Zdvihání strun
Pravidla fóra
Zdvihání strun
Cau kluci,mám ibanezku se zámkama a horní strunu mám podlazenou od C.Potřeboval bych o kousíček zvednout struny ale nevím jak na to.Zkoušel jsem tam dávat další pružinu ale to byla blbost.Potom to totiž bylo zvedlé uplně.všimnul jsem si že jsou v zadu nějaké šrouby co drží tremolo tak by to možná šlo přes ně,ale nevím jestli přitáhnout nebo odtáhnout a o kolik.Moc bych potřeboval poradit.Děkuju
Mno, dulezity je uvest, jakou presne Ibanezku mas... Taky zkus kouknout do sticky topicu o serizovani kytar, tam bys mohl najit odpoved.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
Mám Ibanez DX370 bk,podlazení od C,a tím že jsem tak podlazený mám struny hodne nízko a obcas drnčí.Když jsem ze zadu odšrouboval kryt,jsou tam 2 šrouby na které jsou napojeny 3 pružiny a ty pružiny jsou napojeny na tremolo.Nevím jestli mám šrouby přitáhnout nebo odtáhnout aby se mně tremolo zvedlo a struny byly výš a mohl by jsem zůstat nalazený tak jak jsem.pomoooc prosím.Jinak dík za radu s tím sticky topicem o seřizování,hned se do něho jdu podívat!
- Jens Ludwig
- Odborník
rovina tremola (ten plech, na kterým sou přišroubovaný kameny a ostatní věci) musí bejt rovnoběřnej se strunama... struny se zvedaj nebo snižujou těma dvouma šroubama, o který je tremolo opřený.... jinak se taky podivej, jestli máš správně seštelovanej krk - a pokud jsi z Prahy nebo jinýho města, které oplývá kytarářem, zanes mu to a nech si to seřídit tam.. Pokud jsi z Prahy, vyvaruj se krámu Kytary.cz
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Uz ti bylo vicemene odpovezeno...Peta píše:Mám Ibanez DX370 bk,podlazení od C,a tím že jsem tak podlazený mám struny hodne nízko a obcas drnčí.Když jsem ze zadu odšrouboval kryt,jsou tam 2 šrouby na které jsou napojeny 3 pružiny a ty pružiny jsou napojeny na tremolo.Nevím jestli mám šrouby přitáhnout nebo odtáhnout aby se mně tremolo zvedlo a struny byly výš a mohl by jsem zůstat nalazený tak jak jsem.pomoooc prosím.Jinak dík za radu s tím sticky topicem o seřizování,hned se do něho jdu podívat!
JInak, pokud ji mas novou, tak k ni mas i maly Ibanez manual, kde je vse i s obrazky popsane... Pokud ne, staci zajit na www.ibanez.com do casti support a tam najde manualy velky i maly, staci staci stahnout a najit si ten svuj typ tremola a prostudovat to....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi...