a jednou v konci. Obvykle to da neco kolem peti wattu a to je az az na to aby te sousedi nemeli radi :) Pokud budes chtit neco do zkusebny tak dve lampy v konci a PP zapojeni, obvykle nejakych 15 W. To uz pak staci skoro vsude.
Jo,já už bych si dávno koupil tu lampu co prodává stanley,ale s**e mě,že zrovna nemám těch 1700 ( a ještě před 2 týdnama jsem je měl )...Jinak co se týče sousedů,já su klidný :D Jedni sousedi jsou totální vymaštěnci s IQ lepidla na boty,kteří už celé ulici nadělali takého bordelu ( a městská policie je tam 3x týdně ),že ti si nemají co stěžovat...no a z druhé strany bývá paní,která je s náma jedna ruka a které nevadí,když děláme bordel ( neslyší to přes stěny ) ...
jastud

Příspěvek od jastud »

Tak synedo jak to pokračuje?
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

no hral jsem na to pul prazdnin, ale stava se mi ze kdyz to hodne ohulim tak to sice asi 10 minut hraje ale pak to zacne chrastit a prestane hrat, ale to bude tim ze je v prdeli asi to TDA jak tady nekdo psal, ale spis je mi divny ze kdyz hraju tak se mi uplne z niceho nic vypne cely kombo tak to vypnu zapnu a hraju dal to je mi fakt celkem divny... Ale jinak to hraje luxusne :D
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

h***o? To už to máš hotové ? Tak fotky,zvukové ukázky, ať už to lítá :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no taky sem zvědavej na ten peklostroj . To stim vypínáním nemaj ty TDA v sobě tepelnou ochranu ?
Obrázek
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jo to jo, ono se to tda prehreje a vypne se, ale to nevysvetluje proc mi zhasne ledka ktera je pripojena na napajeni preampu ze jo, ta s tim koncem nema nic spolecnyho
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

tak jsem vymenil to tda a uz to facha, ale kdyz to zapnu tak to hrozně pískne i když mam ztišený preamp a malinko v tom jakoby šumí když je to zapnutý
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“