Cenová politika u kytar (nejen Taylor či Martin)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Taylor-zkušenosti,postřehy

Příspěvek od Nero »

Jester píše:Podívej se třeba na PGS (proguitarshop.com). Clo bude stejné jako u elektrických kytar nebo podobné, tj. do 3% a tudíž takřka zanedbatelné.

Ad kytary.cz a cenová politika. Funguje garance nejnižší ceny v Evropě (vyjma tuším UK). U kytar.cz nenakupuju, ale u Audioteku mají podobnou klauzuli a vždy mně zatím dali nižší cenu.

A jestli je někdo línej najít shop, kde ty levnější ceny jsou, je to jeho věc. Nevím co pořád řešíte.
Ad 1 - Bude zcela stejné, všechny hudební nástroje jsou ve stejné kategorii. Krom cla samozřejmě nezapomínat hlavně na to DPH (20 %), které to vše zdražuješ nejvíc.

Ad 2 - Garance tu samozřejmě funguje, podle toho, co je psáno na e-shopu, se týká všech evropských prodejců, tj. včetně UK.

Ad 3 - Zcela souhlasím. Ty ceny se tu teď řeší už poněkud přehnaně a zbytečně, spíš bych se vrátil k tomu, abychom debatovali o kytarách Taylor a jejich přednostech či nevýhodách. Docela mě mrzí, že z mého reportu evidentně zaujal pouze jediný odstavec, který ani nepovažuju za tak důležitý, protože mi šlo o shrnutí dojmů z vyzkoušení několika kytar z průřezu celé nabídky Taylor. Takže prosím, spíš už tímto směrem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Teorge píše:Nějaký odkaz na shop z USA, z kterého se to oplatí poslat (tedy, že i posílají do ČR), by jsi neuvedl? Abych si mohl ty ceny srovnat. A kolik procent je clo na dovoz akustické kytary z USA?
A co takhle zapálit trochu tu kouli na krku a zkusit si to najít sám. Nebo jdi na Děkanku.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Zvláštní, že tam nakupuješ běžně a nedoporučíš mi obchod se kterým jsi spokojen. Hmm, takže to budu brát, že jsi tu jen řečnil o něčem, o čem mi nepodáš důkaz.To byl můj poslední OT v tomhle tématu a i poslední, který čtu. Na akustiku nehraji a zavítal jsem tu jen omylem, ale rád se o tom pobavím v nějakém tématu zabývajícím se nákupy za zámoří :-)
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Teorge píše:Zvláštní, že tam nakupuješ běžně a nedoporučíš mi obchod se kterým jsi spokojen. Hmm, takže to budu brát, že jsi tu jen řečnil o něčem, o čem mi nepodáš důkaz.To byl můj poslední OT v tomhle tématu a i poslední, který čtu. Na akustiku nehraji a zavítal jsem tu jen omylem, ale rád se o tom pobavím v nějakém tématu zabývajícím se nákupy za zámoří :-)
:lol: No hlavně že si svou neschopnost umíš posvětit. Jinak samozřemě ano, odhalil jsi mě, jsem tu tak jednou do měsíce a skutečně mám zapotřebí házet moudra. Každý ať nakupuje, jak umí :wink: Konec konců neznalost tvoje a podobných vytváří prostor pro řadu subjektů, vylepšujících si tím rozpočet (ale o mně se nebavme :lol: :wink: )
Naposledy upravil(a) rastakvajanasta dne 11.08.2011 11:27, celkem upraveno 1 x.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Teorge píše:Nějaký odkaz na shop z USA, z kterého se to oplatí poslat (tedy, že i posílají do ČR), by jsi neuvedl? Abych si mohl ty ceny srovnat. A kolik procent je clo na dovoz akustické kytary z USA?
Např.:

http://cgi.ebay.com/Taylor-614ce-Natura ... 25656b3ae5

Tím nikterak nehoruji pro nákupy z U.S.A. - nicméně výše uvedený odkaz potvrzuje, co psal rastakvajanasta... Asi to nebude žádná masovka, protože prvních několik hledacích pokusů skončilo na tom, že do ČR neposílají, ale ta možnost tu je...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak snad by obecne mel tvrzeni podlozit ten, kdo s nim prisel, ne? nebyla by v tom nejaka aspon trochu logika?

nicmene, zkusil jsem si to narychlo priblizne spocitat na tom zde uvedenem PGS (zjednodusene dolar 17Kc, clo 3%, dph 20%, shipping $450 ... (nezapominam na neco podstatneho?))
TAYLOR 114ce vychazi tady na 25.290,- ... z PGS vyjde na 25.500,-
TAYLOR 314ce vychazi tady na 47.390,- ... z PGS vyjde na 42.500,-
TAYLOR 454ce vychazi tady na 61.790,- ... z PGS vyjde na 51.000,-
TAYLOR 614ce vychazi tady na 91.790,- ... z PGS vyjde na 70.000,-
(je videt, ze shipping je podstatnou polozkou u levnejsich nastroju... jde ale porad jen o ceny uvedene na webu, takze se z obou stran musi brat s velkou rezervou. myslim, ze neni nerealne, ze by se tu dala u drazsich nastroju domluvit cena lepsi... a taky je casto u nastroju "sold out" (pripadne tady "dodani na dotaz"), takze uvedene ceny jsou dost virtualni (nebo rekneme orientacni) uz z toho duvodu...)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Třeba v Německu vyjde ta 614ce na 66k.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Paris píše:jde ale porad jen o ceny uvedene na webu, takze se z obou stran musi brat s velkou rezervou. myslim, ze neni nerealne, ze by se tu dala u drazsich nastroju domluvit cena lepsi...
10 % dolů je v našich končinách vcelku standard...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

omlouvam se, ze jeste tady krafu (snad naposled) k tem cenam ... zkousim to nemecko:
vyhledavam na google: "taylor 614ce preis site:de"
Preissuchmaschine ... 3.189 Euro
http://www.preissuchmaschine.de/in-Musi ... 614ce.html
Dooyoo ... 3.189 Euro
http://www.dooyoo.de/musikinstrumente/t ... 4-c-es-bk/
(prvni obchod uvadi 2.794, ale kdyz na nej kliknu, zase to ma za 3.189 Euro)

