Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:pěkný !!!
jen dotaz ... Ten box čeká Atomovej útok??? :mrgreen:
Ooo děkuji,pochvala od mistra potěší ! :oops: :)
Co se týče toho kabinetu, tak ten mi nějaký kretén při grilovačce hodil do ohňa :roll: :D
Dělám si srandu, fíknul jsem to načerno, aby nebyla vidět ta OSB, vevnitř to potažené samozřejmě nebude - tak ať těma mřížkama ( btw - ty dvě mřížky jsou z 12 let starých čínských repráků Encore - fakt by mě nenapadlo, že mřížky z repra od pc, které si pamatuju jako malý harant, když jsem hrával předpotopní hry na předpotopním kompu, budu mít za deset let na svojem "prvním" kejtro-zesilovači :D ) nejdou vidět ty třísky...:D
EDIT: Tys asi vlastně myslel ty hranolky uvnitř,žejo :mrgreen: no jednak mám rád betelné věci,jednak mě usnadní montáž panelů,mřížek, horní desky...a taky su naočkovaný jedním případem...:D
Za starých časů jsme hrávali s kámošem, kerému se posralo kombo a taťka mu ho spravoval.....takže jsme dočasně hráli přes nějaké Tesla repráky ( mimochodem, zněly krásně ! ) a Tesla gramec kombinovaný se zesilovačem...a on,zvyklý si během hraní sedat si na kombo,si hňápnul na ten gramec a řiťú rozvalil ten překryt,rameno s jehlou ... ale zesák to přežil, jen ten gramec už není provozuschopný :D
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

nějaký pokrok, polepování, zadní panel ...
http://rockymk.galerie.cz/5183101-marsh ... 4#78903801
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Dle mého názoru je ten koberec naprosto příšerný, to bych radši nedal nic než toto.
Ale jestli se ti to líbí tak vpohodě :lol: 8)
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše:Dle mého názoru je ten koberec naprosto příšerný, to bych radši nedal nic než toto.
říká někdo, kdo nezvládne postavit fungující jcm800 emulator a má ho v otřesně slátané kysni,kde je jack a spínač chytlý sekunďákem.
http://sharpet.rajce.idnes.cz/marshall_ ... G_9911.jpg
a toto ti připadá jako konstrukčně spolehlivý zesilovač,který dobře vypadá? A opravdu si myslíš, že je na místě, aby vzhled cizích zesilovačů kritizoval mamlas, který ten svůj látá horkou jehlou a nakonec,místo potahu ,ho pro jistotu zaliská hajzlštětkou namočenou do primalexu ?? Kdybych chtěl, mohl bych tady jmenovat X věcí, které jsou na tvojem zesáku naprosto otřesné. S tvýma výtvorama a znalostma bych radši držel hubu v koutku a byl rád, že ti tady vůbec ještě někdo s něčím poradí. Takže si to svoje "dle mého názoru" a podobné rádoby inteligentní s****y, typické pro děti tvého věku,pro příště strč do své nedomrlé řiti, protože mě to nezajímá, a silně pochybuju,že vůbec někoho. To je každého věc, co se komu líbí. Neříkej, že tobě se ten svůj ďábelský bastl líbí, a že všechny ty konstrukční prasárny byly umělecký záměr.
Toto téma jsem založil proto, abych si nechal poradit ve věcech elektrických, jako mi například výborně pomohl jastud a stanley. A né proto, abych tady četl s****y nějaké nuly.
A jestli tě fakt zajímá, jestli se mi to líbí, tak ano. Protože ten koberec naživo to vypadá jinak než na fotkách, ikdyž je mi jasné, že komu se ten koberec nelíbí na fotce, tak na 99% se mu nebude líbit ani naživo. Ale dovol mi laskavě, abych ti připomenul, že to stavím pro sebe, ne pro tebe. A možná tě to překvapí, ale věř, že na žádném zesilovači potah nehraje. Krom toho jsem xkrát zmiňoval i při stavbě boxu, že potřebuju potah, kerý vydrží, protože jsme doteď hráli v dost blbých podmínkách a ještě aspoň měsíc potrvá, než se budeme moct nastěhovat do patra nad garáž,kde budem mět novou zkušebnu. Hrát ve sklepě na hromadě uhlí není jako když si drnkáš Linkiny na posteli v králíkárně a potíš se,aby náhodou nedošli súsedi.
Byl bych ti velice vděčný, kdybys přestal úplně zbytečně dělat machry se svýma rádoby chytrýma názorama. Nejsou pro mě směrodatné. A nemíním se s nikým hádat. Cizí zesilovač si klidně kritizuj, ale až potom, co postavíš nějaký, který nebude vypadat jako čtyřiadvacet let stará polička, kterou netrpělivý nenadaný truhlářský učeň hodil z osmého patra do sudu s vápnem ( a trefil se až na druhý pokus )
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 28.09.2011 14:38, celkem upraveno 2 x.
jastud

Příspěvek od jastud »

