Natahování strun - finty a triky
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Natahování strun - finty a triky
Zdravím,
tak jsem dnes natahoval struny na dvanáctistrunku a s bolavými zády jsem si na konci řekl zda-li by to nešlo nějak rychleji. Zde je mnoho zkušenějších hudebníků co už struny natahovali milionkrát, tak by se nějací mohli podělit o zkušenosti a dát rady jak tento nezáživný proces urychlit.
Mně osobně velice pomohlo pořízení kličky na natahování strun, jejíž výřez mi pomáhá i snadno vytahovat kolíky z akustických kytar.
Jinak se tedy snažím strunu na kolík navíjet co nejméně, sice ze začátku prokluzuje, ale potom se chytne a říkám si, že čím méně struny je namotané, tím méně se toho může poté rozladit (a myslím že tohle jsem se dočetl někde tady na fóru).
Tak co vy?
tak jsem dnes natahoval struny na dvanáctistrunku a s bolavými zády jsem si na konci řekl zda-li by to nešlo nějak rychleji. Zde je mnoho zkušenějších hudebníků co už struny natahovali milionkrát, tak by se nějací mohli podělit o zkušenosti a dát rady jak tento nezáživný proces urychlit.
Mně osobně velice pomohlo pořízení kličky na natahování strun, jejíž výřez mi pomáhá i snadno vytahovat kolíky z akustických kytar.
Jinak se tedy snažím strunu na kolík navíjet co nejméně, sice ze začátku prokluzuje, ale potom se chytne a říkám si, že čím méně struny je namotané, tím méně se toho může poté rozladit (a myslím že tohle jsem se dočetl někde tady na fóru).
Tak co vy?
Re: Natahování strun - finty a triky
ja mam struny podle (krome jinych taky worova) navodu "samozamkly". takze tlusty ani ne na jeden zavit.
edit: podobne jako tady:
(a pro spanelky sem si to prislusne prizpusobil)
edit: podobne jako tady:
(a pro spanelky sem si to prislusne prizpusobil)
Naposledy upravil(a) Paris dne 5.08.2011 17:31, celkem upraveno 1 x.
-
Teorge
Já uvažoval o něčem takovém, ale ještě jsem se za to utrácet neodhodlal 

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jedna dvanáctka, to je jako nic... To naše rodinné vánoční přestrunění, to bylo něco jiného - dvě akustické dvanátky, jedna akustická šestka, dvě elektriky, basa. To je pak teprve veselo
Mě bohatě stačí ta pitomá umělohmotná klička od Staggu, co se dá koupit za pár kaček. A pak to chce prostě natahovat ekonomicky - každá struna tak max. 3 - 4 cm, pak to jde poměrně rychle, struny drží a je to úhledné.
Mě bohatě stačí ta pitomá umělohmotná klička od Staggu, co se dá koupit za pár kaček. A pak to chce prostě natahovat ekonomicky - každá struna tak max. 3 - 4 cm, pak to jde poměrně rychle, struny drží a je to úhledné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Ja to delam nasedujicim zpusobem:
Strunu ustrihnu jeste pred nasazenim tak o 3 cm dal nez je mechanika, pak proste provleknu, necham par mm precnivat, naladim. Je to snadne.
Strunu ustrihnu jeste pred nasazenim tak o 3 cm dal nez je mechanika, pak proste provleknu, necham par mm precnivat, naladim. Je to snadne.
-
woro90-1
Já většinou nestříhám (ostatně někteří to tu dobře vědí - stříhám až když ty volné konce někoho tolik štvou že mi přinese štípačky
), dělám to tak, jak uvedl Paris, a s čínskou kličkou je to rychlovka. Do toho se dostaneš.
Teorge: Já bych se bál, že to přeženu a struna půjde do kytek, případně že ve strachu z toho začnu nechávat k namotání zbytečně dlouhý kus.
Teorge: Já bych se bál, že to přeženu a struna půjde do kytek, případně že ve strachu z toho začnu nechávat k namotání zbytečně dlouhý kus.
-
Teorge
Woro: právě můj problém je že pořád nemám odhad kolik cm na které struně nechat na namotání. A pak jak toho motám moc, tak z toho ručního motání to nenamotám "rovně". U FR je to jednoduché, tam je to asi fuk, protože to končí za zámkem
Ale u FR necvakám kuličky a nechávám si je u ladicích kolíků 
EDIT: teď budu měnit čtvery struny, tak si nasbírám nějakou praxi,ale vůbec se mi nechce
EDIT: teď budu měnit čtvery struny, tak si nasbírám nějakou praxi,ale vůbec se mi nechce
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Woro, a jak byla ta tvoje vychytávka se "zamčením" struny? Vím, že jsem to tady někde viděl, ale nějak se nemůžu dohledat... A na tom videu to zase není až tak zřetelné, proto vím že jsi tady měl docela detailní popis.
7:30
Takhle to dělám, jen se dvěma otáčkama.
Takhle to dělám, jen se dvěma otáčkama.
Dělám to téměř stejně, jako je ve videu, co postoval Paris. A přidávám se ke klubu fanoušků plastové kličky, bez ní by mi při výměně upad palec 
Jenom nemám tak hi-tech se štípačkama..
Jenom nemám tak hi-tech se štípačkama..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
woro90-1
Prostě volný konec protáhnu pod navíjenou strunou tak, aby ho pak ta struna přimáčkla v poloze že trčí ven, a motám dál, jako je to na tom videu.jakub.kubaaa píše:Woro, a jak byla ta tvoje vychytávka se "zamčením" struny? Vím, že jsem to tady někde viděl, ale nějak se nemůžu dohledat... A na tom videu to zase není až tak zřetelné, proto vím že jsi tady měl docela detailní popis.
-
John M. William
Tu kličku jsem si pořídil kdysy taky, ale mně tu práci spíš ztěžovala..
Jinak, chce to cvik prostě, pak už to jde samo.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Já používám tohle video. Nevim jestli je to tak rychlý ale rozhodně to funguje
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender