Otočit kytaru na leváka??

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
HeawyHans

Přehození strun na pravoruké kytaře pro leváka

Příspěvek od HeawyHans »

Co si myslíte o tomhe.. Jsem levák a uvažuju že si koupím další kejtru.. chci dvojzvrat, asi od Ibanezu něco, napalo mě koupit normální pravorukou a přehodit struny, páku jsem nikdy nepoužíval, takže když se na ni naučím od počátku zeshora tak nevií problém.. spíš se trápím s tím, jestli to bude ladit v oktávách a tak, když to prostě obrátím, ty zámky nahoře, abych tama protáhl velké E naruby a tak.. když už jsem u toho, myslíte si že kdybych koupil opět něco s tune o matic a přehodil struny, že by to ladilo? Ta kobylka tam není jen tak zešikma žejo.. díky za rady..
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehození strun

Příspěvek od McKozias »

proc si neporidit levorukou s tremolem od ibanezu?
HeawyHans

Příspěvek od HeawyHans »

McKozias píše:proc si neporidit levorukou s tremolem od ibanezu?
:D opravdu výtečná rada! :D Kdyby pro mě tohle řešení bylo reálné, nezakládám tohle téma.. Nejlevnější levoruký floyd je za 10000.. bazarové Ibanezy RG jsou daleko lepší, mnohdy s vyměněnými snímači a cena okolo 5000-6000.. takže šlo by to nebo ne?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jiste ze slo, ale bylo by to hrooozne na ko.ot..vem si ze kdyz tu paku nepouzivas, visi pole gravitace dolu, tobe by visela pres tremolo=prekazelo by, budes mit nahore prepinac a knoby=prekazelo by
jako ybt tebou tak si prisetrim nebo cekam co se ukaze na bazaru..do tohodle bych nesel
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Přesně tak, teď jsem to zkusil s moji kytarou s FR a pro normálního hráče na kytaru je to nehratelný způsob. Páka překáží tak, že zápěstí máš tak 4cm nad kobylou.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Amid

Příspěvek od Amid »

tobe by visela pres tremolo=prekazelo by, budes mit nahore prepinac a knoby=prekazelo by
jako ybt tebou tak si prisetrim nebo cekam co se ukaze na bazaru..do tohodle bych nesel
Naprosty souhlas. Jako levak muzu potvrdit, ze by to bylo nestasne reseni :wink:

Jako v tremolu bych zas az tak problem nevidel, ale horsi to je s potaky (a switchem), protoze ty lezi tam, kde si opiras ruku.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

S oktávami problém nebude, ty si prostě seřídíš jinak. A tune o matic, by to možná taky šlo vykompenzovat nějak maximálním posunutím kamenů, ale to je jen odhad.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

x
Naposledy upravil(a) Paris dne 3.08.2011 21:27, celkem upraveno 1 x.
jarji

Příspěvek od jarji »

Osobne si myslím že je to maximalne neprakticky spôsob hrania.. Ale bo to vyrieš ako to spravili v iných prípadoch uč sa hrať na druhu stranu :D Ale aj to je dosť nepraktické podľa mňa ak si zvyknutý na opačnú stranu.
Carpe Diem
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nepraktické to je, ale pokud se tak člověk učí již od začátku tak si na to navykne. Viz Hendrix
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Amid

Příspěvek od Amid »

Ale bo to vyrieš ako to spravili v iných prípadoch uč sa hrať na druhu stranu
Coz je tedy pekny humus... Jit takhle proti prirozenosti.
HeawyHans

Příspěvek od HeawyHans »

jakub.kubaaa píše:Nepraktické to je, ale pokud se tak člověk učí již od začátku tak si na to navykne. Viz Hendrix
ano ano, tak jsem to myslel.. když se na to naučím sezhora
jarji

Příspěvek od jarji »

Obidvaja máte pravdu, no ale aj tak sa mi to nejako nezdá :/
Carpe Diem
HeawyHans

Příspěvek od HeawyHans »

jarji píše:Obidvaja máte pravdu, no ale aj tak sa mi to nejako nezdá :/
já nejsem normální a nemůžu používat normální věci, normálních kytar už mám dost :twisted: a aby mi páka zavazela? Jak jako, to nechápu, páka visí dolů když ji pustím.. prostě jak jsem byl v hudebninách a zkoušel to tak mi to nezavazelo :!:
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

HeawyHans píše:
já nejsem normální a nemůžu používat normální věci, normálních kytar už mám dost :twisted: a aby mi páka zavazela? Jak jako, to nechápu, páka visí dolů když ji pustím.. prostě jak jsem byl v hudebninách a zkoušel to tak mi to nezavazelo :!:
Já nevím jak ty, ale zkus si to dát tak jak hraješ a zkus si palm muting třeba jenom, přes tu paku to prostě nejde.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Je pravda že třeba SRV je známý i tím, že měl na Number One tremolo naopak, s pákou nad strunami, ale také na ni vždycky hrál většinu času s pákou v ruce nebo shozenou dozadu za kobylku, a měl to nějak pořešené, aby mu neblembala až ke kobylce.
HeawyHans

Příspěvek od HeawyHans »

tadeasp píše:
HeawyHans píše:
Já nevím jak ty, ale zkus si to dát tak jak hraješ a zkus si palm muting třeba jenom, přes tu paku to prostě nejde.
nesmysl.. držel jsem to v ruce.. bez problémů. Proč by neměl jít PM? nepůjde, pokud budu chtít zároveň to a zároveň držet páku, což je kravina.
HeawyHans

Příspěvek od HeawyHans »

Amid píše:
Ale bo to vyrieš ako to spravili v iných prípadoch uč sa hrať na druhu stranu
Coz je tedy pekny humus... Jit takhle proti prirozenosti.
Jasnéé po pěti letech hraní se naučím na opačnou stranu! :D skvělý nápad opravdu :roll:
HeawyHans

Příspěvek od HeawyHans »

zamkněte to pokud chcete.. co jsem potřeboval jsem zjistil .. dotaz byl jestli to bude ladit, odpověď je ANO, nepotřebuju slšet milion jedna věcí které vím..
Dexter 01
Nový uživatel

Left to Right ?

Příspěvek od Dexter 01 »

Zdravím, som ľavák a chcem si kúpiť gitaru ale z lavackych je slabý výber ako vždy a taktiež nechcem vyhodiť kopec prachov.
Chcem sa spýtať, dá sa tato gitara prerobiť na lavácku gitatu ? http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -G-310-Red

Viem že by trebalo prevrátiť struny ale čo ďalej ?
Toto bude moja prvá el. gitara.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.06.2015 11:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledat. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“