Rocky: pobavils :mrgreen:

Jinak, ale nenech prchlivost cloumat svým majestátem, je to zbytečný. Osobně bych tam koberec nedal a volil bych raději koženku nebo jen lakovaný dřevo, ale provedený to máš pěkně a jak správně píšeš - koberec nehraje. Tož ať se ti to povede doklepnout a až to bude tak pošli nějaký zvukový ukázky. Jsem na to docela zvědavej.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

A nemám snad pravdu ? Hnul mi žlučí, řídím se podle toho,že člověk má nejprv zamést před vlastním prahem a pak može valit do druhých. Díky za podporu, bez tebe by se ta stavba o dost protáhla. Dneska už budu vrtat panel a dávat dovnitř trafa, dolepím neaké ty rožky a budu si hrát s distancema apod. Uvidím,co stihnu,rád bych to už měl z krku a cvičil Aerosmith :( :oops: :D
jastud

Příspěvek od jastud »

Já ti rozumím, vrablc.v mě občas svýma příspěvkama baví a je jich tady víc (těším se až začne radit a hodnotit BUSTER, to bude bžunda :D ) Takže elektronika je hotová? Hraje to dobře?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Dá se říct, že až na pár káblíků jo. Je to začarovaný kruh, nemám to s jakou kytarou odzkoušet, svoju mám bez strun a s krkem od těla :lol: Hned dám vědět, jak to hraje, až to budu sám vědět. :D
Hned jak to bude možné,tak do toho aspoň pustím mp3. Tehdy to pištělo,jak kdyby komára tahali za pytel,ale už jsem přišel na to,kde jsem já hňup zapomněl dát stíněné káble. Takže už to musí fachčit.
EDIT: Když vzpomínáš tu koženku, tak při stavbě boxu mi radil Core88, že není dobré koženkou potahovat OSB, protože ta chce ideálně hladký povrch - který jaksi OSB postrádá :D Takže bych to musel složitě tmelit a nejspíš stejně uplně zbytečně. A lakované dřevo - to by bylo za chvilu otřískané, to jsem už vysvětlovat v tom sáhodlouhém příspěvku kousek nahoru. Krom toho, máme doma homemade hifi bedny s nějakýma 8" reprákama
- a ty bedny jsou taky z OSB, jenom z tenčí. Jsou jen nabarvené načerno, nevím, jestli stříkané nebo normálně natírané ( stavěl to taťka, když jsem byl malý, takže už nevím ), ale asi stříkané. Ta OSB pod tou barvou jde hodně vidět a to se mi nelíbí. Někdy to možu vyfotit aji se zesilovačem ( těsně po revoluci přitáhnutý z Rakouska, tehdy stál v přepočtu 2K ! ), každý uzná, že to vypadá blbě.
jastud píše:těším se až začne radit a hodnotit BUSTER, to bude bžunda :D
Nemám nic proti lamám, sám jsem lama, která se bez pomoci zkušených bastlířů mnohdy neobejde - ale taky se těším :D :D :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Koženka na OSB by šla, ale chtělo by to odpovídající lepidlo - poctivě udělaný Chemoprén, zavadnutý téměř do mrtva a přitlačený válečkem na nudle a plnou vahou člověka by to podle mě udržel i bez tmelení, ale s tmelem by to bylo podstatně jistější (ostatně vždyť to jako modelář určitě znáš).

Ty hi-fi bedny zkus obrousit, naštětcovat ve dvou či třech vrstvách rozředěným Chemoprénem, jako bys to lakoval, přižehlit plátno a to natřít barvou nebo jen stříknout lakem. Podobně se dřív potahovaly tvarované futrály na hudební nástroje. Já jsem takhle jednou potahoval křídlo obyčejnou balicí fólií, když nebyly peníze na nažehlovačku, a dopadlo to za ty peníze dost dobře.

A nenech se zbytečně vytočit, jakkoli to (soudě podle tvých příspěvků) asi nemáš v povaze. Ber to s humorem.
Jan Werich píše:Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada sice vaše problémy nevyřeší, ale nasere tolik lidí kolem, že stojí za to si ji udržet.

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Budu trochu OT. Je sranda, že takhle hrdelně se dost často dokáží nasrat Hodoňáci, mimochodem, neznáš nějakého Romana Mančíka z Hodošu ? :) Ten toho byl dokonalým příkladem.

K výrobku se vyjádřím tak, že dojem kazí ten potah, jinak to vypadá dobře ;)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Romana Mančíka...vím, o koho zhruba jde. Před rokem jsem se tu účastnil modelářské soutěže, kterou organizoval nějaký Mančík a měl tam svoje syny ( 2 ? ).
woro90-1 píše:Koženka na OSB by šla, ale chtělo by to odpovídající lepidlo - poctivě udělaný Chemoprén, zavadnutý téměř do mrtva a přitlačený válečkem na nudle a plnou vahou člověka by to podle mě udržel i bez tmelení, ale s tmelem by to bylo podstatně jistější (ostatně vždyť to jako modelář určitě znáš).