(pozn: nikdo tu netvrdil, ze to je problem sehnat levneji (viz zacatek tehle diskuse). jen to, ze tvorba ceny (a cenova politika obecne) neni tak jednoducha zalezitost, jak zvenku vypada (opet viz zacatek tehle diskuse). klasicke "vojak se stara, vojak ma" plati obecne vsude ... a zalezi na kazdem (a jeho moznostech), kterou cestou se vyda. kdo je pohodlny (a ma na to), utrati vic, kdo se postara (a podstoupi pripadna rizika vyplyvajici z podstaty veci), muze usetrit dost...)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Paris píše:kdo je pohodlny (a ma na to), utrati vic, kdo se postara (a podstoupi pripadna rizika vyplyvajici z podstaty veci), muze usetrit dost...)
To je podle mne přesné...! Já jsem si např. kytaru za 8 tis. přes web u Thomanna objednal... S kytarou za 70, 80, 90 tis. bych to neudělal... Na druhou stranu bych si tu samou kytaru v ČR nekoupil, pokud bych věděl, že je po Evropě za 10-15 tis. levněji... Takže výsledkem by bylo co? Koupil bych si jinou :D
Jester
Rádce

Re: Cenová politika u kytar (nejen Taylor)

Příspěvek od Jester »

Jenom ještě k tomu PGS. Shipping u kytar nad 900 doláčů je zdarma. Sice jsou problémy s postkomunistickýma zeměma - jestli jsem dobře pochopil, tak v tom, že celnice dopravu zdarma neuznávají a i když je to zdarma, dopravu podle svých tabulek připočítají. Ale dle mého by nebyl problém s PGS se domluvit, že by případně část ceny za kytaru dali do dopravy a vlastní kytaru bys měl za míň peněz. Navíc mají třeba ještě cenové akce 10 - 15% dolů. Vím že se objevují, vím cca kdy, tak bych si jenom počkal na nějakou akci.
Jinak jen tak pro zajímavost mě stála doprava kytary z USA cca 115 doalrů.
Ovšem otázka je doprava celomasivu z US do ČR, resp. jak by se to projevilo či neprojevilo.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

za kdybys přidal pár dolarů, tak už to letí EMS a máš to na celnici za 1-2 dny. Mě posledně přišla kytara mimo jiné zabalená v osmi metrech bublinkové fólie :-) + další ochrany.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Teorge píše:za kdybys přidal pár dolarů, tak už to letí EMS a máš to na celnici za 1-2 dny. Mě posledně přišla kytara mimo jiné zabalená v osmi metrech bublinkové fólie :-) + další ochrany.
No za prvé jsem žádnou možnost na výběr poštovného neměl, za druhé to stejně na celnici za 2 dny z US bylo (a pak to tam 14 dní hnilo) a za třetí neříkals, že už sem nepolezeš a nebudeš do vlákna přispívat? :wink:
EDIT A ještě za čtvrté - celomasivní elektrika a celomasivní akustika je trochu rozdíl. A tam ty bublinky nemusí zachránit všechno - ve smyslu teplotních šoků atp.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já jsem se dost bál, když jsem si nechal posílat elektriku, která nová stojí 70 tisíc. Kdybych si měl nechat posílat tak drahou akustiku, tak bych se asi zbláznil strachy, protože té se něco může stát poměrně dost snadno.

A to pomíjím fakt, že akustiku bych se asi hodně zdráhal koupilt naslepo bez vyzkoušení, tam mi to přijde jako větší risk.

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jester: psal jsem to v jiném vláknu ;-) bylo to sem přemístěné
shoooter

OT o cenách z Martin D28

Příspěvek od shoooter »

Brnkal píše:Je to přeci jenom kytara ...

Pózerům, kteří mají přebytečných čtvrt milionu,tu D45 (před slevou) upřímně přeju. :)
Za cenikovou cenu to nikdo nekupuje, a 6000 Euro vydelava spoustu lidi za mesic. Proc by si nemohli za svoje penize koupit co chteji?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Re: Martin D28

Příspěvek od ...EDGE... »

Bentley je taky jen auto, a precejen i kdyby melo logo VW, nestalo by 300.000.
Brnkal

Příspěvek od Brnkal »

...EDGE... píše:Bentley je taky jen auto, a precejen i kdyby melo logo VW, nestalo by 300.000.
Bentley je taky jen pro pózery. :)

Nic proti pózerům, každý jsme nějaký ...

Jenom jsem se zamyslel nad nepoměrem mezi skutečnou hodnotou a mnohdy uměle vysoko nadsazenou cenou věcí (v tomto případě D45).
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

shoooter píše:A zrejme pro to stoji nektere modely pod 1000 Euro.
Nebo ty maji jiny napis?
Nemají...ale kdyby tam byl nápis "Cort", tak za skoro 10 tis. (ale i za těch 6) ojro je to neprodejné... Prostě Martin za 235.000 Kč není 13x kvalitnější kytara než můj Seagull za 18 tis... Kvalitní kytara to bezesporu bude, ale nápis "Martin" dělá hodně (a zbytečně) z té konečné ceny...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Brnkal píše: Bentley je taky jen pro pózery. :)
:roll: čirá závist
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“