Ahojte všichni,
prosim o pomoc pri výběru kytary. Jsem vlastníkem ESP-LTD EC 1000, je to LP s aktivníma snímačema, hledám čistější clean a čitelnější zkreslený zvuk. Říkal jsem si, že asi je pravý čas na Gibsona, zkoušel jsem tyto modely, ale stejně nejsem nikterak přesvědčený, prosím o Vaše poznatky:
Gibson Les Paul Standard 2008 GT
Gibson Les Paul Traditional Plus
Gibson Slash Les Paul
Neberte v potaz otázku ceny, a nepište prosím že se vyplatí koupit bazarovku. Moje postřehy jsou asi takové: Standard má oproti těm třem suchý zvuk, nevím jestli je to těma vyfrézovanýma otvorama, ale jak čistý tak zkreslený zvuk je jakoby ošizený (oproti těm ostatním).
Traditional je už o dost lepší, má krásný sustain (lepší než Slashovka) ale zkreslený zvuk je hůře čitelnější, než na Slashovce.
Slashovka je paráda, ten piezo snímač je podle mě úplně zbytečný, už na klasický snímač to má krásný čistý zvonivý zvuk. Ale nejsem si úplně jist, že je o 100% lepší, než Traditionalka, i když je o 100% dražší.
Další "problém" je, že jsem z LTD zvyklý na hodně úzký krk, a ty Gibsny mají hodně tlustý (na webu píšou že vycházejí z 50-tých let a je skutečně tlustý).
Máte někdo zkušenosti s těmito, případně jinými kytarami? Je nějaký Gibson který ma tenší krk, a přitom splňuje moje náročné požadavky? Ach jo, já už fakt nevím
Díky
Tomáš