Koupil jsem si ho tento pátek a rád bych se tu podělil o dojmy.
Nejdřív bych rád informoval o tom že obchod Audiotek kterej je snad jediný dovozce značky Egnater kde ji i propaguje se svým člověkem (pokud nepočítám i Thomanna) při mé koupi prohlásil že už nebude dál obědnávat produkty od téhle firmy protože mají nějaké produkční potíže. Čily pokud ste na něj šetřily a ste pevně rozhodnuti pro něj jako já tak si možná pospěšte.
Trochu mě to zarazilo a doufám že pokud se aparát pokazí tak nebudu mít nějaké problémy. Takže sem si ho jel vyzkoušet do nově přestěhované prodejny Audioteku do Prahy která je oproti té původní jen výdejní místo 4x4 metry což mě nepotěšilo a ani sem nemohl aparát pustit naplno protože sem hrál rovnou u otevřenejch dveří do klasické ulice (nehledě na to že v rozkopané praze a v jednosměrkovejch ulicích sem to tam dost dlouho hledal a nakonec musel zastavit na modré zóně protože v okolí obchodu nic jiného není) A po troše testování sem ho koupil.
Tak a teď k aparátu.
Ještě sem neměl možnost ho pustit naplno a tento týden ve zkušebně to vosolím ale lampy díky master volume budím naplno. 15W je pro mě ideálních protože 30W v lampě neskutečně řve a 5W sem si zase nebyl jistej ve výsledku s bubeníkem.
vypíšu to jen v bodech klady zápory :
+ Pro mě líbivý jednoduchý design
+ Master Volume kde Gainem si budíte lampy a masterem je potom stáhnete na svou úroveň (cvičil jsem v paneláku a mohu si to skutečně nastavit i hodně potichu což opravdu oceňuju.
+ Elektronky 3x 12AX7 – předzesilovač 2x 6V6 – koncový zesilovač což není časté
+ Množství barev zvuku kterému se nemůže rovnat žádnej 15w aparát (můj hlavní důvod abych se naučil aspon nejake rozdíly a nemusel si kupovat 3 drahé aparáty)
+ líbivý Clean s třemi druhy zabarvení (Brit/AC/US) a budu je jistě střídat.
+ Efektová smyčka (zatím neotestovaná)
+ k Tweakeru mohu připojit externí reproduktor a tím případně posílit a je tam i výběr Ohmů.
+ Zkreslení jak lehce nakřáplé, rockové až i hutné (zkoušel sem Rammstein a líbí se mi to ovšem na metal bez krabičky nedosáhne)
+ Vintage/Modern mi zvukově pasuje
+ Přepínání napětí 100V/115V/230V
+ Polootevřená záda
- Váha aparátu kde mi to začíná dost vadit a chtěl sem ho přenášet.
- Když hýbnu minipřepínačem na AC (jakoby Vox) tak se sníží trochu volume
- Jednokanál bez footswitche což mi momentálně vůbec nevadí ale na živé hraní to je evidentně na oběšení.
- hodně nastavení kde si sice hrajete ale někomu to může vadit a hledá jen jeden zvuk
- na nízký pokojový volume nejsou přepínače Bright/Normal a Tight/Deep znát