Gibson LP Traditional PRO

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Re: Gibson LP Traditional PRO

Příspěvek od Tonda »

aldenson píše:Jo, tak ted uz je to jasne. Jak se rika te kresbe dreva? protoze tohle neni flame top, ne?
když to nemá "flames" tak je to plaintop (a moc pěknej v tomhle případě), nijak jinak zvlášť se tomu neříká.
Vypadá že má náznak flame tam co by byl pickguard (fotka zespodu), ono je to někdy takhle kombinovaný, na plaintopu náznak plamínků sem a tam.

Jinak tyhle kosmetický detaily bych teda aspoň já řešil až daleko za tím, jak ta kytara hraje :wink:
I´m wheels... movin´wheels
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Samozrejme... zatim mimo jine taky jeste nemam nasetreno uplne vse. Ale neda mi to moc spat, tak o tom alespon diskutuju. Za svuj zivot jsem mel v ruce jen par les paulu, ale vsechny hraly dobre. Lip nez moje kytara a ta taky nehraje zrovna zle. Akorat je az moc tvrda a to je ten duvod, proc hledam dalsi kytaru..
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Pe

Příspěvek od Pe »

pokud to budes brat v audioteku nebo na kytary.cz rekni jim že chceš lepší cenu a přidej jim odkaz na thomana, dají ti to za stejnou cenu... cca 38 tis.. takhle u nich nakupuju už dlouho a nebrání se. mají garanci nejnižší ceny v EU.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

zrejme to budu brat na kytarach, protoze si to muzu vyzkouset na prodejne a mam to kousek z prace. U audioteku bych si to musel bud nechat poslat a nebo jet do brna. Jedno horsi nez druhe. Kytary uz vi, ze s cenou 45 neobstoji a ze mi daji stejnou nebo nizsi cenu nez audiotek. Jestli umi jit i niz kvuli zahranicnim cenam, tak je to jeste lepsi. To uz bych byl o 7 niz oproti eshopove cene a to neni marne. Dik za tip.
Blackstar HT-1R
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Takze od vcerejska je doma. Nakonec dovezeny od Thomanna, protoze audiotek po 3 mesicich nalehani priznal, ze model PRO dovezt neumi. Mezitim Thomann vyprodal Vinove cerveny odstin, tak sem se musel "spokojit" s Heritage Sunburstem. Ironie je, ze od vcerejska uz Thomann nabizi zase i WR. Ale co, menit to nebudu. Je to i tak moc krasne... Zatim jsem hral jen chvili a jeste neumim obsahnout vsechny zvukove moznosti, ale urcite spokojenost.... Coil tapping je mocna zbran a s moji Mesou si to rozumi vice nez dobre...
Blackstar HT-1R
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

Ahojte všichni,
prosim o pomoc pri výběru kytary. Jsem vlastníkem ESP-LTD EC 1000, je to LP s aktivníma snímačema, hledám čistější clean a čitelnější zkreslený zvuk. Říkal jsem si, že asi je pravý čas na Gibsona, zkoušel jsem tyto modely, ale stejně nejsem nikterak přesvědčený, prosím o Vaše poznatky:
Gibson Les Paul Standard 2008 GT
Gibson Les Paul Traditional Plus
Gibson Slash Les Paul

Neberte v potaz otázku ceny, a nepište prosím že se vyplatí koupit bazarovku. Moje postřehy jsou asi takové: Standard má oproti těm třem suchý zvuk, nevím jestli je to těma vyfrézovanýma otvorama, ale jak čistý tak zkreslený zvuk je jakoby ošizený (oproti těm ostatním).
Traditional je už o dost lepší, má krásný sustain (lepší než Slashovka) ale zkreslený zvuk je hůře čitelnější, než na Slashovce.
Slashovka je paráda, ten piezo snímač je podle mě úplně zbytečný, už na klasický snímač to má krásný čistý zvonivý zvuk. Ale nejsem si úplně jist, že je o 100% lepší, než Traditionalka, i když je o 100% dražší.

Další "problém" je, že jsem z LTD zvyklý na hodně úzký krk, a ty Gibsny mají hodně tlustý (na webu píšou že vycházejí z 50-tých let a je skutečně tlustý).