Ty hi-fi bedny zkus obrousit, naštětcovat ve dvou či třech vrstvách rozředěným Chemoprénem, jako bys to lakoval, přižehlit plátno a to natřít barvou nebo jen stříknout lakem. Podobně se dřív potahovaly tvarované futrály na hudební nástroje. Já jsem takhle jednou potahoval křídlo obyčejnou balicí fólií, když nebyly peníze na nažehlovačku, a dopadlo to za ty peníze dost dobře.

A nenech se zbytečně vytočit, jakkoli to (soudě podle tvých příspěvků) asi nemáš v povaze. Ber to s humorem.
Jan Werich píše:Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada sice vaše problémy nevyřeší, ale nasere tolik lidí kolem, že stojí za to si ji udržet.

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.
.No s tou koženkou by to asi šlo, ale přiznávám, neměl jsem a nemám na to peníze. A stejně, budu se jako blbec opakovat - potřebuju odolný potah. Nevím toho o kožence moc, ale už jsem viděl, jak dopadlo kámošovo homemade kombo, potažené nějakou hnědou koženkou. Dost podrané, odrbané a jako památka na silvestra fleky od frankovky na levém boku :D.

Co se týče těch hifi - beden - napsal jsem to blbě. Ty bedny jsou z překližky a z OSB je pouze čelo. Moc je nepoužíváme, používám je akorát já semtam na backing tracky, semtam je bereme s sebou na akce a o Vánocách přes ně taťka pouští Rybovku :D

A co se týče mé povahy, jsem dost cholerik, ale jen pokud mě něco opravdu nasere. Jinak se umím celkem krotit.

Abych nebyl OT : Docela bych uvítal linkový výstup - mám ho vytáhnout z výstupu JCM, nebo až z výstupu bufferu ? ( mám za to,že až z bufferu )

Pro Wora : Mě se při potahování velice, velice osvědčil vlies. Nevím jak se to píše, ale je to tkanina, vypadá to jak papír, ale je to lehká, pevná a prakticky neroztrhnutelná tkanina. A přitom levná ! Na rcmanii brečí, jak se s tím složitě pracuje a přitom stačí klasicky přilakovat a vypnout. Můžu ti poslat po SZ fotky, jestli chceš.
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 27.08.2011 12:31, celkem upraveno 1 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak tak vytaháni to hned za korekcema , udělej tomu vlastní volume .
ještě k tý kožence . já nevym OSB sem tim nikdy nepotahoval ale vyslim si že i když by se tou uválelo válečkem tak to rovný nebude . Já sem si taky myslel že se tak schová dost nedokonalostí . jak sem to natíral chemoprénem tam se mi vytrhla jedna štětina ze štětce , akdyž sem pak nalepil koženku tak tam je vidět obrys tý štětiny . jako nic hroznýho to neni ale při určitým úhlu světla je to prostě vidět
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jasné, s tou koženkou to byl jenom takový nápad. Vlies znám, ačkoli ho nepoužívám. Mám totiž zvláštní zálibu v přirozeném lam/turb přechodu a skoro všechno se mi to leskne jak psí kulky :D U té reprobedny každopádně doporučuji tvé pozornosti knihařské plátno, případně jakoukoli jemnější tkaninu z přírodních vláken s plátnovou nebo keprovou vazbou.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Aby to nevypadalo,že se flákám :) : http://rockymk.galerie.cz/5183101-marsh ... 4#79449748
Panelové popisky jsem vyřešil nejjednodušeji jak to šlo, vytisknul jsem to na papír, nařezal, taťka mě to zataví a já už to jenom přihňápnu na panel. To, co vidíte na fotkách, je pouze pracovní verze, která půjde dolů.
Mj. jsem si taky vymaskoval a stříknul mřížku, která bude nad panelem, ne proto, abych mohl dělat machra, že mám zesák HIWATT ( to pozná každý laik že je to tam jenom tak ), ale proto, že nechci mít prázdné čelo a proto, že logo Hiwatt je jednoduché na výrobu a líbí se mi,ani nemluvím o tom, že mít fullstack hiwatt je můj sen už delší dobu...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A nebylo by bývalo bylo lepší (originálnější, osobnější, důstojnější a v neposlední řadě i slušnější) napsat tam "ROCKYMK"? :wink:
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 30.08.2011 20:25, celkem upraveno 1 x.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Moc složité :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

já bych ta rači nedával nic. ne že bi mi že je to kopírování (na to sou tu jiný lidi) . A nebo si vymyslet svoji věc a řikat si že to nikco nemá .
ale jinak to vypadá na slušnou práci.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ale nic to nezmění na tom, že je to okobercovaná hrůza.
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

říká člověk s lososovým 4x12 boxem?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Mě se naopak kobercový povrch líbí. Je to originální, neotřelé a nepůsobí to strohým studeným dojmem.
Je i tovární výrobce/ci s tímto povrchem.
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“