Blokování tabů na Ultimate Guitar

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Jezek

Blokování tabů na Ultimate Guitar

Příspěvek od Jezek »

Nezkoušeli jste někdo v poslední době hledat taby, akordy Led Zeppelin na ultimate-guitar.com?
Dnes jsem hledal nějaké taby Led Zeppelin na těch stránkách a vypadá to, že kurvy z nějaké asociace blokují přístup k těm tabům s oznámením:

Kód: Vybrat vše

This tablature contains content from a third party publisher and has
been blocked by the Music Publishers Association in your country.
Zkoušel jsem otevřít více tabů, ale od Zeppelínů byly blokované všechny. Je taky možné, že je takhle blokovaných více kapel. Každopádně je pěkně na k****. ultimate-guitar.com jsem měl za nejlepší databázi tabů, ale začíná se pěkně kurvit. Omlouvám se za ten slovník, ale pěkně mě to nasralo.

Když tak někdo zkuste otevřít nějaký tab, jestli není chyba u mně, ale obávám se, že to je blokované pro celou ČR.
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/led ... n_tabs.htm
SX Stratocaster
WhiteKeys

Re: Blokování tabů na Ultimate Guitar

Příspěvek od WhiteKeys »

SZ :arrow:
Prodám EHX Germanium OD->pm
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

vypadá to, že kurvy z nějaké asociace blokují přístup
Inu, hochu, kdybys se snažil používat sluch, měl bys "kurvy z asociace" u (_._)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
filo01

Příspěvek od filo01 »

Sluch i u jednodušších skladeb není samospasitelný, já se například naučil z odposlechu blbě Hells Bells, tónově sice OK, ale ve špatné poloze, což jsem poznal právě až z tabu. Plus to mělo v tom, že mě to donutilo se zamyslet, kde by to bylo nejefektivnější zahrát a né to drtit hned z první. Když je video, je to samozřejmě o dost jednodušší.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Přirozeně sluch s jistou praxí a znalostí nástroje - pak se Ti bude stávat daleko méně, např. hrát v nevýhodné poloze...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Je to jen u tabu a nebo taky guitarpro?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Zejus

Příspěvek od Zejus »

pres nejaky, pravdepodobne americky, proxy server by to jit melo....ale nezkousel jsem to
MiKiî^

Příspěvek od MiKiî^ »

Přes proxy servery to funguje.. Teda já sem problém neměl :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ja hledal na Erica Claptona a taky kulový ho*no :-)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
holkoun

Příspěvek od holkoun »

filo01 píše:Sluch i u jednodušších skladeb není samospasitelný, já se například naučil z odposlechu blbě Hells Bells, tónově sice OK, ale ve špatné poloze, což jsem poznal právě až z tabu. Plus to mělo v tom, že mě to donutilo se zamyslet, kde by to bylo nejefektivnější zahrát a né to drtit hned z první. Když je video, je to samozřejmě o dost jednodušší.
To ze je neco napsany v tabu, byt oficialne vydanym, jeste neznamena, ze to tak autor opravdu hraje... takovych pripadu jsou tisice... Muzu dat spoustu prikladu, kdy "oficialni" taby byly neuveritelne z prdele, neb jsem se tim svyho casu dost zabyval... takovej priklad za vsechny byly taby treba od Extreme...
Takze to, ze neco hrajes "v jiny poloze", tak tim bych se vubec netrapil...
Corvus III.
Bandzone: Corvus III.

Příspěvek od Corvus III. »

Atkins píše: Inu, hochu, kdybys se snažil používat sluch, měl bys "kurvy z asociace" u (_._)
Ono, každej nemá dobře vyvinutej sluch (mezi ně patřím i já). Nedokáží odposlouchat své oblíbené skladby. Prostě vědí, že to nehrají dobře, ale nevědí, jak je to správně. U těch jednodušších songů se to dá odladit, ale u těch složitějších - pro někoho těžko ;)
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

hej pri Claptonovi a Led Zeppelin mi to najčastejšie blokovalo. Hmm ísť cez nejaké proxi by možno fungovalo, ale zatiaľ som neskúšal. Inak taby sú fajn na kontrolu. Ja som si zvykol hrať podľa videí na youtube buď live vystúpení, alebo coverov. Je vidieť kde približne to hrá a tóny rozpoznám sluchom.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ono, každej nemá dobře vyvinutej sluch
No a právě proto musíš ten sluch cvičit a to rozhodně nejde sjižděním tabů, že? A pokud jsi líný hraním a hlavně posloucháním sluch cvičit, pak je nasnadě výměna koníčka, třeba za filatelii? :lol:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Atkins píše:
Ono, každej nemá dobře vyvinutej sluch
No a právě proto musíš ten sluch cvičit a to rozhodně nejde sjižděním tabů, že? A pokud jsi líný hraním a hlavně posloucháním sluch cvičit, pak je nasnadě výměna koníčka, třeba za filatelii? :lol:
Vítej zpátky!
Obrázek
Přesně tak, většina mých známých se taktéž vše učí z tabů, a pak bez nich zahrají leda velké h***o. Pochybuji, že dotyčný zde poslouchá nějaký jazz, který už je přecejen složitý na přesnější odposlech. Taby jsem používal necelý rok a jsem rád, že jsem s tím přestal.

Corvus: Prostě začni s jednoduchými věcmi, což asi posloucháš, nebo ještě s jednoduššími a uč se to odposlouchat, relativní sluch si nacvičit může každý.
Z tvého (potenciálního) pohledu to zkusím popsat takto- nalaď se, a do té písně začni šmrdlat něco, než si najdeš, které tóny ladí. Pak až si najdeš nějaký... Em... základní tón na pár taktů, tak se od něj odrážej a odposlouchávej dál. Navíc dneska máš snadnou možnost si píseń zpomalit třeba v Audacity a odposlouchávat dál.
Taktéž není špatné si najít melodii a pak si na ni dotvářet harmonie (akordy, intervaly...). Třeba si tu melodii i zazpívej a pak se to zkus přenést na kytaru (ve správné tónině).
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vítej zpátky!
Ó děkuji, nezdržím se dlouho - minimálně, než opět nas*ru jednoho pyšného budoucího pedagoga :lol: :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

He, to jsi vedle, budoucí pedagog s tvým banem neměl nic moc společného, protože tou dobou se na fóru neobjevoval. To jen aby bylo jasno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“