Asanoth chtěl jenom naznačit že člověk bez hud. sluchu je schopnej hrát o půl tonu mimo...Giof píše:tak počkej, ale to mluvíš o absolutním sluchu... kdy poznáš jaký tón to je jen podle sluchu.. to má málo lidí...Asanoth píše:clovek, kterej nema hudebni sluch nepozna, jestli hrajes d nebo dis.
Za jak dlouho jste se naučili zpívat ?
Pravidla fóra
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
clovek, kterej nema hudebni sluch nepozna rozdil v tom, jestli hrajes d nebo dis. Zni mu to stejne.Giof píše:tak počkej, ale to mluvíš o absolutním sluchu... kdy poznáš jaký tón to je jen podle sluchu.. to má málo lidí...Asanoth píše:clovek, kterej nema hudebni sluch nepozna, jestli hrajes d nebo dis.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
pultony jeste lidi poznaj.. crtvtony uz moc ne 
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
ja vam to asi nidky nevysvetlim....

Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
-
IvoryTowers
Sluch
Ahoj, ja bych jenom dodal, ze kdyz sem mel na gymplu hudebku, tak mi prislo uplne neuveritelny, ze tak ctvrka az pulka nepoznala, jesli profesorka hrala dvakrat stejnej ton, nebo sekundu... A to si nedelam srandu a nebyli to zadny mentalove, akorat nehudebnici...
Ja to mam trochu zkreslene. Chodil jsem na ZŠ s rozsirenou hudebni vychovou. Takze cela trida chodila do sborů a na něco hrála. Zazpívat 5-ti hlasého Bacha na hodině no problem.
Jinak chapu, ze je mezi nami i velke procento nehudebniku, co nepoznaji pulton. Jen tomu nedokazu verit
Jinak chapu, ze je mezi nami i velke procento nehudebniku, co nepoznaji pulton. Jen tomu nedokazu verit
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Audix OM2s
no, oni kdyby se zamysleli, tak to vetsina pozna...
nicmene, jsou i taci kteri ne.
nicmene, jsou i taci kteri ne.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
-
johannka.z.Arku
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, že se zpěv dá naučit (do jisté míry), ale nesvěřím, že by se to zvládlo za měsíc. Znám případ, kdy se holka neudržela na tonu a zpívala absolutně falešně a po třech letech dřiny už se sice udrží, ale hlásek pořád žádná barva ani síla
. Já osobně chodím zpívat solově od svých 8-mi let a setkala jsem se spoustou lidí zpívajích lépe, či hůře a ten rozvoj rozsahu, barvy, síly atd.. je tak individuální, že na to snad ani žádné pravidlo či poučka neexistuje
.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Re: Za jak dlouho jste se naučili zpívat ?
Co je základ pro dobrý zpěv? Mám prý příjemný hlas, takový hlubší
Asi jako všichni v 18-cti 
Final Frontier
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Re:
No... tak u tý Fixy to neni zrovna úplně pravda. Poslechni si Krásu Nesmírnou a zkus to s Márdím vyzpívat, to je sakra vysoko posazený album.hendy9 píše:Řek bych že přes polovina známejch zpěváků (mimo metal) se učilo zpívat . Opera, jazz pop to všechno učej. A většina učitelů tě vezme jen pokud máš náký předpoklady , takže vtu dobu co za nim deš by pro tebe táborákový písničky neměli bejt problém...
Třeba operu se budeš učit minimálně 5 let. Dobrej jazzovej zpěvák s tebe může bejt tak za 2 roky a nákej lehkej pop si stačí ošahat, ael pokud chceš zpívat falzetem , tak ti bude trvat taky tak 2 roky než to osaháš.
A tohle sou spíš ideální příklady.
Je to o tom , že pokud budeš chtít zpívat jak ve Vypsaný fixe , tak ti stačí jenom slyšel a nemít úplně zku*venej krk, ale jestli chceš zpívat jako Serj Tankian , tak ti to pár let potrvá , nehledě na to , že nehorázně času ztrávíš tim ,že se ti bude rozvíjet rozsah.
Třeba Marko z Nightwish má vystudovanej operní zpěv , ael když sem slyšel jeho nahrávku 90. roku , tak bych vsadil barák na to , že to nemůže bejt on
Metaloví zpěváci se učí tak nějak za pochodu, nikdo to nemá v hrdle daný, že v sobě během měsíce rozvine talent a vystačí až do konce kariéry, brutální techniky typu growling taky nejsou až tak jednoduchý, ale to je trochu do jinačího tématu...