Máte někdo zkušenosti s těmito, případně jinými kytarami? Je nějaký Gibson který ma tenší krk, a přitom splňuje moje náročné požadavky? Ach jo, já už fakt nevím :-(

Díky
Tomáš
http://bandzone.cz/spiderx
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Model traditional PRO ma uzsi profil 60. let. Nemuzu porovnat s esp, ale mi osobne sedi dobre. bohuzel se k nam tahle kytara oficialne nedovazi, ale thomann ji nabizi. Sam jsem cerstvym a spokojenym majitelem. pokud chces konkretnejsi zvuk pri plnem zkresleni, je treba kobylkovy snimac zapustit trosku vice do tela. mel jsem ze zacatku podobny pocit. snizil jsem ho asi o 3mm a ted je to super. hraje to vice i drevem, coz si les paul bez dutin nepochybne zaslouzi. btw rozpojovani snimacu na singly a zamky na ladicich kolicich jsou uzasne vychytavky.
Blackstar HT-1R
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

aldenson píše:Model traditional PRO ma uzsi profil 60. let. Nemuzu porovnat s esp, ale mi osobne sedi dobre. ..... pokud chces konkretnejsi zvuk pri plnem zkresleni, je treba kobylkovy snimac zapustit trosku vice do tela.... btw rozpojovani snimacu na singly a zamky na ladicich kolicich jsou uzasne vychytavky.
To vsechno zni docela dobre, skoda ze se to u nas neda vyzkouset a koupit. Je zajimave, ze ten traditional plus delaji s tlustym krkem a pro s tensim, o to vic me tato kytara zacala zajimat :-) To rozpinani sninacu jsem ten nedavno testoval na Ibanezce JS1200, pekna vychytavka :-)

t.
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

Tak jen aby jste vedeli jak to dopadlo, Gibson Custom s krkem z 60tych let, takze relativne tenkým, a skvelým zvukem! :-)
_DSC5704.jpg
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jo jo, vypadalo, že to bude ta správná :wink:

Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
martyz

Příspěvek od martyz »

tomvi píše:Tak jen aby jste vedeli jak to dopadlo, Gibson Custom s krkem z 60tych let, takze relativne tenkým, a skvelým zvukem! :-)
kde jsi jej nakonec bral, od thomanna? a to esp si nechavas?
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

Vzal jsem ho nakonec v Audioteku v Brne kde meli skladem 2 kusy, jeden cerveny a jeden cerny. Musim pochvalit pristup zamestnancu prodejny, naprosta ochota vyjit vstric vsem nasim pranim, trapili jsme je tam asi 4 hodiny a porad byli prijemi a usmivali se. Vyzkouseli jsme asi 20 kytar a 5 aparatu...
Takze opet se opakuji, ale naprosta spokojenost, ta kytara hraje skoro sama :-)

tomas
martyz

Příspěvek od martyz »

je to krasavec, gratuluju a at Ti dobre hraje :)
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Jeste reflektorz a bude to dokonalost! :D

Obrázek
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Nevim...Reflektory se mi moc nelibi. Ten muj je sladeny tak akorat. Spocatku sem si nemohl zvyknout, ze sou konicke, ale ted mi to ani neprijde. A vzhledove sou pochopitelne hezci, nez klasicke valce...
2011-11-02 19.27.38.jpg
2011-10-31 16.52.03.jpg
Blackstar HT-1R
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Vecny dotaz:
Nejsem uplne 100% spokojeny se zvukem kobylkoveho snimace (BurstBucker 3). Basove struny mi pri zkraslenem zvuku pripadaji mene konkretni. Hlavne na kila. Shodou okolnosti jsem to resil s Radimem Hladikem a ten mi jednoznacne doporucil BurstBucker s Alnico II magnetem. Ze pry je slabsi a ma hezci barvu. Hladikuv zvuk je podle me zbytecne komentovat. Je SKVELY, ale to bude hlavne o rukach (pro me jeste dlouha cesta.) Co si teda myslite o srovnani BurstBurker 3 a 2? Predpokladam, ze ty cislovky znamenaji typ Alnico slitiny.

Diky,
Blackstar HT-1R
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“