Humbucker coil-splitted (rozdělení na single coil)
Pravidla fóra
Humbucker coil-splitted (rozdělení na single coil)
Prosím vás nevíte jak to funguje ? ... Mám to na kytaře ale nejsem si jistej jestli je to stavbou snímačů nebo zapojením .... Chci si totiž vyměnit snímač u kobylky a zajmalo by mě jestli o tuhle možnost rozdělit humbucker na single příjdu.
... Děkuju
GUITAR: Fender Classic Player Jaguar HH
AMP: Peavey - ValveKing Head (100W)
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
PEDALS: BOSS DS-2, EHX Smal Clone,
BOSS AC-3, BOSS TU-2
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Humbucker coil-splitted (rozdělení na single coil)
každej snímač to nemá, musí tam na to být vývod (na snímači)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk píše:každej snímač to nemá, musí tam na to být vývod (na snímači)
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
DiMarzio píše:It’s also versatile: 4-conductor wiring allows instant access to Strat-like split and series-parallel modes.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Děkuju, moc mi to pomohlo .... To je všechno .... prosím lock 
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
- 60'Rock_N'_Roll
a i kdyby nebyl, není problém. Kytarář ti to rozdělí.....
-
hhoonnzzaa
triviální dotaz, když bych si na kytaře tohle rozepínání na single coil chtěl nainstalovat, potřebuji na to zřejmě nějakej přepínač, je to tenhle?
http://kytary.cz/fender-potenciometer-2 ... 05:0:0:1:0
měl bych to na telecastera a ptal jsem se na to na tdpri.com a udělalo mi to trochu nejasno...
http://kytary.cz/fender-potenciometer-2 ... 05:0:0:1:0
měl bych to na telecastera a ptal jsem se na to na tdpri.com a udělalo mi to trochu nejasno...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Může být dle mého. Nebo si to přepínej klidně mini-switchem. Ale ty push-pull poty jsou asi nejpraktičtější obecně. Ale nevím jestli by jsi tam neměl mít spíše ten pot s 500kOhm. Záleží na tom co tam máš teď.
Final Frontier
-
hhoonnzzaa
koukal jsem na fendrácký stránky, a standard telecaster by měl mít 250, jen mi není ještě jasný, když ho dám místo poťáku tone, tak tone už asi nepůjde ovládat, jest tomu tak?
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Proč by to nemělo jít? Vždyť je to normální poťák, jen má na hřídeli tahový přepínač - proto se používají, šetří se tím místo, protože místo poťáku A přepínače máš poťák S přepínačem v jednom...hhoonnzzaa píše:koukal jsem na fendrácký stránky, a standard telecaster by měl mít 250, jen mi není ještě jasný, když ho dám místo poťáku tone, tak tone už asi nepůjde ovládat, jest tomu tak?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nemáte někdo typ, kde koupit kvalitní čtyřžilový káblík k humbuckeru? Ne moc tlustý. Už jsem zničil pár USB kabelů, a není to úplně ono.
U GM, maj tušim pobočku i v Brně.
Nicméně, USB je něco uplně jinýho, než kabel na snímače, pokud vim.
A jsi si jistej, že potřebuješ 4žílu, a ne 4 jednožíly?
Nicméně, USB je něco uplně jinýho, než kabel na snímače, pokud vim.
A jsi si jistej, že potřebuješ 4žílu, a ne 4 jednožíly?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Potřebuju 4 lanka ve společném stínění, ideálně barvy černá červená zelená bílá. To USB káblík splňuje, jen jsou často červený a černý tlustší (napájení).
Zdravím, nechci zakládat nové téma, chci s jenom zeptat jestli si můžu humbucker na les paulu nějak rozpojit abych dostal zvuk singlu, nebo si musím pořídit single coil snímač. A popřípadě jestli s tím máte někde zkušenosti, tak jakej zvuk pak z toho leze, díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
HB rozepnout jde, pokud má 4žilový výstup. I kdyby ho neměl, zručný kytarář ho dokáže udělat.
Jak to zní? Trochu jako singl, ale ne úplně jako singl. Hlasitost klesne, zvuk je víc do výšek.
Jak to zní? Trochu jako singl, ale ne úplně jako singl. Hlasitost klesne, zvuk je víc do výšek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Taky jde udělat u toho HB přepínání ze sériového (tak je standardně zapojen HB se 4 vývody) na paralelní. Někdy se to blíží víc singlu než samotná 1 cívka). Případně zapojit paralelně po jedné cívce z obou HB, nejlépe ty vnitřní, můžeš se přiblížit zvuku mezipoloh na stratu (nebo spíš teleti, nebo něco mezi).
- Nero
- Rádce
Já mám na SZ možnost u krkáče přepínat série/singl/paralel a neřekl bych, že je paralel zvuku singlu blíže. Ale asi co ucho, to názor.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jak je máš zapojené ? Zítra mi příjdou, tak nevím jestli to zapojit jako klasicky HSH a nebo HH. Nejspíš asi HH ale tam je taky víc zapojení.Nero píše:Já mám na SZ možnost u krkáče přepínat série/singl/paralel a neřekl bych, že je paralel zvuku singlu blíže. Ale asi co ucho, to názor.
http://www.dimarzio.com/sites/default/f ... Z_DSon.pdf tady to se mi líbí nejvíc, ale nevím, jestli tam není použitý nějaký jiný switch. Já mám asi ten klasicky na RG2550...
Určitě. Už z principu. Ale ani každý singl nezní stejně, např. singly na stratu vs. P-90. A na LP samozřejmě ani jedna možnost už kvůli rozdílu v konstrukci a materiálu nebude hrát jako na stratu. Ale to paralelní zapojení se může někomu líbit víc, navíc na rozdíl od 1 cívky nebude brumět.Nero píše:Já mám na SZ možnost u krkáče přepínat série/singl/paralel a neřekl bych, že je paralel zvuku singlu blíže. Ale asi co ucho, to názor.
- Nero
- Rádce
Podivněbubucci píše:Jak je máš zapojené ?Nero píše:Já mám na SZ možnost u krkáče přepínat série/singl/paralel a neřekl bych, že je paralel zvuku singlu blíže. Ale asi co ucho, to názor.
Mám HH, 2x Volume, jeden z nich je push/pull a přepíná série/paralel u krkáče, 2x 3way toggle, jeden přepíná snímače krk / oba / kobylka, druhý u kobylkáče série / singl / paralel.
To máš pravduFořt píše:Určitě. Už z principu. Ale ani každý singl nezní stejně, např. singly na stratu vs. P-90. A na LP samozřejmě ani jedna možnost už kvůli rozdílu v konstrukci a materiálu nebude hrát jako na stratu. Ale to paralelní zapojení se může někomu líbit víc, navíc na rozdíl od 1 cívky nebude brumět.
PetrPeter 1975 - 2008