Já na sobě pracuju akorát v autě, s rádiem
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Sem teď békal na jedné svatbě a přítelkyně mi řekla, že chvíli jsem zpíval a pak už jen řval. Pokoušel jsem se to zdůvodnit tím, že když přitlačim, tak si trochu zvednu hranici rozsahu a uzpívam toho víc. Ale prý je to kravina
Ona zpívala sóla ve sboru, to se jí to řiká. Co chudáci my, co nám nebylo až tak naděleno. Je fakt, že sem ráno nemohl mluvit.
Takže odpověď na otázku v nadpisu: Zatím ještě furt nenaučil
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
No, u mě platí, že jak si dam do řepy, tak mam ze zpěvu lepší pocit, jak to krásně ladí a tak... a kdyby to někdo nahrál na telefon a druhej den mi to pustil, tak mu ten telefon rozšlapuPumlitch píše:Sem teď békal na jedné svatbě a přítelkyně mi řekla, že chvíli jsem zpíval a pak už jen řval. Pokoušel jsem se to zdůvodnit tím, že když přitlačim, tak si trochu zvednu hranici rozsahu a uzpívam toho víc. Ale prý je to kravinaOna zpívala sóla ve sboru, to se jí to řiká. Co chudáci my, co nám nebylo až tak naděleno. Je fakt, že sem ráno nemohl mluvit.
Basuju: Jackson C20
Jen taková vsuvka... Nelíbí se mi, že když napíšete metal, tak za tím vidíte jen řvaní do mikráku. Vemte si třeba Bruce Dickinsona (Iron Maiden), Joacim Cans (Hammerfall), Andi Deris (Helloween, Pink Cream 69),... Takhle bych mohl pokračovat dál... Zkuste si "zařvat" jako některý z těchto pánů, jsem zvědavej jak moc se jim přiblížíte! Neházejte všechno do jednoho pytle....
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Zpívat se dá naučit... Teda barvu hlasu moc neovlivníš, i když se dá vyšperkovat, ale zpívat (intonovat) rozhodně naučit jde. Mě osobně naučení intonace trvalo asi rok, dva a ještě to stále není úplně ok a myslím, že další dva, tři roky to ještě potrvá.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
No áno, naučiť spievať sa dá. Určite dá. Ako určite je super ak daný spevák má už niečo v hrdle dané a má trochu aj talent tak to určite ide rýchlejšie ako človeku ktorý ten talent nemá. Podľa mňa je dôležité aj chcenie. Myslím si že človek ktorý má obrovský talent a veľmi sa mu nechce spievať, spieva niekedy horšie ako človek ktorý ani až tak ten talent nemá, ale strašne chcie spievať tak proste spieva a dosiahne väčší úspech ako človek s talentom.
No a aby som nebol veľmi OT tak sa priznám že spievam viac ako pol roka a od začiatku je vidie pokrok, no stále mam veľa doháňať a niekedy je to aj riadne počuť.
No a aby som nebol veľmi OT tak sa priznám že spievam viac ako pol roka a od začiatku je vidie pokrok, no stále mam veľa doháňať a niekedy je to aj riadne počuť.
Carpe Diem
Můj názor je takový, že zpívat se nikdo "nenaučí". Nikdy. Neexistuje žádná hranice a pak už nic. Je to celoživotní záležitost, stejně jako pro kytaristy apod. Nikdo není nejlepší, všichni se učí, zdokonalují. Rozdíl je akorát mezi těmi, kteří se na to vykašlou a připadají si, že umí všechno - ne, neumí. Nikdo na světě. Můžu ti akorát napsat jak dlouho zpívám - cca 14 let, z toho 8 let po mutaci.
Ale za jak dlouho jsem se naučil zpívat ti fakt neřeknu, sám to totiž nevím. Musím se ještě hodně učit ...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
mě hlavně fascinuje výraz "naučit se zpívat"
Nevim.. ale mám názor, že buď to člověk v sobě má, nebo nemá. To se nedá naučit.. Může se pilovat "technika" a zlepšovat to co člověk má, ale jádro zpěvu určitě ne. Kdo zpívat neumí, tak prostě nemá ten dar, a má třeba zase něco jiného 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To já zase zastávám, že se to naučit dá. Stejně jako hraní na kytaru - možná nemáš tolik vloh, aby z tebe byl druhý Steve Vai, ale nějakým způsobem se to nauit dá - minimálně tak, aby zněl i ostatním příjemně. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
FilipRocker
Já jsem toho názoru, že se to naučit moc nedá, jen se to může lehce vylepšit. Když jeden můj spolužák zpívá falešně až se mi chce brečet, nevěřím tomu,že by to někdy vylepšil a ikdyby jo,tak by to stejně nebylo ono. Buď to máte, nebo ne. Ikdyž to někdo nemá úplně, a třeba mu tam jen ulítávaj kousky, tak se to dá zlepšit,ale nikdy to nebude ono jako když má člověk ten hlas prostě dobrej.