Otočit kytaru na leváka??
Pravidla fóra
Přehození strun na pravoruké kytaře pro leváka
Co si myslíte o tomhe.. Jsem levák a uvažuju že si koupím další kejtru.. chci dvojzvrat, asi od Ibanezu něco, napalo mě koupit normální pravorukou a přehodit struny, páku jsem nikdy nepoužíval, takže když se na ni naučím od počátku zeshora tak nevií problém.. spíš se trápím s tím, jestli to bude ladit v oktávách a tak, když to prostě obrátím, ty zámky nahoře, abych tama protáhl velké E naruby a tak.. když už jsem u toho, myslíte si že kdybych koupil opět něco s tune o matic a přehodil struny, že by to ladilo? Ta kobylka tam není jen tak zešikma žejo.. díky za rady..
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přehození strun
proc si neporidit levorukou s tremolem od ibanezu?
McKozias píše:proc si neporidit levorukou s tremolem od ibanezu?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jiste ze slo, ale bylo by to hrooozne na ko.ot..vem si ze kdyz tu paku nepouzivas, visi pole gravitace dolu, tobe by visela pres tremolo=prekazelo by, budes mit nahore prepinac a knoby=prekazelo by
jako ybt tebou tak si prisetrim nebo cekam co se ukaze na bazaru..do tohodle bych nesel
jako ybt tebou tak si prisetrim nebo cekam co se ukaze na bazaru..do tohodle bych nesel
Přesně tak, teď jsem to zkusil s moji kytarou s FR a pro normálního hráče na kytaru je to nehratelný způsob. Páka překáží tak, že zápěstí máš tak 4cm nad kobylou.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Naprosty souhlas. Jako levak muzu potvrdit, ze by to bylo nestasne resenitobe by visela pres tremolo=prekazelo by, budes mit nahore prepinac a knoby=prekazelo by
Jako v tremolu bych zas az tak problem nevidel, ale horsi to je s potaky (a switchem), protoze ty lezi tam, kde si opiras ruku.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
S oktávami problém nebude, ty si prostě seřídíš jinak. A tune o matic, by to možná taky šlo vykompenzovat nějak maximálním posunutím kamenů, ale to je jen odhad.
Osobne si myslím že je to maximalne neprakticky spôsob hrania.. Ale bo to vyrieš ako to spravili v iných prípadoch uč sa hrať na druhu stranu
Ale aj to je dosť nepraktické podľa mňa ak si zvyknutý na opačnú stranu.
Carpe Diem
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nepraktické to je, ale pokud se tak člověk učí již od začátku tak si na to navykne. Viz Hendrix
Coz je tedy pekny humus... Jit takhle proti prirozenosti.Ale bo to vyrieš ako to spravili v iných prípadoch uč sa hrať na druhu stranu
ano ano, tak jsem to myslel.. když se na to naučím sezhorajakub.kubaaa píše:Nepraktické to je, ale pokud se tak člověk učí již od začátku tak si na to navykne. Viz Hendrix
já nejsem normální a nemůžu používat normální věci, normálních kytar už mám dostjarji píše:Obidvaja máte pravdu, no ale aj tak sa mi to nejako nezdá :/
Já nevím jak ty, ale zkus si to dát tak jak hraješ a zkus si palm muting třeba jenom, přes tu paku to prostě nejde.HeawyHans píše:já nejsem normální a nemůžu používat normální věci, normálních kytar už mám dostjarji píše:Obidvaja máte pravdu, no ale aj tak sa mi to nejako nezdá :/a aby mi páka zavazela? Jak jako, to nechápu, páka visí dolů když ji pustím.. prostě jak jsem byl v hudebninách a zkoušel to tak mi to nezavazelo
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
-
woro90-1
Je pravda že třeba SRV je známý i tím, že měl na Number One tremolo naopak, s pákou nad strunami, ale také na ni vždycky hrál většinu času s pákou v ruce nebo shozenou dozadu za kobylku, a měl to nějak pořešené, aby mu neblembala až ke kobylce.
nesmysl.. držel jsem to v ruce.. bez problémů. Proč by neměl jít PM? nepůjde, pokud budu chtít zároveň to a zároveň držet páku, což je kravina.tadeasp píše:Já nevím jak ty, ale zkus si to dát tak jak hraješ a zkus si palm muting třeba jenom, přes tu paku to prostě nejde.HeawyHans píše:já nejsem normální a nemůžu používat normální věci, normálních kytar už mám dostjarji píše:Obidvaja máte pravdu, no ale aj tak sa mi to nejako nezdá :/a aby mi páka zavazela? Jak jako, to nechápu, páka visí dolů když ji pustím.. prostě jak jsem byl v hudebninách a zkoušel to tak mi to nezavazelo
Jasnéé po pěti letech hraní se naučím na opačnou stranu!Amid píše:Coz je tedy pekny humus... Jit takhle proti prirozenosti.Ale bo to vyrieš ako to spravili v iných prípadoch uč sa hrať na druhu stranu
zamkněte to pokud chcete.. co jsem potřeboval jsem zjistil .. dotaz byl jestli to bude ladit, odpověď je ANO, nepotřebuju slšet milion jedna věcí které vím..
Left to Right ?
Zdravím, som ľavák a chcem si kúpiť gitaru ale z lavackych je slabý výber ako vždy a taktiež nechcem vyhodiť kopec prachov.
Chcem sa spýtať, dá sa tato gitara prerobiť na lavácku gitatu ? http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -G-310-Red
Viem že by trebalo prevrátiť struny ale čo ďalej ?
Toto bude moja prvá el. gitara.
Chcem sa spýtať, dá sa tato gitara prerobiť na lavácku gitatu ? http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -G-310-Red
Viem že by trebalo prevrátiť struny ale čo ďalej ?
Toto bude moja prvá el. gitara.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.06.2015 11:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledat. Díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledat. Díky.