Zdvihání strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Peta
Kontaktovat uživatele:

Zdvihání strun

Příspěvek od Peta »

Cau kluci,mám ibanezku se zámkama a horní strunu mám podlazenou od C.Potřeboval bych o kousíček zvednout struny ale nevím jak na to.Zkoušel jsem tam dávat další pružinu ale to byla blbost.Potom to totiž bylo zvedlé uplně.všimnul jsem si že jsou v zadu nějaké šrouby co drží tremolo tak by to možná šlo přes ně,ale nevím jestli přitáhnout nebo odtáhnout a o kolik.Moc bych potřeboval poradit.Děkuju
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mno, dulezity je uvest, jakou presne Ibanezku mas... Taky zkus kouknout do sticky topicu o serizovani kytar, tam bys mohl najit odpoved.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

nechápu - znova, pomalu a správně artikulovat....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Peta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peta »

Mám Ibanez DX370 bk,podlazení od C,a tím že jsem tak podlazený mám struny hodne nízko a obcas drnčí.Když jsem ze zadu odšrouboval kryt,jsou tam 2 šrouby na které jsou napojeny 3 pružiny a ty pružiny jsou napojeny na tremolo.Nevím jestli mám šrouby přitáhnout nebo odtáhnout aby se mně tremolo zvedlo a struny byly výš a mohl by jsem zůstat nalazený tak jak jsem.pomoooc prosím.Jinak dík za radu s tím sticky topicem o seřizování,hned se do něho jdu podívat!
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

rovina tremola (ten plech, na kterým sou přišroubovaný kameny a ostatní věci) musí bejt rovnoběřnej se strunama... struny se zvedaj nebo snižujou těma dvouma šroubama, o který je tremolo opřený.... jinak se taky podivej, jestli máš správně seštelovanej krk - a pokud jsi z Prahy nebo jinýho města, které oplývá kytarářem, zanes mu to a nech si to seřídit tam.. Pokud jsi z Prahy, vyvaruj se krámu Kytary.cz
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Peta píše:Mám Ibanez DX370 bk,podlazení od C,a tím že jsem tak podlazený mám struny hodne nízko a obcas drnčí.Když jsem ze zadu odšrouboval kryt,jsou tam 2 šrouby na které jsou napojeny 3 pružiny a ty pružiny jsou napojeny na tremolo.Nevím jestli mám šrouby přitáhnout nebo odtáhnout aby se mně tremolo zvedlo a struny byly výš a mohl by jsem zůstat nalazený tak jak jsem.pomoooc prosím.Jinak dík za radu s tím sticky topicem o seřizování,hned se do něho jdu podívat!
Uz ti bylo vicemene odpovezeno...
JInak, pokud ji mas novou, tak k ni mas i maly Ibanez manual, kde je vse i s obrazky popsane... Pokud ne, staci zajit na www.ibanez.com do casti support a tam najde manualy velky i maly, staci staci stahnout a najit si ten svuj typ tremola a prostudovat to....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Peta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peta »

Dík za rady chlapi :) Kytaru už mám seřízenou.Nebylo to zas tak složité:)dík moc!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“