Nový midi kontrolér pro lepší živé hraní

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
stajpik

Nový midi kontrolér pro lepší živé hraní

Příspěvek od stajpik »

Čau klávesáci,

na živých koncertech používám kombinaci Abletonu Live s midi kontrolérem M-AUDIO Keystation 61es. Hned ze začátku musím všechny ujistit, že to opravdu lze a když vše pořádně nastavíte, na koncertech to hraje parádně.

Nicméně dva roky uplynuly a směřování kapely se také trochu změnilo, využíváme teď více přednahraných smyček. Pozor - tím nemyslím přímo živé samplování. To stále jde, avšak z hlediska pohodlnosti je to mnohem horší. S sebou obvykle vezu ještě myš, takže když chci změnit instrument, nebo pustit smyčku, musím hejbat a klikat myší jako blázen a ne vždy to stihnu. Výsledek je potom katastrofální a zbytečně se při hraní akorát nervuji, zda to všechno běží, jestli ten instrument přehodím včas apod.

Jistě, k tomu všemu by mi báječně posloužila krabička od Abletonu, ale z finančních důvodů si ji bohužel nedovolím ani náhodou. Napadla mne však otázka, zda-li by situaci nevyřešil nový midi kontroler. Jak jistě někteří z vás víte, M-AUDIO Keystation 61es je určený pouze k hraní a více možností nenabízí (klasika Pitch, Modulation, Octave a jinak nic).

KONEČNĚ K VĚCI...

Co takhle ovšem zkusit něco jiného (a teď si rozhodně nedělám zálusk na dražší Axiomy, ALE!), třeba například jsem objevil za slušnou cenu M-AUDIO Oxygen http://kytary.cz/m-audio-oxygen-61-mkii/HN110067/, který obsahuje mnoho hejblátek a knobů, které by se určitě daly s Abletonem propojit.

Má tu někdo, prosím, zkušenosti s tímto kontrolerem (a jeho synchronizací s Abletonem)? Moc by mi to pomohlo v rozhodování. Dalším tipům v podobné cenové relaci se nebráním, Keystation 61es už vážně nestačí, jinak bych se z toho všeho na podiu mohl zbláznit. (nehraju totiž jen na klávesy, ehm) :D

Díky předem všem hodným lidem.
fyk_cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový midi kontrolér pro lepší živé hraní

Příspěvek od fyk_cz »

Ja teda tohle nepouzivam, hraju na klasiku korg m50, ale zrovna ted mi nekdo nabizel vymenou za XioSynth klaviaturu CME UF6. Je to taky 61klapek, ale k tomu mraky faderu a knobu a buttonku ... mohl bych te na toho dotycnyho odkazat.
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(a je tu jeste jedna moznost. dokoupit jen kontroler (bez klaviatury), nejakej malickej korg nebo akai. nebo neco podobneho...)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jj - co něco z tohotok?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
fyk_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fyk_cz »

Kdyz to uz mi prijde takovy "pres ruku" ... dalsi dyvajz ... to bych to radsi mel na masterkeyboardu vsechno.
stajpik

Příspěvek od stajpik »

S tím AKAI a jemu podobným je vskutku dobrý nápad, ale zapomněl jsem napsat, že se mi u kontroleru porouchala jedna klávesa a dělá mi při hraní docela potíže, takže bych měl raději úplně nový kontrolér.

Na ty CME se podívám, už jsem na to někdy někde narazil, tak to blíže prozkoumám.
fyk_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fyk_cz »

Necekej od CME nejakej zazrak, je to Cina. Ale snazi se, neni to uplna hruza. Pokud chces dobrou klaviaturu, tak Fatar.
Peetronius

Příspěvek od Peetronius »

Mám CME UF80 a dle mého špičkový masterkeyboard. Solidní konstrukce, perfektní ovladače a o klaviatuře ani nemluvě...
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“